Евро 2012 - група Б (Германија и Португалија во 1/4 финале)

• Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување

Кои две репрезентации ќе одат во 1/4 финалето?

• Германија

Гласови: 102 87,2%
  • Холандија

Гласови: 89 76,1%
  • Данска

Гласови: 9 7,7%
  • Португалија

Гласови: 24 20,5%

• Вкупно гласачи
    117
  • Гласањето е завршено на .

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Очекувам после Еурово Ван Марвијк да добие шут карта.
Таков апла глуп тренер (после Раниери) немам видено.

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Одлична игра до 60 минута после некако им оставија на Холандија да играат . Швајни не беше фит првиот натпревар али сеа вториов топ го изигра одлични 2 асистенции. Гомез приемот за првиот гол :eek:. Незнам што му е на Лев финтава со Подолски само ко појава е дека игра и толку никаде го нема 90 минути се појавува на секој пола саат по 2,3 контакти и толку.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Уствари сеа глеам дека имаат шанси сеуште орањево за пласман. :eek:

се гледало гол разлика а не меѓусебен...

класичен педерски... овај де, грчки потег ќе биде ако се пласираат. :P

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
Пошто ќе има прашања за тоа кој ќе иде даље у случај на исто бодови еве го правилникот.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Победа на Германија, ама со вакви Подолски и Милер не знам до кај ќе стигнат...

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
А уствари забораив да прашам прееска,зошто не игра Геце ? :eek:
Страшна сезона имаше за Дортмунд...

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.047
Поени од реакции
45.760
Мене Панчев ми е ок, денес може не беше на ниво бидејќи начнуваше некои муабети кои немаа врска со мечот но со оглед на фактот дека не е коментатор, ми се допаѓа начинот на кој ги објаснува некои работи.
Прв пат го начекав да коментира вака со Бранко од Телма, Интер - Милан кога играа и тогаш доста добар впечаток ми остави иако еве, Интер ги критикуваше за некои работи, али уз аргументи со кои и се согласував.
Нејсе тоа, Панчев е златна копачка на Европа, се разбира у фудбал ко сите ние овде заедно, т.е. не, тродупло повеќе од нас, е сега не му иде коментирање, јебига, не му е тоа струка, добил покана и прифатил, тоа е тоа, али знае да објасни некои работи од негова перспектива ко фудбалер кој и те како успеал во животот ( убедливо најдобриот фудбалер кој го извадила оваа земја ), и знаеш дека тој муабет има тежина, за разлика од многу други експерти што единствениот контакт со фудбалот им е кога играат серва у маало.

Инаку другар еден баш ми кажа, за случај со НБА кај нас, кога коментираше Дејан Лекиќ, овие од макНба го хејтаа бајаги како коментира и типот ни 2 ни 3 ги викна да коментираат со него, се изгубија, едноставно едно е вака од форум да мрчиш а друго е таму да отидеш и да те слуша македонската јавност.
А уствари забораив да прашам прееска,зошто не игра Геце ? :eek:
Страшна сезона имаше за Дортмунд...
Па немаше баш страшна со оглед дека се повреди и отсуствуваше долго време, а аналогно на ова, се поставува прашањето зашто Афелај игра прва постава, не дека ми смета тоа, ок фудбалер е ама денес не смееше да стартува. Колку лош пас направи до Перси у прво, кога, како што рече и Панчев, Ван Перси ќе имаше одлична прилика за гол.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.605
Поени од реакции
14.434
ooo бате, задачата му е да даде гол, макар и најочаен бил, се брои. Не е битно дали направил 319 дриблинзи.

А плус, кога си се фатил за тоа, приемот што го имаше после првиот гол беше реакција на класа напаѓач.
И за вториот гол имаше одлична реакција, обично во таква ситуација или се одлучуваат на пас или на дриблинг или некој лесен удар, а овој упати силен висок удар, ретко кој напаѓач реагира така во таква ситуација.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Па немаше баш страшна со оглед дека се повреди и отсуствуваше долго време, а аналогно на ова, се поставува прашањето зашто Афелај игра прва постава, не дека ми смета тоа, ок фудбалер е ама денес не смееше да стартува. Колку лош пас направи до Перси у прво, кога, како што рече и Панчев, Ван Перси ќе имаше одлична прилика за гол.
Знам дека се повреди и дека отсуствуаше,ама што направи ти како 100 години да отсуствувал.
Да играше вечерва сигурно ќе одиграше подобро од Подолски или кој и да беше,таков играч е Геце,сака да се докажува се повеќе и повеќе,уживање е да се гледа.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.903
Поени од реакции
6.983

Јоаким Лев ме потсеќа на Gai Sensei од Naruto :pos:
Вакви примери има миљон, јас се изнасмејв ко ги најдов денеска :pos:

Инаку за натпреварот...шта речи, коју послуку порати? Холандија пак слабо, ама ептен слабо. Да беше оваа Холандија од СП2010 друга приказна ќе беше ама вака реално моментално Германија е каде каде покомпактна, поспремна и подисциплинирана екипа. Ги поштовам ептен затоа и ги имам на две ливчиња за да играат финале (со Шпанија или Италија). Едноставно се машини. Прво се физички ептен спремни, второ акциите ги имаат сите во флеш меморија и само ги исчитуваат.:LOL: Ептен се спремни, ептен :cuc:
После поразот од Данска мислев дека сеуште имаа шанси ама после ова веќе 90% можам да кажам дека испаѓаат и тоа со уште поголем дебакл, пораз и од Португалија и со вреќата полна со 3 порази ќе си се вратат дома. Иако сепак е фудбал, теоријата сеуште постои и како навивач ќе се надевам до крај али треба прво Германија да изигра за нив, да победи шо од друга страна пак е доста реално, не верувам дека би ги сакале Русите за противник во 1/4. Со Полска или Чешка каде каде би им било полесно. Па Италија еднаш не се има пласирано понатаму со 3 нерешени? Којзнае можда ќе им се насмевне среќата ама треба скроз поинаку да изиграат со Португалија. Али ако пак почне со истиот состав, ништо. Ван Марвијк е дрво, очигледно... Еве нека почне во прв тим со ВДВ, Кујт и Хунтелар на местата на Афелај, Робен и Ван Бомел, сигурно подруга ќе биде играта.

M

Mario Gómez

Гостин
Kako shto kazavme so Igorce uste pred da pocne prvenstvoto deka Holandija e daleku od favorit, ednostavno osven 4kata napred drugite igraci im se tezok prosek i igraat so dvajca destruktivci so neznaat topka da podadat. Germanija denes rutinirano i daleku od 100%, neznam dali se macat so neshto ili ednostavno se cuvaat za nokaut fazata.

Svajni strashen denes, i Kedira. Ne se sporeduvaat vo nieden aspekt so Bommel i De Jong, odbranata solidna. Lahm na Robben i Hummels na RvP dobro im se zakacija i gi cuvaa.

Podolski i Miler pak prosek, ama mnogu trcaat dvajcata, napred nazad i valjda zatoa gi igra. Mozi nejke da gi stavi Rojs i Shurle na teren poshto se poofanzivni.

Se na se uspesen start na turnirot za Germanija, se nadevam bash koga ke treba ke ubacat vo 4ta i 5ta brzina.

Kajgana Shop

На врв Bottom