Мене Панчев ми е ок, денес може не беше на ниво бидејќи начнуваше некои муабети кои немаа врска со мечот но со оглед на фактот дека не е коментатор, ми се допаѓа начинот на кој ги објаснува некои работи.
Прв пат го начекав да коментира вака со Бранко од Телма, Интер - Милан кога играа и тогаш доста добар впечаток ми остави иако еве, Интер ги критикуваше за некои работи, али уз аргументи со кои и се согласував.
Нејсе тоа, Панчев е златна копачка на Европа, се разбира у фудбал ко сите ние овде заедно, т.е. не, тродупло повеќе од нас, е сега не му иде коментирање, јебига, не му е тоа струка, добил покана и прифатил, тоа е тоа, али знае да објасни некои работи од негова перспектива ко фудбалер кој и те како успеал во животот ( убедливо најдобриот фудбалер кој го извадила оваа земја ), и знаеш дека тој муабет има тежина, за разлика од многу други експерти што единствениот контакт со фудбалот им е кога играат серва у маало.
Инаку другар еден баш ми кажа, за случај со НБА кај нас, кога коментираше Дејан Лекиќ, овие од макНба го хејтаа бајаги како коментира и типот ни 2 ни 3 ги викна да коментираат со него, се изгубија, едноставно едно е вака од форум да мрчиш а друго е таму да отидеш и да те слуша македонската јавност.
А уствари забораив да прашам прееска,зошто не игра Геце ?
Страшна сезона имаше за Дортмунд...
Па немаше баш страшна со оглед дека се повреди и отсуствуваше долго време, а аналогно на ова, се поставува прашањето зашто Афелај игра прва постава, не дека ми смета тоа, ок фудбалер е ама денес не смееше да стартува. Колку лош пас направи до Перси у прво, кога, како што рече и Панчев, Ван Перси ќе имаше одлична прилика за гол.