ЕУРО 2012 - навивачки инциденти

Член од
7 август 2011
Мислења
4.932
Поени од реакции
14.959
само 2 дена од првенството, а више има повеќе инциденти од последните 3 првенства :D .
После ова првенство долго врме нема да се игра во источна европа.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Без Балкански зачин не ја бива, разбираш ...
Најинтересно е прво заедно пиеле со Ирците, па после биле нападнати од Полјаците :)
Изгледа згрешиле овие новинариве, дека се тепале Хрватите и со Ирци, колку да дозапалат.Според Ирците, тие биле колатерална штета во нападот на Хрватите

Rynek square and targeted Irish and Croatian supporters that until then had been sitting at the pavement terrace of the Sami Swoj pub.

Witnesses said the trouble was brief but violent.

"It was mental, one minute we were drinking beer and having a really great time," said Ireland fan John O'Rourke, 34.

"The next we were running for our lives,"

Local Michal Smyla was caught up in the violence when the table he was sitting at was suddenly surrounded.

"I was with friends having a beer when some guy in a mask and a hood grabbed me by the neck and punched me," he said.

"And then all hell broke loose."

A press photographer at the scene reporting seeing several other people with bloody injuries.

"One man seem to be unconscious and was being dragged into safety into the nearby pub the Piwo Napieciwko," the photographer, who did not wish to be named, said.

"Pub staff gave first aid to those that were bought inside. It seemed as if they were particularly targeting the foreign fans especially the Croatians."

He said that riot police arrived within 10 minutes, dispersing the crowd and extinguishing the blazes that started in litter bins from flares. Most of the alleged perpetrators had dispersed before police arrived.

Witnesses posting on Twitter said the violence appeared to have been orchestrated by fans of local club Lech Poznan.

Irish fan in Pozna Kevin Daly said it appared to have been a premeditated attack by Lech ultras on rivals attached to Dynamo Zagreb, with Irish fans caught in the middle.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.384
Тоа е тоа.....реков јас немало ништо хрвати-ирци.Пољаците и русите сакаат да се покажат на европската хулиганска сцена :DКај и да идат прават рчка и кој и да им дојде кај нив е нападнат.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.931
Поени од реакции
73.420
Тоа го зборам и јас цело време. Ултрас групите не се замараат многу сонационалните тимови и не одат на нивните мечеви ОРГАНИЗИРАНО (барем повеќето не одат). Но ова им дојде како рај, им доаѓаат помали групи ривалски навивачки групи измешани со обични фанови на одредени репрезентации, сред нивните градови и ова им е прав настан да докажат дека се најаки, плус може да лапнат некој реквизит/знаме.
Плус и другиве народи имаат по некоја група хулигани која живее за вакви работи. Нема да дојдат да си го гледаат националниот тим, туку за да се степаат со Полските навивачки групи.
Од сдруга страна Пољаците и Русите се најголеми поборници против МОДЕРНИОТ ФУДБАЛ па ова им е правиот настан на дело да ги спроведат нивните идеи.
Во целава ситуација највеќе страдаат фамилијарните фанови, оние кои си одат да си гледаат мечеви низ цел свет и не се навикнати на вакви случаеви.
За некои групи довболно е што пееш за твојата земја во нивната држава и носиш знаме на туѓа држава (особено ако во таа држава имаат ривалски групи) за да им бидеш потенцијална мета.
Али луѓето не се запознаени со овие работи, и со доза на потсмев ги прифаќаат и затоа после се чудат што ги снашло...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
На SSN пред малце дадоа ирски навивачи со транспарент - Angela Merkel thinks we are at work :pos:

Член од
13 март 2009
Мислења
1.968
Поени од реакции
1.868
Не бе немај гајле ... иам идено да гледам и во Лондон меч на Челзи ... не се секирај ти за мене како навивам јас ... заеби ги заостанатите источно европски апашки хулигани, (демек некој кк боксери биле сите незнам кој пишуваше пред тебе) ... хаха бог да чува :pos: :facepalm:
Море инает чоек. Се гледат дека абер немаш од навивање и навивачка култура, си ги научил Хедхунтерс и се инаетиш 2 дена. Луѓе шо се цел живот на трибина и што го пратет тифо движењето по цел свет, ти си запнал хедхантер та хедхантерс.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.384
Јака слика :D

