Дали во Прилеп, градот на револуцијата, се спрема нова револуција?

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
ете најново.
на една друга тема имав пишувано како еден мој пријател кој преку некоја програма за започнување бизнис отвори бизнис. и денеска онака поминав на по едно кафе кај него и баш го прашав што како и ми кажа дека 3000 евра кредит со кој можеш да купуваш опрема, не живи пари.
и на муабетот ете ја инспекцијата.
фино лепо си влезе човекот добар ден добар ден. бла бла бла бла.
и си заминав да не пречам, уствари не ни бев влезен , пред дуќан си седевме.
после се слушнав како помина.
му фалеле некој документи или незнам таму што точно.
море чудо не го казниле со 3000 евра. не го казниле ни со 2000 евра.
уствари не го казниле воопшто, туку само го упатиле на некоја обука во ујп или така нешто, за да слуша предавање или некое упатство за да документацијата му биде се во ред, или што треба да има или да прави. толку ништо повеќе ништо помалце.
така да кога ги читам примерите кои некои тука ги имаат постирано се добива впечаток дека некој шири дезинформации.
што им е финатата само ти е си знаат.
сега кој сака нека верва кој не не, на вас оставам.
е ова се бара - ФЕР ШАНСА

жолт картон,втор жолт картон предупредување пред исклучување,е уште ако си тераш по свое тука нема што ад бараш криви дрини

само до сега не се работеше вака,а и не сум сигурен дека не може твојата конкуренција да плати под рака 500 евра за да ти вришти инспекцијата секоја недела над тебе

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
со кој најдов јас муабет да правам.
значи примерите ти вриштат.
сега или си многу наивен или имаш ептен бујна имагинација, трето нема.
за макијатото посебно:).
ништо ко така , чаре само камери и снимајте.вака по примерите ке се изнагледаме на вести мито и корупција ако ништо друго. како досега ниеден не се сети да постави една смрдена камера, сигурно поевтино би го коштало од 3000 евра.
за тие 50 денари мислам дека погоре кажав или прашав па ете подвратисе некој пост и прочитај. само еден одговори нешто конкретно сите други приказни си кажвате.
а за сметката моја што ја токмев од кај знајш дали беше моја грешка или незнам што. можи крадев од кај знајш. можи не куцав фискални, давав подмаса. од каде толку сигурен дека работев поштено. и пак нагласив ете сум имал среќа не ми поминала инспекција, ама не дека сум се збунил или така нешто.
А јас со кого најдов да правам. Ти му кажуваш анте, тој антекурела. Ајде по опклада одма, дека сите до еден примери се точни, од кој тие со мениата се во исти локал, кај што јас пуштав музика, а тој со продажбата и другите 3 казни е во друг. Демек, не ти се верува, или не ти одговара да веруваш и сега, примерите ми вриштат. Ако сакаш, ајде, бујрум, по опклада. ТВРДАМ 100% дека примерите се точни, и дека локалите се опозициски.

Друго, за вториов дел, брат, тресиш глупости. Еве не знам. Ама ти самиот си знајш дека нема шанса да ти излези на крај сметката 00. Зависи со колку сметки работиш + - 100 че гарант че бидиш.

Еве пошто 10 пати праша, од кога треба да се смета за криминал, и како треба да се казнува, јас ќе ти кажам предлог, и кажи ми ти дали е во ред или не е.
До 100 денари, не се казнува. Над 100 денари, за секој 10 денари вишок или мањак по 1000 денари казна. Вака не е фер?

А за ова последново со самовработувањево, како ти што викаш примерите ми вриштат, така и јас можам да речам, примерите ти вриштат.

Eдит:
И Калипсо го затвориле.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
сега или си многу наивен или имаш ептен бујна имагинација, трето нема.
за макијатото посебно:).
Значи според тебе заклучокот е,дека цела прилепска чаршија и дуќанџии се наивни и глупи и дека трето нема и дека инспекторите кој влегуваат шерифски со наредба да казнат се имагинација.Извини вака а кај живееш ти?Си прошетал низ Прилепката чаршија да видиш колку дуќани се затворени и колку дуќани се продаваат?И што заклучок ќе извлечиш од истото?Дека прилепските дуќанџии се оние со бујна имагинација кој што лажат и вошки имаат или овие другиве што им земаат арач на идиотски начин присилно со цел да задоволат нечија фрустрација од високите функционери на УЈП?Што мислиш кое е ?Неможе двете заедно,едно од двете мора да е!
--- надополнето: 13 јуни 2012 во 17:35 ---
sto go preteraa ovie od vmro go preteraa
Да те корегирам.Овие сега не се ни СДСМ ни ВМРО,овие се исфрустрирани луѓе кој беа неспособни да се докажат во СДСМ па побегнаа во ВМРО за на крај да ја уништат и партијата и сопствениот народ.
--- надополнето: 13 јуни 2012 во 17:39 ---
А колку го плеснаја бонтоно сега?
За срамота!И него го плеснале?Знае некој зошто?:tapp:

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Секое чудо за три дена. Гледам и ова во Прилеп се заборави.

