- Член од
- 12 декември 2010
- Мислења
- 4.346
- Поени од реакции
- 3.754
Жал ми е што на вака долг пост морам да цитирам со една реченица:„Кои пароли златен извадиле Делије/Гробари?“ Ајде покажи ми, значи пази добро што ќе постираш.Види,не знам јас дали има везе или нема,јас на пример никогаш нема да се сликам со Делије или Гробари само за да покажам дека сум бил на дерби.
Не можам да се сликам со такви кој секое второ коло вадат пароли против мојата држава,мојата нација и мојот народ.
И јас да се сликам со нив ?
Нема теоретски шанси.
А и искрено немам желба да го следам дербито Партизан-Звезда и обратно во живо,едноставно не ми е филм,барем не мене.
Земун-Вождовац попрво би го следел на лице место,отколку горенаведените.
Таков тип сум,помалите дерби утакмици секогаш се поинтересни и со поголем жар,со поголема пасија се дочекуваат тие утакмици.
Иако пријателско дерби,највеќе сакам тоа да го следам во живо,ама ќе видиме.
Земун-Раднички Крагујевац.
Значи целата поента од сликите ми е дека доколку се декларираат како верни Комити,а дека се верни знам,тогаш немало да дозволат да се сликаат со членови на Гробари,макар и да се другари,не со обележја.
Тоа ќе биде срам како прво и прво лично за мене,потоа за групата и на крај за државата.
Стојат позади пароли за Македонија и македонскиот народ а прва шанса се сликаат со членови на Гробари,јас тоа ни на сон не би го направил.
--- надополнето: 29 мај 2012 во 22:53 ---
Се што сакав да кажам кажа ти. Нит извадиле, нит ќе извадат парола, па сакал некој да чуе или не, не се ни замараат со Македонија, небитен фактор е. И ако гејт 7 решат да извадат парола Macedonia is Greece па после од некоја почит одоздоле Kosovo is Serbia, сигурно нема овие да им речат, еј абе немојте нас на тоа, знаеш ќе ни се налутат Македонците...Имаат извадено Делии нешто контра Македонија ?
Исто и Гробари како што знам таква работа немаат извадено, туку таа парола на која се алудира беше извадена од грчи фанови ( Паок ) во Грција.
Т.е. и навивачите на Олимпијакос таква парола имаат извадено ако не се лажам ама пак не гледам каква врска има ова со навивачите на Партизан и Делии, освен што се збратимени со овие. Е сеа не верувам дека цела трибина нивна под дифолт застанува зад тоа, овој Кими до пред некој месец се влечеше низ скопјево дур не отиде у апсаана.
На крај краева, не мора до толку да се цепидлачи и да се генерализира, тие од сликите горе србите сигурно не се умарат многу со земјава во тој контекст на кој што се алудира на темава, ниту пак цела група застанува зад некој став контра Македонија.