Roland Garros 2012

Кој ќе го освои Ролан Гарос 2012?

• Рафаел Надал

Гласови: 40 48,2%
  • Новак Ѓоковиќ

Гласови: 25 30,1%
  • Роџер Федерер

Гласови: 20 24,1%
  • Енди Мареј

Гласови: 2 2,4%
  • Томаш Бердих

Гласови: 3 3,6%
  • Давид Ферер

Гласови: 1 1,2%
  • Марија Шарапова

Гласови: 13 15,7%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 7 8,4%
  • На Ли

Гласови: 2 2,4%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 8 9,6%
  • некој друг кај мажите

Гласови: 1 1,2%
  • некој друг кај жените

Гласови: 3 3,6%

• Вкупно гласачи
    83
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
L

Löwe

Гостин
Ne zaboravajte deka Djokovic go ima onoj balkanski inat.sekogas koga e staven kako autsajder izleguva na teren i dava 200 psotood sebe.Ne zaboravajte deka mu ja znae igrata na nadal do sitnici, go tepashe 7 pati po red i na site podlogi.Ne zaboravajte deka Djokovic ja brka istorijata posle 40 i kusur godini da bide nekoj sto ke gi drzi site 4 grend slema po red.Motivacijata kaj Djokovic e ogromna i ne se somnevam deka ke ispocrka na teren.
Nadal od druga strana se bori da ja zeme sedmata titula sto ke go stavi edinstven na site vreminja.Ne sum bil volku vozbuden za finale ne znam od koga i za site sto sakaat da se oblozuvaat, idete na plus gejmovi, nema sansi Nadal da tepa 3:0, ke bide ili 3:1 ili 3:2
Не заборавај ти кој е Надал во Париз.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Ne zaboravajte deka Djokovic go ima onoj balkanski inat.sekogas koga e staven kako autsajder izleguva na teren i dava 200 psotood sebe.Ne zaboravajte deka mu ja znae igrata na nadal do sitnici, go tepashe 7 pati po red i na site podlogi.Ne zaboravajte deka Djokovic ja brka istorijata posle 40 i kusur godini da bide nekoj sto ke gi drzi site 4 grend slema po red.Motivacijata kaj Djokovic e ogromna i ne se somnevam deka ke ispocrka na teren.
Nadal od druga strana se bori da ja zeme sedmata titula sto ke go stavi edinstven na site vreminja.Ne sum bil volku vozbuden za finale ne znam od koga i za site sto sakaat da se oblozuvaat, idete na plus gejmovi, nema sansi Nadal da tepa 3:0, ke bide ili 3:1 ili 3:2
Не забораваја дека џокович е најголемата пичка во тенисот кога губи и гледа дека не може да го победи мечот го предава .. сети се кога играше србија против аргентина .. налбандијан го отепа и овој го предаде мечот .. истото се деси и со мареј .. а надал и да е повреден ке го заврши мечот имаше една таква повреда на зглобот колку што се сеќавам на еден меч и не го предаде туку го доигра мечот ..

С

сашенко

Гостин
^ Тоа се смени кај Џокович, сега игра до крај и се бори ма колку и да не му иде. Доказ, мечот со Цонга :)

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
oд колку саат е утре финалето ?

Figaro

la vita e bella
Член од
2 март 2009
Мислења
648
Поени од реакции
410
Точно е тоа, но ментално не беше добро спремен за овој меч Федерер (токму и за тој дел го цитирав Psyside), можеби јавно тоа никогаш нема да си го признае, но потсвеста е голема работа.
И сонот е голема работа ;) Unoffical-Inception-Poster-inception-2010-14016547-550-825.jpg

Член од
14 март 2010
Мислења
16.958
Поени од реакции
16.314
Замислите да изгубе Надал.
На толку силење, ќеф ќе ми е да загуби, башка што Новак ќе ме израдува со титула.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Добро бе мајке му, да стигнеш до финале и да го избришат теренот со тебе на ваков начин без да пружиш ни малку отпор?:facepalm:

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
oд колку саат е утре финалето ?
15 часот, исто како и денес.