Мојот став го кажав: Кога веќе во Тетово, Гостивар. Чаир, Бутел итн. нема финансиска дисциплина и ништо не се прави тоа да се санкционира, истото треба да се спроведува и во Прилеп, во согласност со правото и начелото за еднаквост на сите граѓани на РМ.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Секое чудо за три дена. Гледам и ова во Прилеп се заборави.

Мојот став го кажав: Кога веќе во Тетово, Гостивар. Чаир, Бутел итн. нема финансиска дисциплина и ништо не се прави тоа да се санкционира, истото треба да се спроведува и во Прилеп, во согласност со правото и начелото за еднаквост на сите граѓани на РМ.
И во Битуше :icon_mrgr:

Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151
треба разбирање ама треба и плакање данок, или неплакање додека не те фанат...после каа ке ти стаат клуч нема да биде никој крив.......САМ си крив......оправдувањата дека не плакале во тетово не држат.......кај шо има сила нема правда...јбг....тоа и пред судот нема да ти помогне.....не ти е издржан аргумент......немозе да не даваш фискална а ваму да тераш бизнис.........

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
треба разбирање ама треба и плакање данок, или неплакање додека не те фанат...после каа ке ти стаат клуч нема да биде никој крив.......САМ си крив......оправдувањата дека не плакале во тетово не држат.......кај шо има сила нема правда...јбг....тоа и пред судот нема да ти помогне.....не ти е издржан аргумент......немозе да не даваш фискална а ваму да тераш бизнис.........

Има член во Казнениот Законик со кој се забранува секакво привилегирање / дискриминирање по етничка, верска итн. линија. Ако некој закон само кон една етничка/верска група не се спроведува, а се спроведува кон сите други етноси, тоа е дискриминација на другите етноси, а привилегирање на едниот етнос.

Инаку Судот во своите одлуки се води не само според Уставот и Законите, туку и според позитивните узеанси и претходната судска пракса. Ако некој кој затаил данок од 100,000 евра бил условно осуден, тогаш некој кој затаил данок од 10,000 евра не може да биде построго осуден.

И јас сум за тоа СИТЕ да плаќаат даноци, меѓутоа СИТЕ, а не само Македонците.

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.301
Поени од реакции
3.675
...

Eдит:
И Калипсо го затвориле.
За точките/скратеното од цитат... џабе му објаснуваш, јас се одкажав некој изгледа има мозок перен на центрифуга не само на плавење...

Калипсо, не слушнав за ова а сега идам од работа./чаршија.. ама ако успеале на Васко од Кули да му најдат дупка и лупнат пломба на кафичот од син му тогаш овие се стварно забегани.

За Бонтоно, пример од лице место, влегле 20-30 души што џандари што инспекторо и бркале децата од по базен со “ајде ајде излегувајте се затвора овде , магла низ врата“... Инаку заттворен гарант зарари панаџутор кој има навика да го организира таму а како за пример на една од точките на дневен ред некни што била во марко цепенков. нефискализиран панаџур а затворате дуќени вчаршија што немаат две блузичина продаени цел ден... Е па сега има конта одговор “ете нема панаџур и не се буните за пломбите...“

Инаку најлегендарно било некни кога рекле тие од општина и ујп некни... се се еве вие се собирате и барате нешто ама имате некое здружение на трговци со печат ова она за ова барањво да е од регистриран субјект...

Сите што вршат или знаат некој што врши трговска покрај другите дејсност нека прашаат/упатат низ чаршија кај да се запишат со податоци за фирмата и сопственик/управител за членсто во здружението што е во тек на формирање... засега имало од некни 60-70 пријавени... разгласете за пријавување за ваше/нивно добро ќе е сигурно...

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Од официјални партиски извори на ДПМНЕ затворен е и прилепскиот градски базен кој воедно е казнет со 6.000 евра и 1 месец неработење од засега непознати ни партиски ни непартиски причини.

П.С. Кој беше тука некој кој што алудираше на некој закон? :rolleyes:

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.301
Поени од реакции
3.675
Од официјални партиски извори на ДПМНЕ затворен е и прилепскиот градски базен кој воедно е казнет со 6.000 евра од засега непознати ни партиски ни непартиски причини.

П.С. Кој беше тука некој кој што алудираше на некој закон? :rolleyes:
E тој е Бонтоно де, за него прајме маубет за газдата на базентот , на спортската сала, на 4-5 тениски игралишта, на кошаркарсто, големиот тревнат стадион, на тревнато мало играчиште, на преноќиште, на ресторанска сала до 80 места и уште нештошто имама заборавено сигурно а е дел од спортскиот комплекс Маркови Кули

L

Löwe

Гостин
Бонтоно е казнет за неиздавање фискални на влез, неиздавање фискални кај летната бавча кафина ова она, и за кај сендвичите шо не давале фисклани.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Бонтоно е казнет за неиздавање фискални на влез, неиздавање фискални кај летната бавча кафина ова она, и за кај сендвичите шо не давале фисклани.
Да де и ја тоа ќе ти викав,комарци шетале голи по базен :tapp:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.941
Поени од реакции
23.370
А јас со кого најдов да правам. Ти му кажуваш анте, тој антекурела. Ајде по опклада одма, дека сите до еден примери се точни, од кој тие со мениата се во исти локал, кај што јас пуштав музика, а тој со продажбата и другите 3 казни е во друг. Демек, не ти се верува, или не ти одговара да веруваш и сега, примерите ми вриштат. Ако сакаш, ајде, бујрум, по опклада. ТВРДАМ 100% дека примерите се точни, и дека локалите се опозициски.

