Дечки, во Фан клубов наш ми е супер паѓаат добри дискусии, воглавно добро се разбираме од фудбал но една работа ми недостасува а тоа е да се постираат некои информации (со линкови од страниците) па да можиме да дискутираме и за тоа....
Еве на пример од мене (мислам оти ова претходно го немав објавено), клип од тоа каква е играта на Роџерс....ќе видите бескрајни додавања во средината и назад и одма после напад во два потега дупли пас и одма се ствара шанса за гол, сепак Роџерс бил малку критикуван што овие долги додавања се на нивната половина а не на противничката, сепак подобро е вака отколку да играме неповрзано со долги топки и да му овозможуваме простор за многу напади на противниците....
http://www.liverpoolfc.tv/news/latest-news/is-this-how-lfc-will-play-video
http://thekop.liverpoolfc.tv/_Summer-Transfer-Targets/blog/6143675/173471.html?b=
Летни трансфер цели......
Листа на официјалната страна на LFC за летниот трансфер период....
Значи на листава се Сигурдсон, Рамирез, Де Јонг, Будебуз, Мертенс итн итн....
Според мене потребно ни е крило како Мертенс (лани на 32 натпревари имал 21 гол и 16 асистенции) или пак Будебуз т.е. ни треба ниско пробивно крило со добар пас и добра реализација, би сакал од овие двајца да го земиме Мертенс бидејќи е сепак подокажан играч.....
Напаѓач како Де Јонг кој ќе предизвика конкуренција за Керол (по заминувањето на Кајт секако ни треба уште 1 напаѓач), а Де Јонг баш се вклопува во физиономијата на Роџерс каде напаѓачот треба да има добар прв допир, да знае да влета во празно.....
Би можеле да го земиме и Рамирез и тоа како плејмејкер со тоа би го истиснал Адам од тимот т.е. и тој би добил конкуренција со тоа што Рамирез ќе игра полушпиц а Џерард ќе си игра во средината, т.е. ќе ја командува истата....
--------Лукас--------
---Џерард------
-------------Рамирез-------
Мертенс------------------Суарез
------------Де Јонг/Керол-------
И вака на клупа би ги имале:Кели, Кара/Коатес,Хендо, Адам,Даунинг, Де Јонг/Керол, Дони....
Подобар состав и подобри резерви од ова не би можеле да имаме нити би можеле да посакаме подобри од ова....
И да се слагам со Розата пак оти бараме некој глупи играчи а во Холандија би можеле да земиме 2-3 играчи за релативно ефтини пари...
На пример:
Де Јонг-12-13мил
Мертенс-12-13мил
Рамирез-20мил
И еден лев бек за ефтини пари се на се ова би не чинело 50тина мил фунти што и не е така многу....
П.С. Нигде не пишуваше ама на линкот што ви го поставив најдолу пишува оти Аурелио потпишал за Гремио.....