Ех колку сакам да изгуби оваа Ерани што поубедливо тоа поубаво. Па таа требаше да изгуби уште во третото коло од Ана Ивановиќ. Да играше тука Ана против Шарпова ќе беше далеку поинтересен и понеизвесен меч. Оваа тенисерка реално најмногу ја оценувам за влез некако до четврто коло, ама ништо повеќе.
--- надополнето: 9 јуни 2012 во 15:37 ---
Eurosport Serbia commentator : " Pa ovo ne bi stigao ni Djokovic, kamo li Errani.... "

Добро бе, забеган е овај? Како може во се Ѓоковиќ да го става, како прво Новак е 10 светлосни години зад Надал кога станува збор за дефанзивата, за на земја да не правам муабет. Каков сељак. Во Србија на улица да коментираат најголемите фанови на Новак и пореални ќе се, а него го слушаат преку 5 милиони луѓе. -.-

Член од
6 октомври 2008
Мислења
1.884
Поени од реакции
2.088

Ех колку сакам да изгуби оваа Ерани што поубедливо тоа поубаво. Па таа требаше да изгуби уште во третото коло од Ана Ивановиќ. Да играше тука Ана против Шарпова ќе беше далеку поинтересен и понеизвесен меч. Оваа тенисерка реално најмногу ја оценувам за влез некако до четврто коло, ама ништо повеќе.
Eurosport Serbia commentator : " Pa ovo ne bi stigao ni Djokovic, kamo li Errani.... "

Добро бе, забеган е овај? Како може во се Ѓоковиќ да го става, како прво Новак е 10 светлосни години зад Надал кога станува збор за дефанзивата, за на земја да не правам муабет. Каков сељак. Во Србија на улица да коментираат најголемите фанови на Новак и пореални ќе се, а него го слушаат преку 5 милиони луѓе. -.-
Ако можат и на Новак ќе му го поцицаат ова подлизурковциве! Свесни се Србиве дека на земја Новак не може да се снајде и тоа се виде со Сепи и со Цонга и заради тоа мора некако да го величат србинот да не изгуби од реноме.

А Ерани ова ќе го памти цел живот така да подобро сега у финале него ли покасно.

Еднаш и никогаш повеќе! :)

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932

Абе што ви е на вас, коментира како сака затоа зема пари, а очигледно на неговиот претпоставен тоа нему смета и јас да сум на негово место и јас би пристрасно коментарал, можам да се обложам и ти да си на негово и да игра твој играч или репрезентација и ти би коментирал, всушност денеска е 21 век па можеш да го исклучиш тв и да си најдеш некој стрим и да си гледаш тенис каде ти се допаѓа коментаторот!

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Абе што ви е на вас, коментира како сака затоа зема пари, а очигледно на неговиот претпоставен тоа нему смета и јас да сум на негово место и јас би пристрасно коментарал, можам да се обложам и ти да си на негово и да игра твој играч или репрезентација и ти би коментирал, всушност денеска е 21 век па можеш да го исклучиш тв и да си најдеш некој стрим и да си гледаш тенис каде ти се допаѓа коментаторот!
Дали си баш сигурен, ако си гледал само на Eurosport тенис тогаш јас не сум крив. Сум гледал на многу различни јазици, различни коментатори кога играат играчи од нивна националност па се неутрални и реални спрема мечот. И не е голем проблемот да си навиваат за Ѓоковиќ кога ќе игра против Надал или против било кој, но да говори дека е подобар од Надал на земја покрај сите оние порази против Надал........ не знам што да кажам. Нема смисла дискусијава околу оваа тема.

Шарапова 1-0 во сетови и 1-0 во гемови во вториот сет, со брејк. Готова е Италијанката ;)

Ф

Фил Ајви

Гостин
Марија тресе Сару с'курца

Многу јаки винери мава, некои од нив не може да ги стигне ни НОВАК ЃОКОВИЌ :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom