Евро 2012 - група Б (Германија и Португалија во 1/4 финале)

• Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување

Кои две репрезентации ќе одат во 1/4 финалето?

• Германија

Гласови: 102 87,2%
  • Холандија

Гласови: 89 76,1%
  • Данска

Гласови: 9 7,7%
  • Португалија

Гласови: 24 20,5%

• Вкупно гласачи
    117
  • Гласањето е завршено на .

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.639
Поени од реакции
22.674
Јас да сум менаџер на Холандија би го ставил да брани една утакмица Ворм од Свонси и би ги играл Ван Перси и Хунтелар заедно во нападот,а позади нив еден од Снајдер/ВДВ..
Холандија нема потреба да се плаши за голманската позиција :)
Со оглед на тоа што ги имаат Стекеленбург, Ворм од Свонси и Крул од Болтон, можат комотно да играат со трет голман на ЕП.
Проблемот може да биде офанзивата. Ако Робен продолжи со слаби изданија тогаш кога е најпотребен, ако Снајдер не е во форма, а и Кујт ретко играше сезонава РВП не може сам.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.542
Поени од реакции
22.208
Искрено мислам дела Холандија не е меѓу топ-фаворитите на ова ЕП. НЕ дека се слаби, но има доста подобри тимови.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.741
Поени од реакции
43.888
Холандија нема потреба да се плаши за голманската позиција :)
Со оглед на тоа што ги имаат Стекеленбург, Ворм од Свонси и Крул од Болтон, можат комотно да играат со трет голман на ЕП.
Проблемот може да биде офанзивата. Ако Робен продолжи со слаби изданија тогаш кога е најпотребен, ако Снајдер не е во форма, а и Кујт ретко играше сезонава РВП не може сам.
Крул е од Њукасл..

Иначе мене не ми се допаѓа одбраната на Холандија.. Може таму да имат проблеми и искрено ништо чудно ако изненади Португалија на пример....а зошто да не и Данска...

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Замислете Холандија да ја имаше одбраната на Белгија (Вертонген,Компани,Вермален) каде ке им беше крајот :vozbud::vozbud:

Член од
13 март 2011
Мислења
1.939
Поени од реакции
1.930
ke se cudite site koa portugalia ke si gi ispleska site 3 u grupata!!!!!
--- надополнето: 29 мај 2012 во 22:46 ---
Група Б групата на смртта на овој шампионат во Полска и Украина. Сите 4 репрезентации во топ 10 на ФИФА ранк листата.

4. Португалија.

Кика и Нани, и остали ѓупци. Најслаба репрезентација во групата.

ti mora da si malce otkacen a? kakva selekcija ima portugal, si pisal kika i nani, i ostali gjupci.....
ne te znam ama gleam deka si za svabive, mnogu golem keif ke mi se naprai uste prvo kolo koa ke go popusite od kika nani i gjupcite;) :)

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Холанѓаните не беа воопшто уверени во играта со Бугарија, многу лоша и деконцентрирана одбрана... Подготовки се и за тоа ама утре мораат подобро во вториот подготвителен со Словачка. На Европско ќе ги чека тешка битка.

Член од
30 септември 2011
Мислења
2.714
Поени од реакции
2.599
Kristijano Ronaldo: "Znaeme deka sme vo navistina teska grupa, t.n. grupa na smrtta zaedno so Holandija, Germanija i Danska. Vo kvalifikaciite bevme porazeni ednas tokmu od Dancite (2:1). Ocekuvame teski natprevari, megutoa sum uveren deka mozeme da ja pomineme grupnata faza. Ne sme favoriti, no toa e podobro za nas".

Mesut Ozil: "Nasata cel e titulata. Dosega sekogas sme doagale do polufinale ili finale, no sme gubele. Ovoj pat sum pogolem optimist, bidejki imame mlad tim koj saka da pobeduva. Holandija e edna od favoritite, a Spanija ima igraci koi nastapuvaat zaedno nekolku godini. Nie trebame samo da mislime na nasata igra i siguren sum deka ke stigneme do krajot kako evropski prvaci".

Член од
4 мај 2012
Мислења
183
Поени од реакции
90
Јас да сум менаџер на Холандија би го ставил да брани една утакмица Ворм од Свонси и би ги играл Ван Перси и Хунтелар заедно во нападот,а позади нив еден од Снајдер/ВДВ..
Овде во Холандија широки дискусии по весници и телевизии дали ван Марвајк да ги стаел ван Перси и Хунтелар заедно. Бидејќи не смееш да го сквернавиш 4-3-3 (инаку те чекаат три круга во пеколот :confused:) мораш ван Перси да ги стајш крило а Хунтелар шпиц за да играат заедно. Ама има поарни крила од ван Перси...

Играа така во пријателската со Баерн пред недела-две и ништо не бидна.

Со Бугарија ја оплескаа поштено. Страмота. Иако не беше прв тим. Формата ја немаат, 5 пати по ред губат.

Денеска со Словачка 2-0 убо играа иако се уште фали брзо проигрување на крилата. Афелај растур напрај.