А овие се гледа дека се ѓон пијани :icon_mrgr:

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
На Вардар-ЦСКА се тепаа со обичните фанови на Вардар на јужна и со дел од Комити кои успеаа да стигнат на тој крај од трибината.
Полицијата интервенираше со задоцнување. Се почна откако почнаа да корнат столови. Цело време имаше напната атмосфера, па и доста невкусни скандирања од наша страна од типот Чеченија, Чеченија, по што ситуацијата м,ораше да кулминира :D

Е на Македонија-Русија (0-2) се тепаа со полицијата. Апсолутно од ништо почнаа да прават инциденти по мечот и се степаа со полицијата. Тогаш испеав некако да се шмугнам на нивна трибина дур се плескаа со специјалците, божем ќе сум се тепал со нив. Јас 15-6 години, овие како бикови сите :pos:
Фрлив едно шише, и после да ме нема кога ме збркаа специјалциве...
Тоа е идиотизмот и кретенизмот кај нас Македонците.На православни браќа со коишто делиме иста азбука, сличен јазик ги провоцираме со некои муслимански гомна коишто и кај нас ги носиме на грб.Од каде Македонците и Русите непријатели , па да скандираме Чеченија?Исто така беше и против Хрватска кога куртони од Источна и Јужна трибина почнаа да скандираат “Вуковар е српски град“.Идиоти невидени, прават проблеми каде што никаде ги нема.Место да си се држиме на страна ние се мешаме каде што не ни е место.Ние и со Хрватите и Србите имаме релативно добри односи.

M

.:makedonec:.

Гостин
Море инает чоек. Се гледат дека абер немаш од навивање и навивачка култура, си ги научил Хедхунтерс и се инаетиш 2 дена. Луѓе шо се цел живот на трибина и што го пратет тифо движењето по цел свет, ти си запнал хедхантер та хедхантерс.

Абе опасни сте вие охриџани ... со вас ни господ нема да се разбере , шо навивач си бе ти, на трибина од 500 души и клуб каков што е никаков Охрид ФК, па одозгоре и навивачка култура ќе ми предаваш, ја мајката види ''паметен народ'', ја ако сум ги спомнал Хедхантерси сум ги спомнал за пример бре човеку арно ама некој (од членовите) се противеше дека биле никој и ништо а кога сме вече кај тоа гледајте бе малку пратете на ју-туб ако не ве мрзе, читајте малку каде се првите корени на хулиганизмот и општо навивањето, не само да пишувате тука некој имиња на навивачи кој постојат едвај 10-15 години, абе има навивачки групи кој по 50 години традиција терат, дај не се заебавајте не тресете глупости, и немој да слушам коментари од такви навивачи, рибари, ајдуци, лозари итн.... тоа не се навивачки групи туку 10-15 души апаши се собрале со еден тапан и лупаат .... се знае кој се навивачки групи во Македонија... Комити, Чкембари, City Park Boys, Кумани, (и да ги споменам ајде еве, иако не ги сакам ич) Балисти ... тоа се значи озбилни навивачки групи со транспаренти, и сите други навивачки реквизити, немој такви маалски лудаци навивачи да ми се прајте и култура да ширите ...(n)

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Напаѓаат кај што ќе видат слабо Русиве, така и на Зенит- Хајдук начекаа 200 души мислејќи дека се првата екипа на Торцида а тие ни близу тоа...во Сплит ниту се појавија.(y)

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.096
Поени од реакции
25.107
Абе опасни сте вие охриџани ... со вас ни господ нема да се разбере , шо навивач си бе ти, на трибина од 500 души и клуб каков што е никаков Охрид ФК, па одозгоре и навивачка култура ќе ми предаваш, ја мајката види ''паметен народ'', ја ако сум ги спомнал Хедхантерси сум ги спомнал за пример бре човеку арно ама некој (од членовите) се противеше дека биле никој и ништо а кога сме вече кај тоа гледајте бе малку пратете на ју-туб ако не ве мрзе, читајте малку каде се првите корени на хулиганизмот и општо навивањето, не само да пишувате тука некој имиња на навивачи кој постојат едвај 10-15 години, абе има навивачки групи кој по 50 години традиција терат, дај не се заебавајте не тресете глупости, и немој да слушам коментари од такви навивачи, рибари, ајдуци, лозари итн.... тоа не се навивачки групи туку 10-15 души апаши се собрале со еден тапан и лупаат .... се знае кој се навивачки групи во Македонија... Комити, Чкембари, City Park Boys, Кумани, (и да ги споменам ајде еве, иако не ги сакам ич) Балисти ... тоа се значи озбилни навивачки групи со транспаренти, и сите други навивачки ствари, немој такви маалски лудаци навивачи да ми се прајте и култура да ширите ...(n)
Се гледа дека си заостанат со хулиганизмот не само во светов туку и кај нас во Македонија. Нема везе терај си ако мислиш дека е вака.