Друго, за вториов дел, брат, тресиш глупости. Еве не знам. Ама ти самиот си знајш дека нема шанса да ти излези на крај сметката 00. Зависи со колку сметки работиш + - 100 че гарант че бидиш.

Еве пошто 10 пати праша, од кога треба да се смета за криминал, и како треба да се казнува, јас ќе ти кажам предлог, и кажи ми ти дали е во ред или не е.
До 100 денари, не се казнува. Над 100 денари, за секој 10 денари вишок или мањак по 1000 денари казна. Вака не е фер?

А за ова последново со самовработувањево, како ти што викаш примерите ми вриштат, така и јас можам да речам, примерите ти вриштат.

Eдит:
И Калипсо го затвориле.
добро де ајде ЧЕ си го мериме сега на кој е поголем.
тоа што мене ми одговара и она што се бара не значи дека секогаш е една те иста работа, така да желбите мои и твои со реалноста не се поклопуваат баш секогаш.
така да не мешај правда и правина. тие поими се различни.
а за примерот со макијатото кога ке ми текни уште си се смеам така сам во себе. незнам што да ти речам ,следниот пат мобилниот враце и снимајте.трето чаре нема. секако како што те сватив пошто се опозициски кафич најверојатно кај да се тука се, пак ке дојдат. нека вложи газдата во еден солиден видео надзор со уште посолидно аудио и на готовс бидете. сигурно помалце ке го кошта од 3000 евра или колку беше веќе. па после нека ги земи тие законите враце и пречешлајтеги и што треба и дали треба и како треба, секако треба да ги знае чим се занимава со тој бизнис. па со собраниот доказен материјал барајтеси ја правдата. сигурно една телевизија ке ја објави снимката, ако не секогаш тука е јутуб. ако ништо друго, веќе ако се гини нека се гини машки.
само прашањето е да не му е постран газот, па ......
сигурно не ми има текнато само мене ова со снимањето, некој и погоре имаше споманто, а и газдата твој сигурно не е до толку па да не се има сетено. ама се ми се чини дека нешто друго е работата.
сума сумарум ете и твоите примери да се точни, ете и мојот пример да е точен, значи не е се црно и бело туку е некаде сивкасто.
п.с и нешто офтопик, ама најповеќе на нерви што ми оди, а тоа е кога вработениот скока повеќе од газдата, и го брани како негово да е. е тоа се вика лојалност. тука темане ти правам.
мене лично ама око нема да ми трепни за туѓи гајлиња.
тој е газда , јас вработен и толку. денес ме има утре не. од што мака да си ставам трн во здравa нога, утре фала да не ти речи. ова онака како пријателски совет.
--- надополнето: 13 јуни 2012 во 20:46 ---
Значи според тебе заклучокот е,дека цела прилепска чаршија и дуќанџии се наивни и глупи и дека трето нема и дека инспекторите кој влегуваат шерифски со наредба да казнат се имагинација.Извини вака а кај живееш ти?Си прошетал низ Прилепката чаршија да видиш колку дуќани се затворени и колку дуќани се продаваат?И што заклучок ќе извлечиш од истото?Дека прилепските дуќанџии се оние со бујна имагинација кој што лажат и вошки имаат или овие другиве што им земаат арач на идиотски начин присилно со цел да задоволат нечија фрустрација од високите функционери на УЈП?Што мислиш кое е ?Неможе двете заедно,едно од двете мора да е!
немам скоро ама затоа имам битолска чаршија, така да сликата колку толку иста е. и сега шо ???
шо ти е поентата на муабетот.
демек сите цвеќиња за мирисање, цела прилепска чаршија е опозиција, па затоа ги опнаја.
и ајде по твое за што ги затворија. онака за џабе за ништо шо би рекле.
не велам дека се со бујна имагинација ама дека троа подлажнуват тоа е факт.
де на некој за 50 денари, де на некој за една фискална де на некој дека го мразеле. абе ко не се погоди некој од нив да речи абе стварно крив сум. сите невини кај ги погодија.
ништо кревајте востание трето нема.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Витаминка и Мермерен Комбинат казнети од трудова инспекција.За Витаминка казната изнесувала 30.000 евра додека за Мермер сеуште немам информации.:facepalm:
--- надополнето: 13 јуни 2012 во 22:24 ---
добро де ајде ЧЕ си го мериме сега на кој е поголем.
Цел Прилеп гори од Трудова инспекција и УЈП а ти сакаш да си го мерите? Не ти е срам? :tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom