Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Mike Tyson

Never,never,NEVER GIVE UP!
Член од
20 август 2007
Мислења
2.630
Поени од реакции
156
што треба да вежбам некое време за да можам да постигнам пар кревања на вратило?
Да пробаш да се кренеш на вратило.дај се од себе и не се откажувај

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Што е тоа Herbalife ? Користел ли некој од вас ? Има ли резултати ?
Каде можам да го најдам кај нас ?
Ја менуваш плочата почна да се интересираш за шејкови :D
Се шалам, бев на презентацијата на хербалајф за нивниот шејк, во главно е ОК ствар за нормален човек има избалансиран сооднос на хранливи материи за секој ден но не е за мускули градење дефинитивно има малку протеини а и тие што ги има се од соја (многу веројатно ГМО соја штом е од америка)
--- надополнето: 8 јуни 2012 во 15:46 ---
Знае ли некој дали има декстроза во гетреди и колку е цената?
Нема, имаше на времето во Гладијатори провери таму.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Сезоната конечно ми завршува следниот викенд, значи за 10 дена ќе имам многу повеќе време за у теретана, а и за да качам некое килце мускул :D Е сега би сакал некој да ми помогне со некоја добра програма за вежбање, а и некој совет за исхраната да ми се даде.

Диетата што ја држам веќе подолго време, донесе резултати, мастите се на минимум веќе, па време е сега да качиме некое килце.

Благодарам однапред :)
Дајте бе, зошто никој не ме дружи :D

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Ја менуваш плочата почна да се интересираш за шејкови :D
Се шалам, бев на презентацијата на хербалајф за нивниот шејк, во главно е ОК ствар за нормален човек има избалансиран сооднос на хранливи материи за секој ден но не е за мускули градење дефинитивно има малку протеини а и тие што ги има се од соја (многу веројатно ГМО соја штом е од америка)
Моментално користам домашни ,јајца,банана,млеко,сусам,кокос,вишни...но братче 500-600мл густа течност да ги турам во желудников е ептен тешко и потоа имаш мачнина во стомакот...значи пред тренинг нема шанси да конзумирам...помеѓу оброци го пијам.

Се интересирам за шејкови бидејќи јас доволно протеини да внесам треба да јадам 5-6 пати...А имаше еден тим од Америка го рекламираа Хербалајф. Има ли повеќе врсти на Хербалајф или само една формула е?

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Моментално користам домашни ,јајца,банана,млеко,сусам,кокос,вишни...но братче 500-600мл густа течност да ги турам во желудников е ептен тешко и потоа имаш мачнина во стомакот...значи пред тренинг нема шанси да конзумирам...помеѓу оброци го пијам.

Се интересирам за шејкови бидејќи јас доволно протеини да внесам треба да јадам 5-6 пати...А имаше еден тим од Америка го рекламираа Хербалајф. Има ли повеќе врсти на Хербалајф или само една формула е?
Хербалајф ти е како Кока Кола од сокови, само добра реклама. Треба да знаеш што бараш од шејкот, хербалајф е добар шејк за зафатена теткица која помеѓу перење алишта и работни обврски нема време за оброк, но за спортист после напорен физички тренинг ти треба малку поинаков состав. Пробај побарај шејк од комплекси протеини.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.897
Поени од реакции
11.198
Знае ли некој дали има декстроза во гетреди и колку е цената?
Земав од Гладијатори пред 3 недели, 150 денари е кило. За во Гет Реди незнам.

П

Пепси_

Гостин

И јас се дупнав 1 и цел ден имав мачнина и ми се гадеше од тиа шејк (home made shit) :pos: never again

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
и јас конзумирам такви шејкови па ништо не ми е, некат ги пијам (јајца со јогурт измиксани)или(јајца со млеко може и за вкус некоја банана)
--- надополнето: 8 јуни 2012 во 21:48 ---
и јас конзумирам такви шејкови па ништо не ми е, некат ги пијам (јајца со јогурт измиксани)или(јајца со млеко може и за вкус некоја банана)

Komita Skopje

Скопје Обединето за Вардар!!!
Член од
14 декември 2011
Мислења
107
Поени од реакции
27
Дај ако може пишете кои се најдобри стомачни само за активирање на десната половина од стомачните и ако имате слика од вежбата ставете... :)

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
--- надополнето: 8 јуни 2012 во 21:48 ---
ако ставам повеќе јајца, со пола литар млеко ги мешам

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Понеделник-грб и листови и трицепс

Вторник-гради

среда-одмор

четврток-рамо и сељачките(трапези),нозе

петок-гради и бицепс

сабота и недела одмор.

прашање-дали можам да ги вежбам и 2 пати во неделата трапезите,пример во среда,и во среда да правам дома максимум на вратило ? пошто сакам да ми излезат добро трапезите,а сакам и да ја добијам што е можно подобро онаа V форма ?

Покрај ова,имам и 3 пати во неделата тренинг во сала,и таму правиме по 40-50 склекови,и 80-100 стомачни...ЈКД.

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Понеделник-грб и листови и трицепс

Вторник-гради

среда-одмор

четврток-рамо и сељачките(трапези),нозе

петок-гради и бицепс

сабота и недела одмор.

прашање-дали можам да ги вежбам и 2 пати во неделата трапезите,пример во среда,и во среда да правам дома максимум на вратило ? пошто сакам да ми излезат добро трапезите,а сакам и да ја добијам што е можно подобро онаа V форма ?

Покрај ова,имам и 3 пати во неделата тренинг во сала,и таму правиме по 40-50 склекови,и 80-100 стомачни...ЈКД.
Зашто вежбаш гради 2 пати неделно?

Иначе многу е 2 пати да вежбаш неделно, ако правиш мртво кревање - и така се вежбаат трапези.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Зашто вежбаш гради 2 пати неделно?

Иначе многу е 2 пати да вежбаш неделно, ако правиш мртво кревање - и така се вежбаат трапези.
Затоа што ми се најкатастрофа,во споредба со останатото.

не правам мртво кревање...

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Затоа што ми се најкатастрофа,во споредба со останатото.

не правам мртво кревање...
Подобро одвои уште еден ден од работната недела за одмор, и искористи ја саботата и/или неделата за уште еден тренинг - повеќе ќе ти се исплати.

Мислам дека понеделникот можеш комотно да го преместиш во сабота или недела? Зошто си ги стиснал толку тренинзите за време на работната недела?

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Подобро одвои уште еден ден од работната недела за одмор, и искористи ја саботата и/или неделата за уште еден тренинг - повеќе ќе ти се исплати.

Мислам дека понеделникот можеш комотно да го преместиш во сабота или недела? Зошто си ги стиснал толку тренинзите за време на работната недела?

Пример,сабота да вежбам нозе и трицепс ?

Kajgana Shop

На врв Bottom