Roland Garros 2012

• Креатор на темата Креатор на темата The King of Clay
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Ролан Гарос 2012?

• Рафаел Надал

Гласови: 40 48,2%
  • Новак Ѓоковиќ

Гласови: 25 30,1%
  • Роџер Федерер

Гласови: 20 24,1%
  • Енди Мареј

Гласови: 2 2,4%
  • Томаш Бердих

Гласови: 3 3,6%
  • Давид Ферер

Гласови: 1 1,2%
  • Марија Шарапова

Гласови: 13 15,7%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 7 8,4%
  • На Ли

Гласови: 2 2,4%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 8 9,6%
  • некој друг кај мажите

Гласови: 1 1,2%
  • некој друг кај жените

Гласови: 3 3,6%

• Вкупно гласачи
    83
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Водеше Рафа 2-0 во сетови и 4-2 во третиот, дојде до мало опуштање и го освои Федерер сетот. Потоа во четвртиот, реално го реши без никаков проблем...

Федерер водеше 5-2 , при што за негова несреќа, на еден дроп-шот, топчето од врвот мрежата се врати во негово поле, да паднеше кај Надал 1 сет беше негов, така да не беше така лесно за Надал, после овој момент,мечот се промени целосно во полза на Надал.

Гаске е во топ форма,одлична игра против Хас и само какви бекхенд винери :cuc: штета ги нема на нет најдобрите поени и од другите мечеви.

Федерер водеше 5-2 , при што за негова несреќа, на еден дроп-шот, топчето од врвот мрежата се врати во негово поле, да паднеше кај Надал 1 сет беше негов, така да не беше така лесно за Надал, после овој момент,мечот се промени целосно во полза на Надал.

Точно е тоа. Еве го тој момент :

Мора да се признае и тоа дека Рафа беше стегнат некако, препасивен и не играше добро во првиот сет се додека не го освои. Потоа веќе личеше на онај вистинскиот.

Како тргнаа Азаренка и Новак, глава во ѕид. Далечинсково де ми е на Еуро1 де на Еуро2. Одлични мечеви се играат.

А тек ќе почне Гофин. Ќе навивам за детево. Иако е битка Давид против Голијат, никогаш не се знае. Сега му е мајката да се втурне во врвниот тенис.

kako mozam da sum idiot, znaci me vlecheshe deka ako ne prviot set deka seppi ke ide do 4 seta so djokovic i poveke a definitivno azarenka deka ke go gubi prviot set posto e tapa na zemja i ne uplativ, sam si go baram ccccc
--- надополнето: 3 јуни 2012 во 14:08 ---
Точно е тоа. Еве го тој момент :

Мора да се признае и тоа дека Рафа беше стегнат некако, препасивен и не играше добро во првиот сет се додека не го освои. Потоа веќе личеше на онај вистинскиот.

pak vo 5 seta ne moze federer da go dobie nadal, nitu djokovic jasno e kako den, nadal e stvoren za takvi mechevi.

Јакиот момент кога антипатичниот српски коментатор го фура воле,како набрзина ќе го освои првиот сет,а воле го губи истиот 6-4 при почетно водство од 3-0 :pos:

Одлична игра на Сепи, а од друга страна очајна на Новак.

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn
каков меч игра Сепи :cuc: . Многу напреднал Италијанецов бе . Не беше ваков.

Каква пациентка е коментаторкава OMG! вика одлично сервирал Џокович во последниов гем, а уствари Сепи пробуваше да погоди директни винери од ритернт, од толку што беа добри сервисите :pos:

Ептен ми е антипатична коментаторката а гледам и не само мене. И ко за беља ја изнаслушав.

Ne ja trpam ovaa komentatorkava ej, a koga ke mi tekne deka najverojatno 5 seta se na se ke se slusa :D , u pm nek ide.

Работата со нозе на Ноле -challenger левел, that's pretty much it.

cekaj sega stanav i ne svajkam? ocajna igra na Nole ili neso povreda vo prasajne e ? ili pak Seppi se nadmina sebesi ? :D

Koja oчајна игра од страна на Новак, не ми се верува ... а овој Сепи игра како да е Надал.

Чао Вика !
images

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom