Lana Del Rey

P

PewDiePie

Гостин
Оваа Лана поима си нема од пеење во живо, а на компјутер и Амди Бајрам да пее може да го направат како Стивен Тајлер да пее.
--- надополнето: 8 јуни 2012 во 12:47 ---
Не знај да пеј. Точка.
Ти знаеш да пееш :tapp:

Едит: Внимателно со интерпукциските знаци.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
--- надополнето: 8 јуни 2012 во 12:47 ---

Ти знаеш да пееш :tapp:

Едит: Внимателно со интерпукциските знаци.
И пак гадно пее, многу се лигави додека пее.
И еве ти нешто што на пример е многу гадно испеано:
Едноставно го нема гласот за светска звезда. Толку, не може да научи она толку и е дадено, природата и рекла дека она нема да има убав глас и крај на муабет. А тоа што стана популарна, тоа со пари се прави, не со глас. Ја форсираа главните радија, на топ листа ја бапнаа 1ва, ни упикаа у главите дека нејзините песни се добри и толку. Ама вистинската песна се пее и после 10, 20, 30 години. Мислиш дека после 30 години некој ке запее песна од Лана? -Ја чисто сумљам.
Добрата стара рок музика и денес ја слушаме, старите поп песнички исто така, р&б, хип хоп, рап, сите квалитетни песни се слушаат долго време, а оваа песна Video Games се слуша месец дена,евентуално два, додека радијата ја форсираат на 1во место и крај, после умира песната, никој не е заинтересиран, бидејки после тоа луѓето сваќаат колку досадна песна била таа за слушање.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.707
Поени од реакции
13.379
И пак гадно пее, многу се лигави додека пее.
И еве ти нешто што на пример е многу гадно испеано:
Едноставно го нема гласот за светска звезда. Толку, не може да научи она толку и е дадено, природата и рекла дека она нема да има убав глас и крај на муабет. А тоа што стана популарна, тоа со пари се прави, не со глас. Ја форсираа главните радија, на топ листа ја бапнаа 1ва, ни упикаа у главите дека нејзините песни се добри и толку. Ама вистинската песна се пее и после 10, 20, 30 години. Мислиш дека после 30 години некој ке запее песна од Лана? -Ја чисто сумљам.
Добрата стара рок музика и денес ја слушаме, старите поп песнички исто така, р&б, хип хоп, рап, сите квалитетни песни се слушаат долго време, а оваа песна Video Games се слуша месец дена,евентуално два, додека радијата ја форсираат на 1во место и крај, после умира песната, никој не е заинтересиран, бидејки после тоа луѓето сваќаат колку досадна песна била таа за слушање.
Ааа не. Ај кажи ми кај исфлашируе типкава? Стил на пеење викаш дека е неквалитетно пеење? Тогаш кој референт го имаш за квалитет?
Исто као да речеме Крис од Coldplay дека не го бива ама апла за пеење. Не. Топа се само стилови и боја на глас.
А сеа за тоа што викаш колку ќе остане нештото во етер популарно. Во современиот денешен свет више тоа е изгубено. Се` е на слава од 5-10 недели, после тоа се губи. Недај боже да е година. Пак за наредната се заборава како да не постоело. Ми збориш за рок. Па нормално. До последниве 10 години секоја песна имаше шанса да остане запаметена подлабоко. Сеа веќе се губи тоа. Мислиш дека масата веќе ќе се сеќава на новите песни на U2? тешко. Затоа го имаме синдромот наречен “штанцај песни шо има врска квалитет“. И да, не дека Лана дел Реј е нешто нај нај, ама има стил барем цурата. За разлика од повеќето плагијатори што ставаат слатко текст4е, певлива песни4ка и тинтири минтири.

