Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.173
Поени од реакции
1.372
Се ок е тоа, но не е само на хартија.
Се што пишав погоре е точно, неможе на хартија да биде побрз, ако има предна камера има, ако има подобра графика (adreno 205) значи има, камерата снима во ХД, значи снима.
Телефонот реално гледано не е лош за тие пари, ќе добие најнов софтвер, а Ace ќе остане на 2.3 или некој кастм ромови.
Друга работа, рам меморијата и брзината на процесорот е доста битна за мултитаскингот на мобилниот, сите знаеме каков мултитаскинг има андроид, така да што знам, за мене во овој случај SE Live > Galaxy Ace.

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.537
Поени од реакции
4.171
И јас гледав на гсм арена и знам дека СЕ има малку подобри карактеристики од Самсунгот ама некако не ми се зема телефон од фирма што веќе не постои и затоа повеќе сум ја Galaxy Ace. Така да повеќе сум за Galaxy Ace :)

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.173
Поени од реакции
1.372
Тоа што веќе СЕ не постои нема никаква врска :) тука е Сони.
Несомнено е дека Samsung е број 1 за андроид телефони, но во овој случај сони ериксонот има доста предности.
Сепак твоја е одлуката, кој ти се свиѓа повеќе тој купиго.

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
Се испалти ли да дадеш 2000 денари повеќе за Галакси Ејс во одност на Сонито?
Не. И Сониериксон не престана да постои ами само се избришаод брендот тоа ериксон.

Член од
7 февруари 2012
Мислења
26
Поени од реакции
2
Alcatel OT 995 vs HTC Desire C?
Доколку треба да се одлучите за еден од овие два телефони, за кој би се одлучиле и зошто?

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.173
Поени од реакции
1.372
Алкателот е доста подобар од Хтц-то во овој случај, класа подобар телефон од Desire C, нема што да се мисли овде :)

Cataclysm

Член од
2 февруари 2009
Мислења
223
Поени од реакции
647
И јас гледав на гсм арена и знам дека СЕ има малку подобри карактеристики од Самсунгот ама некако не ми се зема телефон од фирма што веќе не постои и затоа повеќе сум ја Galaxy Ace. Така да повеќе сум за Galaxy Ace :)
Малце каснам со одговор ама имам искуство со двата телефона па можам да ти кажам дека LWW е 1000 пати подобар.
Ако веќе земаш Galaxy Ace ќе останеш со ARMv6 процесор, многу спор и застарен, апликациите и игрите сега се движат кон ARMv7.
Исто така, пред малце излезе офицјален Андроид 4.0 ICS апдејт за LWW што морам да ги пофалам Сони за одличен апдејт, многу постабилен, побрз и повеќе функции има телефонот во ICS.

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.537
Поени од реакции
4.171
Малце каснам со одговор ама имам искуство со двата телефона па можам да ти кажам дека LWW е 1000 пати подобар.
Ако веќе земаш Galaxy Ace ќе останеш со ARMv6 процесор, многу спор и застарен, апликациите и игрите сега се движат кон ARMv7.
Исто така, пред малце излезе офицјален Андроид 4.0 ICS апдејт за LWW што морам да ги пофалам Сони за одличен апдејт, многу постабилен, побрз и повеќе функции има телефонот во ICS.
Фала за советот (y) , повеќето од оние со кој разговарав ми го кажаа истото дека LWW е подобар избор и планирам да го земам него мислам дека ќе направам добар избор :)

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Alcatel OT 995 vs HTC Desire C?
Доколку треба да се одлучите за еден од овие два телефони, за кој би се одлучиле и зошто?
На спецификации и во класа е подобар алкателот иако алкател е поим за неквалитет

Снајпериста

несреќник
Член од
20 ноември 2008
Мислења
293
Поени од реакции
4
задов пред некое време alcatel OT 806 ама не ми отвара видео од youtube, пишва conection failed. ЧАРЕ?

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Имав порано LG KP235 мобилен ама нешто ми се за*ба. Значи како прво почна батеријата многу брзо да се троши(тоа е и главниот проблем) и сменив една батерија на Бит Пазар ама не беше батеријата оригинал LG. Со новата батерија повторно си се трошеше брзо(траеше еден ден-највеќе два дена) и веќе не знаев што да праам. После го сменив телефонот(си земав друг) и тој го оставив да одмара. Еве сега го извадив и што да видам...:pos::facepalm: батеријата се подувала и истекла најверојатно(пошто ќесата смрдеше) и ја фрлив. Што да праам сега, мислам да земам батерија(тоа не е проблем) ама проблемот ми е ако повторно ми се троши батеријата. Зошто тогаш кога ја сменив батеријата повторно ми се трошеше? Што е проблемот?

lg-kp235.jpg

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Моментално немам дигитална камера. Не сликам многу ионака па не било проблем.
Дали има смисла да се земе телефон со добра камера или подобро да се има специјализиран уред?
Кој телефон би го предложиле со добра камера?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Имав порано LG KP235 мобилен ама нешто ми се за*ба. Значи како прво почна батеријата многу брзо да се троши(тоа е и главниот проблем) и сменив една батерија на Бит Пазар ама не беше батеријата оригинал LG. Со новата батерија повторно си се трошеше брзо(траеше еден ден-највеќе два дена) и веќе не знаев што да праам. После го сменив телефонот(си земав друг) и тој го оставив да одмара. Еве сега го извадив и што да видам...:pos::facepalm: батеријата се подувала и истекла најверојатно(пошто ќесата смрдеше) и ја фрлив. Што да праам сега, мислам да земам батерија(тоа не е проблем) ама проблемот ми е ако повторно ми се троши батеријата. Зошто тогаш кога ја сменив батеријата повторно ми се трошеше? Што е проблемот?

Прегледај го приврзокот 44821
Проблемот е до тебе :) опрости се и фрли го телефонот или ако ти е по мерак измлати го убаво па фрли го :pos:
од него нема да биде телефон, не е до батеријата не троши пари на батерии
--- надополнето: 17 јуни 2012 во 23:36 ---
Моментално немам дигитална камера. Не сликам многу ионака па не било проблем.
Дали има смисла да се земе телефон со добра камера или подобро да се има специјализиран уред?
Кој телефон би го предложиле со добра камера?
Како што ќе извади слика апаратот, телефонот неможе

Kajgana Shop

На врв Bottom