Мојот стартен тим

Стекелебург
ван дер Вил-----Хеитинга-----Матајсен-----Шхаарс
ван Бомел-----Снајдер--------де Јонг
Робен-----------------ван Перси-----------------Афелај

со тоа што во одбраната централно Матајсен и лев бек Шхаарс се слаби. Лев бек Холандија за првенствово едноставно нема доволно добар. Одбраната е навистина средно-доумерено очајна.

На клупа имаш ван дер Ваарт, Хунтелар, Кајт и некои остали што не се толку познати. Нарсинг од Херенвеен на пример.

За поофанзивна варијанта само го менуваш де Јонг со ван дер Ваарт. За форсирање го менува де Јонг со Хунтелар и игра со два шпица (претходно се бара прошка од отец Крајф).

Член од
25 октомври 2011
Мислења
663
Поени од реакции
719
ke se cudite site koa portugalia ke si gi ispleska site 3 u grupata!!!!!
--- надополнето: 29 мај 2012 во 22:46 ---

ti mora da si malce otkacen a? kakva selekcija ima portugal, si pisal kika i nani, i ostali gjupci.....
ne te znam ama gleam deka si za svabive, mnogu golem keif ke mi se naprai uste prvo kolo koa ke go popusite od kika nani i gjupcite;) :)
Кажи им како Роналдо ќе дава хет трик, сите од асистенции на Нани :vozbud: :vozbud: :vozbud: :drk:

Малку посериозно , каква селекција имаат циганите ?
--- надополнето: 2 јуни 2012 во 19:25 ---
Замислете Холандија да ја имаше одбраната на Белгија (Вертонген,Компани,Вермален) каде ке им беше крајот :vozbud::vozbud:
И Ван Бајтен :vozbud:

Член од
13 март 2011
Мислења
1.939
Поени од реакции
1.930
Кажи им како Роналдо ќе дава хет трик, сите од асистенции на Нани :vozbud: :vozbud: :vozbud: :drk:

Малку посериозно , каква селекција имаат циганите ?
--- надополнето: 2 јуни 2012 во 19:25 ---

И Ван Бајтен :vozbud:
ronaldo + nani = nema pojaka kombinacija

odbrana pepe, coentrao, bruno alves( zenit ) , rolando ( porto ) , perreira ( valencia )

u sredina gi ima veloso, meireles , mouthino, quaresma site dokazani igraci , veloso ne tolku ama pak zverce e
gi ima i hugo almeida i helder postiga iskusni i dvajcata....

mislam deka uopste ne se za potcenuvanje

Член од
25 октомври 2011
Мислења
663
Поени од реакции
719
ronaldo + nani = nema pojaka kombinacija

odbrana pepe, coentrao, bruno alves( zenit ) , rolando ( porto ) , perreira ( valencia )

u sredina gi ima veloso, meireles , mouthino, quaresma site dokazani igraci , veloso ne tolku ama pak zverce e
gi ima i hugo almeida i helder postiga iskusni i dvajcata....

mislam deka uopste ne se za potcenuvanje
Напаѓачи ептен слаби.
Одбрана тапа.
Јаката комбинација играат на спротивните страни и ќе се натпреваруваат кој ќе дрибла најмногу.
Средината шо знам, Миралеш и Мутињо се солидни, Велосо просек. Очекувам да го намалат поседот на Холандија и Германија на 60%. Верувам ќе дадат се од себе (кое е многу малку) да покажат барем некаква конкурентност со Снајпер, Ван Бомел,ВДВ Швајни, Озил, Крос/
Се ми иде дека ќе завршат со 1 бод.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.639
Поени од реакции
22.674
Холандија-Ирска, на секои 10 минути гол даваат Холанѓаните. Ништо чудно на крај 9-0 да заврши. :D

Член од
13 март 2011
Мислења
1.939
Поени од реакции
1.930
Напаѓачи ептен слаби.
Одбрана тапа.
Јаката комбинација играат на спротивните страни и ќе се натпреваруваат кој ќе дрибла најмногу.
Средината шо знам, Миралеш и Мутињо се солидни, Велосо просек. Очекувам да го намалат поседот на Холандија и Германија на 60%. Верувам ќе дадат се од себе (кое е многу малку) да покажат барем некаква конкурентност со Снајпер, Ван Бомел,ВДВ Швајни, Озил, Крос/
Се ми иде дека ќе завршат со 1 бод.
ke vidime, jas mozda malce sum pristrasen ama pa mislam deka nema da ima utakmica vo koja ke zavrsat bez bod..... :)
--- надополнето: 2 јуни 2012 во 21:19 ---
Холандија-Ирска, на секои 10 минути гол даваат Холанѓаните. Ништо чудно на крај 9-0 да заврши. :D
a mene strav mi bese 1 i 3+ da ja igram u kladilnica xD
--- надополнето: 2 јуни 2012 во 21:33 ---
koj ne mi veruva , neka gi glea protiv turska sea... gubat 0-1 ama imaa edno 40 sansi mnogu jako igraat

Kajgana Shop

На врв Bottom