Roland Garros 2012

Кој ќе го освои Ролан Гарос 2012?

• Рафаел Надал

Гласови: 40 48,2%
  • Новак Ѓоковиќ

Гласови: 25 30,1%
  • Роџер Федерер

Гласови: 20 24,1%
  • Енди Мареј

Гласови: 2 2,4%
  • Томаш Бердих

Гласови: 3 3,6%
  • Давид Ферер

Гласови: 1 1,2%
  • Марија Шарапова

Гласови: 13 15,7%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 7 8,4%
  • На Ли

Гласови: 2 2,4%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 8 9,6%
  • некој друг кај мажите

Гласови: 1 1,2%
  • некој друг кај жените

Гласови: 3 3,6%

• Вкупно гласачи
    83
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.251
Поени од реакции
19.536
Очекувам сигурна победа на Рафа денес,иако Алмагро не е за фрлање,но сепак против една ваква форма на Рафа,на неговата омилена подлога тешко би се снашол и подобар тенисер од Алмагро.....
Сезонава Рафа изгуби само еден меч на земја,во Мадрид од Вердаско.....
Алмагро има скор 24 победи и 6 порази на земја....
Шпанците се специјалисти за игра на земја,има некоја шанса Алмагро да земи некој гем денеска,но не верувам да бидат повеќе од 10 гема(во најдобар случај).....
Ферер е голем фаворит против Мареј...
Мареј сезонава малку играше на земја,само 9 пати,имаше дури 4 порази...додека Ферер има само 4 порази,и дури 23 победи на земја..
По сите параметри голем фаворит е Ферер,но сепак не би го прогласил за сигурен победник....
Не е некој железен карактер Ферер,знае да влезе во серија почетнички грешки,нестабилен играч....
Во последно време загуби само од Надал во полуфиналето на Рим,по одлично изигран прв сет,се блокира во вториот и беше исчистен со 6-0....
Изгуби и од Федерер во Мадрид.....
Во добра форма е..конечно е дојдено неговото време....сега е шансата....иако Мареј не смее да се потцени,не знам до кај е со таа повреда шо ја имаше на грбот...
Очекувам да даде добар меч,искрено не ми се верува да биди исчистен со 3-0...(ќе видиме).....
Кај дамите...
Канепи прикажа одлична игра против Возниацки...
Со Рус,го преспа вториот сет,но ја збриша во третиот.....
Шарапова се помачи со Закополова,имаше грешки,но сепак успеа да ја пронајде вистинската игра во третиот сет..
Очекувам неизвесен меч денес,во три сета,не исклучувам изенанадување од Канепи,навистина покажа многу Естонката...иако искуството,и квалитетот е на страната на Русинката....
Во другиот меч,Квитова е голем фаворит против Шведова,но Шведова не е без шанси,успеа да ја изненади Ли кога сите ја отпишаа....
И овде типувам на (по)голема неизвесност и голем отпор на Шведова...

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
значит не навиваш долго време... колку шо се сеќавам против Новак на времето искрши некоку рекети...јез да се реткост моментите кога избувнува Роџер но далеку од тоа како што си рекол - никогаш ...

Иначе годинава слабо пратам тенис но од тоа колку шо видов ,тешко да имат некое изненадување во полуфиналето и финалето...
Добро можеби згрешив во изразот кога реков никогаш, но сепак мноогу ретко му се случуваат вакви работи и дефинитивно најмалку такви екцеси има од топ 4 тенисери

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Ете зошто е најјак, цар, Роже Федерер !!! :cuc:

Џоковиќ 2 пат по ред се спасва со Сепи и сега со Цонга, ама во финале нема кај да бега, жив ќе го јади Федерер !!!
Најјак и цар е затоа што доби изгубен меч против повреден играч?
Федерер имаше огромна среќа, а повредите му ја уништија кариерата на Дел Потро.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Можи Федерер е крив оти Дел Потро е повреден.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Можи Федерер е крив оти Дел Потро е повреден.
Не е тој крив, но не е најјак како што некој спомна погоре. Едноставно не заслужи да победи вчера врз основа на прикажаното на двајцата тенисери во првите 2 сета, после тоа се беше поинаку.

Ѓоковиќ против Федерер во 3 сета највероватно :)

М

Мартин`

Гостин
Ќе тепа Ферер денеска што мислите ? да се оди алл ин на него, има одличен коефициент 1.5

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
СаШеНкО, се мене ме спомнуваш за коментаторите, па така сега тебе ќе те спомнам за нешто што мене ми сметаше вчера, а тоа е публиката... :D

Иако дома им пцуев све живо и диво, тука не се осмелив да ги нападнам, од аспект што до некаде ги сфаќам :)... Но, кога сте се фатиле за нешто што ве нервира (српските коментатори), јас сум против вчерашната публика...

