ЕУРО 2012 - навивачки инциденти

M

.:makedonec:.

Гостин
Баш тоа дека навивам за таков клуб ме прајт поголем навивач, сум бил на трибина и на -10 и на +40, бев на трибина Охрид ко имаше 2 бода во втора лига, и пак ќе сум без разлика на се. А ти ако навиваш за Челзи со стадион од 30илјади, кој не го имаш видено во животот си поголем навивач од мене?! Погоре многу напишаја дека ги почитувет Англичаниве, и јас сум еден од нив, тие ги поставија стандардите, кај нив почна се, ама денес тие се никој и ништо. И дај те молам прекини да пишиш на темава се гледат дека немаш абер од навивање и навивачки свет, само се инаетиш за џабе.

По шо ти заклучи дека немам абер бе охриџанец... што знаеш ти во животот твој од кај знаеш колку знам јас ... и фала богу дека ннекој рече оти ги почитувал англичаните ...оти о сека ги утепаа фалејќи русите и пољаците... кој што после распадот на СССР почнаа да навиваат , оти до пред тоа кој ќе направеше глупост од таа врста лежеше по 20-30 години затвор и не само во СССР туку и во сите кумунистички држави !
--- надополнето: 10 јуни 2012 во 16:56 ---
Се гледа дека си заостанат со хулиганизмот не само во светов туку и кај нас во Македонија. Нема везе терај си ако мислиш дека е вака.
:facepalm:
--- надополнето: 10 јуни 2012 во 16:59 ---
па и овие постоја т по 15тина години од кој самоплус Кумани и Балисти биле пвоеќе време во бојкот одколку на трибини ,и никој не оспорува дека почетоците и дека некогаш биле јаки Англичаните ама им отиде времето сега некој други владета во светот на хулиганизмот
Комитите се формирани 1987 ... 25 години, ... и не е баш малку време, со оглед на тоа што во Русија почна да се навива после распадот на СССР (нормално мислам на хулиганизмот, не на класично навивање) што значи некаде 1992-1993 а веќе во 1992 ако памтам добро во Македонија битки се водеа помеѓу Чкембарите и комитите и тоа у сред Битола на стадион... големи ќотеци (y) ;)

Член од
14 април 2010
Мислења
4.695
Поени од реакции
6.056
Комитите се формирани 1987 ... 25 години, ... и не е баш малку време, со оглед на тоа што во Русија почна да се навива после распадот на СССР (нормално мислам на хулиганизмот, не на класично навивање) што значи некаде 1992-1993 а веќе во 1992 ако памтам добро во Македонија битки се водеа помеѓу Чкембарите и комитите и тоа у сред Битола на стадион... големи ќотеци (y) ;)
Па ја ти пишав за ЦПБ ,Кумани и Балисти дека постојат по 15ина години ,и Кумани и Балисти дека се пвоеќе години во бојкот одкога се формирани одколку што имаат навивано види кој сум ти ги болдирал ,а за Комитите па имло и пред 92ра големи ќотеци

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.384
Со кој се тепале во тие 50ти години?
Дечки што служеле ЈНА во Сплит и иделе кога играле Партизан/Звезда против Хајдук
Понекад со жандари,понекад со ЈНА......не е дека имало премногу,али имало и тогаш рчки
:D
Иначе не мислев толку на хулиганизмот колку на корените на навивањето општо,сепак тука од овие краиштa е најстарата група во Европа.А ни Гробари не се така млади 42 банки начукани,не е ни тоа малку :icon_mrgr:

M

Гостин
Па ја ти пишав за ЦПБ ,Кумани и Балисти дека постојат по 15ина години ,и Кумани и Балисти дека се пвоеќе години во бојкот одкога се формирани одколку што имаат навивано види кој сум ти ги болдирал ,а за Комитите па имло и пред 92ра големи ќотеци

Имало, али до толку големи срања како што имало на стадионотна Пелистер у 92' , не ќе да е имало такво нешто на територијата на Р.М;)

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Дечки што служеле ЈНА во Сплит и иделе кога играле Партизан/Звезда против Хајдук
Понекад со жандари,понекад со ЈНА......не е дека имало премногу,али имало и тогаш рчки
:D
Иначе не мислев толку на хулиганизмот колку на корените на навивањето општо,сепак тука од овие краиштa е најстарата група во Европа.А ни Гробари не се така млади 42 банки начукани,не е ни тоа малку :icon_mrgr:
Абе нема везе ние глеаме шо им пишува у година на основање, на пример Делије Север 1989 и као од тогаш постојат, а уствари се од поодамна многу само таа година се обединиле под едно име.

Член од
14 април 2010
Мислења
4.695
Поени од реакции
6.056
Имало, али до толку големи срања како што имало на стадионотна Пелистер у 92' , не ќе да е имало такво нешто на територијата на Р.М;)
Добро де важно заклучивме дека и ние сме биле каде каде пред русите и пољците ,ама затоа се смениле времињата сега сме една голема нула за нив ќе не збришат ,исто како и англичаните кој се паднати веќе ги уништија со стргоите закони постарите се готови веќе и одминало времто веќе и годините ги стигнале тешк одека ќе се држат на 25-30 годишни момци кој се и те како физички јаки

M

Гостин
Добро де важно заклучивме дека и ние сме биле каде каде пред русите и пољците ,ама затоа се смениле времињата сега сме една голема нула за нив ќе не збришат ,исто како и англичаните кој се паднати веќе ги уништија со стргоите закони постарите се готови веќе и одминало времто веќе и годините ги стигнале тешк одека ќе се држат на 25-30 годишни момци кој се и те како физички јаки

Во Англија хулиганизмот уште постои(нормално не во таа екстримна мера) само што ги нема главните фаци на поедини навивачки групи кој ги држеле заедно како што се Стјуард Глас и Ендрју Фреин ... едни од најголемите водачи на челзиевите Комбат 18 , ете тие дечки скапуват сеа по затворите, и не се покажал некој кој би ги следел нивните патишта и заради тоа е мирно е сеа нормално дека и во другите клубови е било така , некаде до 2002 сите си легнуваат на брашно !(y)

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.323
Поени од реакции
8.328
Бидејќи нема тема за навивачите на еуро 2012 и да не отвораме нова дел од атмосверата пред денешниот натпревар на хрватите :cool:

ps.кај да е за неколку години и ние како нација и репрезентација ќе се радваме на едно европско или светско првенство во фудбал :facepalm:хари педер Македонија оле !а до тогаш пред

:drk:

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Засега Хрватите држат час по навивање иако се двојно помалку од Ирците, скоро 35 мин пееја без престан, се гледа дека има организирани групи тука.

Член од
14 април 2010
Мислења
4.695
Поени од реакции
6.056
Хрватите пред утакмица инцидент со џандарите :D

Kajgana Shop

На врв Bottom