M

Moon Child

Гостин
Ааа не. Ај кажи ми кај исфлашируе типкава? Стил на пеење викаш дека е неквалитетно пеење? Тогаш кој референт го имаш за квалитет?
Исто као да речеме Крис од Coldplay дека не го бива ама апла за пеење. Не. Топа се само стилови и боја на глас.
А сеа за тоа што викаш колку ќе остане нештото во етер популарно. Во современиот денешен свет више тоа е изгубено. Се` е на слава од 5-10 недели, после тоа се губи. Недај боже да е година. Пак за наредната се заборава како да не постоело. Ми збориш за рок. Па нормално. До последниве 10 години секоја песна имаше шанса да остане запаметена подлабоко. Сеа веќе се губи тоа. Мислиш дека масата веќе ќе се сеќава на новите песни на U2? тешко. Затоа го имаме синдромот наречен “штанцај песни шо има врска квалитет“. И да, не дека Лана дел Реј е нешто нај нај, ама има стил барем цурата. За разлика од повеќето плагијатори што ставаат слатко текст4е, певлива песни4ка и тинтири минтири.
Нема Лана стил, ако имала ќе си останела како Лизи Грант, или како и да беше. Некој друг и кажува каков да и биде стилот.
Јебига, неможе од прва да станеш славен. Продала албуми во мизерен број, ок бе, и Нирвана на времето продавале албуми во мизерен број, се додека не се појавува
Nevermind албумот и Smels like teen spirit. Ама останале Нирвана Нирвана, и се бореле до крај. Курт бил тој и не се променил за слава. Не станал нашминкан кремац за да стане популарен.
Вакви појави како Лана дел Реј не почитувам. Кажав и поназад зошто.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.707
Поени од реакции
13.379
Нема Лана стил, ако имала ќе си останела како Лизи Грант, или како и да беше. Некој друг и кажува каков да и биде стилот.
Јебига, неможе од прва да станеш славен. Продала албуми во мизерен број, ок бе, и Нирвана на времето продавале албуми во мизерен број, се додека не се појавува
Nevermind албумот и Smels like teen spirit. Ама останале Нирвана Нирвана, и се бореле до крај. Курт бил тој и не се променил за слава. Не станал нашминкан кремац за да стане популарен.
Потсети ме Невермајнд дали беше `92 година? Поминаа 20 години веќе. Псоледниве 5 години секаде синдромот е раширен апла. И прашање, дали се сеќаваш (уствари чекај, дали се сеќавА масата) на ннекој понов хит од постариве изведувачи.

И јас не го сакам синдромот наречен штанцање по цена на (не)квалитетот. ЈА мрзам из дна душе Кејти пери и Ријана ама не ми дава за право да викам дека пеат лошо ако во живо е топ. Мада чисто сумљам.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
А бе ај не ме заебавај, пее како да има јаболко заглавено во грло.
Еве сакаш конкретно, ке ти кажам, ниските ноти ама ич убаво не ги фаќа. Како да се гуши, а намерно песната е направена со пониски ноти, бидејки ако иделе композиторите у некој ексрем на високи и тешки ноти за пеење, оваа девојка не би имала шанси да отпее такво нешто, бидејки нема глас. Еве приметете сите песни и се со ниски ноти и све така нешто лењаво пее. На пример да проба да ја отпее Someone like you од Adele ке и пукнат гласни жици или нешто од Beyonce.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Грешка си овде, Неврмајнд е единствениот албум кој успеал да го турни албумот на Џексон од 85та беше мислам, најмногу ради Смелс лајк, која исто така го турка најголемиот хит на Џексон од тој албум, правев за ова како проектче во средно музичко, останато ми е во меморија.
Иначе само една песна знам од типкава, таа со Видео нешто што беше, на Vh1 ја пуштаат почесто, ми се допаѓа особено музиката во позадина иако не сум љубител на поп правецот, онака има некоја хармонија, чудност, мрачност, пеењето си е ок, специфичен вокал ( и Јан Куртис од Џој Дивижн не знаел да пеј, али зато оди изимитирај го салам да те видам) јас тоа го почитувам.
Типките ко Рајана,Бијонсе и слични пејачки не ги мирисам, то па то, досадни се со истите ритми.

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Lana Del Rey -психоанализа :love:
Тоа што луѓето ги сакаат нејзините песни е доказ дека сепак не сме шупливи, досадни и фригдни ко што повеќето сакаат да се претстават.
Не знам за тебе, ама да ми беше мене ќерка или сестра, немаше да бидам горд да ми се убацува во такво издание, ќе ми беше срам. Не дека не ја слушам де, не дека не ми е слатка со тие усничките признавам на еден не без задни намери начин, ама ми удрија во очи зборовите фригидни, досадни и шупливи. Јас и за Леми Килмистер мислам дека е царот и еден од топ 3 највечи клабери што планетава земја ги држела па не го тинтрам културолошки. Немам ништо ни против неа, ни против песните ни против спотот. Кој што сака нека си прави. Ама шупљиви ми се бре. Нека си биде курвата-курва, пијаничиштето-пијаничиште, ама кога некој ќе каже дека првата била еротски уметник, а вториот боемски духовник, е не могу бре. Малата си е топ ама и си е сељанка, не дека ја нешто поарен сум, да не се сфатиме грешно.