Тенисот е спорт во кој треба да преовладува максимална тишина додека се игра, концентрација е потребна на највисоко ниво, неможе секој да следи тенис, Господски спорт е тоа сепак, си треба барем основна култура... Точно дека е домашен тенисер, немам ништо против што се радуваа на неговите поени, ама мајку му, како може да не плуснат некој пат и за поен на Ноле... Прекрасен поен вади Новак, а на стадионот како погреб да има, не тениски натпревар... Од чиста култура ќе плуснеш со раците колку и да не сакаш... Кога е некој подобар (во случајот подобар поен) спортски е да признаеш. Кога може Ноле да аплаудира на одличен поен на противникот, зошто да неможат тие од публиката!?

Јас пукам од нервоза дома, па на одличен поен на Џонга си потшепнам "браво"... Не иде тоа така... Една пи*ка што ваљда дошла да си траже е*ач(и) на трибините и што не знае основни правила, при прв лош сервис на Ноле писка од радост мислејќи дека поенот е за Џонга :facepalm:... Нервозно е за нас фановите, а замислете како му е на Новак... И што стана од ватрената публика? При изгубен сет за Цонга, на резултат 2-2, пред решавачки петти сет, си идат половина и повеќе o_O... На крај испадна се како што треба (за фановите на Ноле), па Новак во свој стил им се заблагодари за "одличното навивање", а овие бессрамно му заблагодарија со аплауз... :facepalm:

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988

Секоја чест за Шведова. Најголемо изненадување на Роланд Гарос оваа година. Одлична игра прикажа и многу добар карактер. Немаше момент да не се смее, без разлика дали губеше или водеше. (y)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Најјак и цар е затоа што доби изгубен меч против повреден играч?
Федерер имаше огромна среќа, а повредите му ја уништија кариерата на Дел Потро.
Ок, а Новак немаше среќа вчера? не е благодарно да се збори така, ако Делпо имаше толку сериозна повреда немаше да го згмечи на Бердих кој е во моментот најдобриот надвор од топ 3.

С

сашенко

Гостин
Гробар Мкд, тебе те спомнав ради маубетите со тебе што ги правев за коментаторите, ништо посебно. Пошто пак се актуелни сега :D. А точно е тоа што викаш, тениските натпревари станаа циркус, навивањето се смени скроз и се нема веќе почит како што порано имаше.

Само едно нешто ми се свиѓа на трибините сега:
папапапапа пап пананааааааааааааа алеееееееееееееееееееее :cuc: :vozbud:

Член од
14 март 2010
Мислења
16.921
Поени од реакции
16.193
Ок, а Новак немаше среќа вчера? не е благодарно да се збори така, ако Делпо имаше толку сериозна повреда немаше да го згмечи на Бердих кој е во моментот најдобриот надвор од топ 3.
Среќа, Новак ?
Каде ја виде.. 4 меч топки да спасиш не е среќа, него знаење, ментална сила. :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Среќа, Новак ?
Каде ја виде.. 4 меч топки да спасиш не е среќа, него знаење, ментална сила. :)
Епа и Федерер тепаше ради ментална сила, што да ви кажам незнам, јас никогаш несакам да зборам така ама ме испровоцира со коментарот дека Федерер имал голема среќа, никој жив неможеше да предвиди што ќе се случеше во 3 сет дури и ако Делпо играше нормално, не е благодарно да се тврдат такви работи, се знае дека Делпо генерално често има проблеми вс Федерер и не би го затворил така лесно 3-от сет.

Член од
18 јануари 2012
Мислења
619
Поени од реакции
947
Има инфо кога ќе продолжат ???

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Епа и Федерер тепаше ради ментална сила, што да ви кажам незнам, јас никогаш несакам да зборам така ама ме испровоцира со коментарот дека Федерер имал голема среќа, никој жив неможеше да предвиди што ќе се случеше во 3 сет дури и ако Делпо играше нормално, не е благодарно да се тврдат такви работи, се знае дека Делпо генерално често има проблеми вс Федерер и не би го затворил така лесно 3-от сет.
џоковичевите навивачи милуваат да го заболат нивниот тенисер.
А и самиот џокович милува да глуми повреди , се нешто лошо згазнува , некој грч , некоја кичма , некоја парализа го фаќа ...
За да, ако победи , да биде голема легенда , така повреден , победил.
А ако изгуби , парализата е крива.

А од друга страна , кога Федерер или Надал победува ... нивните противници имале парализа, затоа толку лесно победиле.

Кога не му оди на џоковиќ , за неговите навивачи често публиката е крива или пак судиите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom