- Член од
- 24 март 2010
- Мислења
- 15.286
- Поени од реакции
- 26.168
Нели револуција ќе кревавте? До кај сте?Цел Прилеп гори од Трудова инспекција и УЈП а ти сакаш да си го мерите? Не ти е срам?
Нели револуција ќе кревавте? До кај сте?Цел Прилеп гори од Трудова инспекција и УЈП а ти сакаш да си го мерите? Не ти е срам?
шо е бе за витаминка 30.000 евра.Витаминка и Мермерен Комбинат казнети од трудова инспекција.За Витаминка казната изнесувала 30.000 евра додека за Мермер сеуште немам информации.
--- надополнето: 13 јуни 2012 во 22:24 ---
Цел Прилеп гори од Трудова инспекција и УЈП а ти сакаш да си го мерите? Не ти е срам?
Протестот порадикален и помасовен од страна на дуќанџиите е на 22ри Јуни.Да почекаме до тогаш.Нели револуција ќе кревавте? До кај сте?
Во право си,таа вртелешка Симон ич не ја жалам.Од друга страна 99% од прилепските фирми ќе горат.Ова е информација од прва рака па за другото незнам.шо е бе за витаминка 30.000 евра.
директорот на пат да му паднат нема да се наведни да ги земи.
витаминка не е некоја сендвичара ебагоо.
Јас незнам колку муабети има за мерењето ама знам дека на форуми не се мери,имаш клозети,чошиња итн.Срамота е вака јавно да бараш да си го мериш со некој.за мерењето друг беше муабетот ама пошто не ти беше тебе наменет немам ни намера да ти објаснувам.
Ебеш ти фискална за кило краставици и пиперки... се решава тоа со паушал!Zakonot ne e ednakov za site primer na zelenite pazari ne se izdava fiskalna i nema da go resat ova ni za 100 godini
да да во право сиЈас незнам колку муабети има за мерењето ама знам дека на форуми не се мери,имаш клозети,чошиња итн.Срамота е вака јавно да бараш да си го мериш со некој.
xxxxx xxxxx
22.06.2012 GOLEM PROTEST KRENETE GLAVA GORDO I SMELO I KAZETE DOSTA BESE VAKA
DUKANDJII PILJARI VLECKARI PEKARI TEKSTILCI PRODAVACI NA ELEKTRICNI APARATI BERBERI FRIZERI TEZGADJII PEKARI MLEKARI ZELEZARII KAFANDJII SENDVICARI I SEKOJ KOJ SE CUSTVUVA POVIKAN ZAEDNO SO SVOITE SEMEJSTVA I KLIENTI DA NE VIDAT KOLKU SME I KOI SME
Гледај го што ми зборува. Е добро, еве му текна, сега наместија видео и аудио надзор. Ама пред то ги казнијааааааа.добро де ајде ЧЕ си го мериме сега на кој е поголем.
тоа што мене ми одговара и она што се бара не значи дека секогаш е една те иста работа, така да желбите мои и твои со реалноста не се поклопуваат баш секогаш.
така да не мешај правда и правина. тие поими се различни.
а за примерот со макијатото кога ке ми текни уште си се смеам така сам во себе. незнам што да ти речам ,следниот пат мобилниот враце и снимајте.трето чаре нема. секако како што те сватив пошто се опозициски кафич најверојатно кај да се тука се, пак ке дојдат. нека вложи газдата во еден солиден видео надзор со уште посолидно аудио и на готовс бидете. сигурно помалце ке го кошта од 3000 евра или колку беше веќе. па после нека ги земи тие законите враце и пречешлајтеги и што треба и дали треба и како треба, секако треба да ги знае чим се занимава со тој бизнис. па со собраниот доказен материјал барајтеси ја правдата. сигурно една телевизија ке ја објави снимката, ако не секогаш тука е јутуб. ако ништо друго, веќе ако се гини нека се гини машки.
само прашањето е да не му е постран газот, па ......
сигурно не ми има текнато само мене ова со снимањето, некој и погоре имаше споманто, а и газдата твој сигурно не е до толку па да не се има сетено. ама се ми се чини дека нешто друго е работата.
сума сумарум ете и твоите примери да се точни, ете и мојот пример да е точен, значи не е се црно и бело туку е некаде сивкасто.
п.с и нешто офтопик, ама најповеќе на нерви што ми оди, а тоа е кога вработениот скока повеќе од газдата, и го брани како негово да е. е тоа се вика лојалност. тука темане ти правам.
мене лично ама око нема да ми трепни за туѓи гајлиња.
тој е газда , јас вработен и толку. денес ме има утре не. од што мака да си ставам трн во здравa нога, утре фала да не ти речи. ова онака како пријателски совет.
--- надополнето: 13 јуни 2012 во 20:46 ---
.
па и ти стави видео надзор. ете сега си поискусен за уште една работа. најевтино се учи на туѓи грешки.Гледај го што ми зборува. Е добро, еве му текна, сега наместија видео и аудио надзор. Ама пред то ги казнијааааааа.
Друго, за тоа што те нервира. Ако ме читаше во првиот пост, реков дека сакам да отварам бизнис, и дека очекувам истото ова што го давав за примери да ми се случи. Мене ич не ме интересира за газдата, ме интересира како се однесува спрема народов овие, вклучувајќи ме и мене....
А бе сдсм трол, не изигравај некој, те знаеме што мустра си и која ти е целта во темава, не смееш директно за политика па идеш со системот..„сети се снао“.....Превземено од Фејсбук :
Под сликата за гледање од прозор, и овде ја имаш поставено истата, но со друг коментар... таму си пишал...Се спрема за протест маскиран пред УЈП.Имено за волја на вистината и неговиот дуќан е под катанец и испразнет. Си ги бараше дпБне си ги доби па му цркна бизнисот со компјутерите.
Како ропаците од УЈП-дпБне гледаат од пенџериња во УЈП
Стварно мислиш дека може да отера нешто во некоја насока? Не заебавај.за во која насока сакаш перфидно да ја отераш темава...
Почекај, ќе кренеме револуција еден ден...два дена најмногу.Нели револуција ќе кревавте? До кај сте?
Ne e taka spored zakonot sekoj sto raboti so pari a i na pazarite rabotat so pari dolzen e da ima fiskalna kasa i da go registrira prometot ...Ебеш ти фискална за кило краставици и пиперки... се решава тоа со паушал!
... проблемот со зелените пазари е во тоа што 99% од стоката што таму се продава ни под точка разно не смее таму да ја има..
Оооо гледам и самоубицата се вратил.... поздрави го шкембарот од мисисуага..
sto go preteraa ovie od vmro go preteraa
Па според законот од фискализација ослободени се (доколку сакаат... ама затоа плаќаат паушал) адвокатите, пазарџиите и самостојните занаетчии.Ne e taka spored zakonot sekoj sto raboti so pari a i na pazarite rabotat so pari dolzen e da ima fiskalna kasa i da go registrira prometot ...