Дозволете да се самоцитирам од фб дискусијата со Вештица.

Како сите мои фб пријателки ја сакаат Lana del ray ?!... Не дека типката е лоша, не, ама не ми се веруваше дека толку жени околу мене размислуваат како неа и ја сакаат. Некако станавме премногу girly. Мажо - опседнатост, неинтерес за општеството или филозофијата, неиновативност, незадоволство од се`, фрагилност, ситничарење, стресирање, вулгарност, недоволно сексапил. И само-сликање секако.

појаснување: овде ми тргна набројувањето особини за цурите насекаде околу мене коа тупат со неа, и со ниедна друга. Мене тоа ми сметаше. А дека ја издигнуваат на ранг на уметност, не знаев, ама еве се изненадувам со темава.

M

Moon Child

Гостин

Како сите мои фб пријателки ја сакаат Lana del ray ?!... Не дека типката е лоша, не, ама не ми се веруваше дека толку жени околу мене размислуваат како неа и ја сакаат. Некако станавме премногу girly. Мажо - опседнатост, неинтерес за општеството или филозофијата, неиновативност, незадоволство од се`, фрагилност, ситничарење, стресирање, вулгарност, недоволно сексапил. И само-сликање секако.

појаснување: овде ми тргна набројувањето особини за цурите насекаде околу мене коа тупат со неа, и со ниедна друга. Мене тоа ми сметаше. А дека ја издигнуваат на ранг на уметност, не знаев, ама еве се изненадувам со темава.
Идоли и биле Бритни Спирс и Курт Кобејн, бе пеер. Да беше Курт закопан сега ќе се превртуваше во гроб.
Мислам, шта речи...

P

PewDiePie

Гостин
Па ако ја хејтате што уште мрсите на темава ?

Ај адиос,си има фанови типката на форумов,што и ја слушаат и и ги знаат песните,а од вакви самопрогласени експерти што се тука само за омаловажување и потценување нема потреба.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496

Ај адиос,си има фанови типката на форумов,што и ја слушаат и и ги знаат песните,а од вакви самопрогласени експерти што се тука само за омаловажување и потценување нема потреба.
Па ова не е фан клуб. Форум е.

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856

И сега треба да и правиме копи пасте на дискусијата, да си се самоцитирам и јас?
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 22:06 ---
Идоли и биле Бритни Спирс и Курт Кобејн, бе пеер. Да беше Курт закопан сега ќе се превртуваше во гроб.
Мислам, шта речи...
И ти си ми идол, немој да се потценуваш:love:

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496

Те молам, немој да кажуваш кој смее а кој не смее да дискутира. Ова е форум кај што секој има право да искаже мислење се` додека се држи до темата. Доколку некои критики или коментари не ти се свиѓаат тогаш повели демантирај ги. За тоа и служи форумот. Би те замолил во иднина да се држиш до тоа :)

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Те молам, немој да кажуваш кој смее а кој не смее да дискутира. Ова е форум кај што секој има право да искаже мислење се` додека се држи до темата. Доколку некои критики или коментари не ти се свиѓаат тогаш повели демантирај ги. За тоа и служи форумот. Би те замолил во иднина да се држиш до тоа :)
Mesto da se prodlaboci diskusijata vo detali za nejzini poedinecni pesni, za nacin na izvedba, za inspiracijata, tekstovite, odnesuvanjeto na scena I stavot kon muzickite kriticari, diskusijata se odviva na BEDNO nivo, kade lugje sto se zamaraat so toa so kogo idela ili koi I bile idoli, ja rugaat, a ovie druive ja branat.
Se samocitiraat od fb, za stvari koi ustvari nemaat nikakva direktna povrzanost nitu so peackata, a uste pomalku so nejzinata muzika.
Forumov se vika "Muzika", a ne "Trac".
Toa koj I bil idol na devojkava ili kako nejzinoto populariziranje vlijaelo na mladite devojki, e potpolno nebitno I nevredno za diskusija.
Diskutirajte za muzika, a ne za licnosti.

Kajgana Shop

На врв Bottom