Член од
13 март 2009
Мислења
1.968
Поени од реакции
1.868
Абе опасни сте вие охриџани ... со вас ни господ нема да се разбере , шо навивач си бе ти, на трибина од 500 души и клуб каков што е никаков Охрид ФК, па одозгоре и навивачка култура ќе ми предаваш, ја мајката види ''паметен народ'', ја ако сум ги спомнал Хедхантерси сум ги спомнал за пример бре човеку арно ама некој (од членовите) се пртотивеше дека биле никој и ништо а кога сме вече кај тоа гледајте бе малку пратете на ју-туб ако не ве мрзе, читајте малку каде се првите корени на хулиганизмот и општо навивањето, не само да пишувате тука некој имиња на навивачи кој постојат едвај 10-15 години, абе има навивачки групи кој по 50 години традиција терат, дајне се заебавајте не тресете глупости, и немој да слушам коментари од такви навивачи, рибати, ајдуци, лозари итн.... тоа не се навивачки групи туку 10-15 души апаши се собрале со еден тапан и лупаат .... се знае кој се навивачки групи во Македонија... комити, чкембари, City Park Boys, Кумани, (и да ги споман ајд еве, иако не ги сакам) Балисти ... тоа се значи озбилни навивачки групи со транспаренти, и сите други навивачки ствари, немој такви маалски лудаци навивачи да ми се прајте и култура да ширите ...(n)
Баш тоа дека навивам за таков клуб ме прајт поголем навивач, сум бил на трибина и на -10 и на +40, бев на трибина Охрид ко имаше 2 бода во втора лига, и пак ќе сум без разлика на се. А ти ако навиваш за Челзи со стадион од 30илјади, кој не го имаш видено во животот си поголем навивач од мене?! Погоре многу напишаја дека ги почитувет Англичаниве, и јас сум еден од нив, тие ги поставија стандардите, кај нив почна се, ама денес тие се никој и ништо. И дај те молам прекини да пишиш на темава се гледат дека немаш абер од навивање и навивачки свет, само се инаетиш за џабе.

Член од
14 април 2010
Мислења
4.694
Поени од реакции
6.045
Абе опасни сте вие охриџани ... со вас ни господ нема да се разбере , шо навивач си бе ти, на трибина од 500 души и клуб каков што е никаков Охрид ФК, па одозгоре и навивачка култура ќе ми предаваш, ја мајката види ''паметен народ'', ја ако сум ги спомнал Хедхантерси сум ги спомнал за пример бре човеку арно ама некој (од членовите) се противеше дека биле никој и ништо а кога сме вече кај тоа гледајте бе малку пратете на ју-туб ако не ве мрзе, читајте малку каде се првите корени на хулиганизмот и општо навивањето, не само да пишувате тука некој имиња на навивачи кој постојат едвај 10-15 години, абе има навивачки групи кој по 50 години традиција терат, дај не се заебавајте не тресете глупости, и немој да слушам коментари од такви навивачи, рибари, ајдуци, лозари итн.... тоа не се навивачки групи туку 10-15 души апаши се собрале со еден тапан и лупаат .... се знае кој се навивачки групи во Македонија... Комити, Чкембари, City Park Boys, Кумани, (и да ги споменам ајде еве, иако не ги сакам ич) Балисти ... тоа се значи озбилни навивачки групи со транспаренти, и сите други навивачки реквизити, немој такви маалски лудаци навивачи да ми се прајте и култура да ширите ...(n)
па и овие постоја т по 15тина години од кој самоплус Кумани и Балисти биле пвоеќе време во бојкот одколку на трибини ,и никој не оспорува дека почетоците и дека некогаш биле јаки Англичаните ама им отиде времето сега некој други владета во светот на хулиганизмот

Kajgana Shop

На врв Bottom