Перо Антиќ со кукавичка изјава дека доаѓа од „ФИРОМ“

Статус
Затворена за нови мислења.

Ивица ЈМК

Forza Juve Per Sempre!!!!
Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
Свесен ли си ти што зборуваш бе? Каква Калиопи бе човече.. За фиром можеш да се заблагодариш кај политичарите.
Ми глуми патриот. :facepalm: Абе за толкава плата има на чело ФИРОМ да си ставиш и да се шеташ во грција!

Друга равбота, ти си имал ли некогаш шеф ? И ако си имал, што би значело кога Перо би кажал Македонија?
И да Перо, ја претставува државата FYROM, не Маcedonia. Немој да ми кажуваш зошто игра за грчки тим дека ако размислиш подобро ќе видиш дека Олимпијакос му е убедливо најдобрата одлука во животот. Прво затоа што работеше со Дуда. Второ затоа што беше дел од многу одлични играчи. Трето затоа што МНОГУ напредна оваа година (сигурен сум дека не си погледнал утакмица) и четврто затоа што ја освои Евролига!
Благодарение на националниот дрес кој го погази.Да не беше македонија,у бугарија уште ќе играше можда и пумпаш ќе го ставеа негде на Лукоил.;)

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
100 пати кажав и пак ке кажам .. до тогаш немаше почнато ниту еден натпревар како стартер во евролигата .. и мораше баш тој да го стартува тој натпревар за да се претстави .. не мораше .. само што стартува и одигра 2-3 мин го извади .. ете тие 2-3 минути како стартер го чинеа сето ова !
Ти ја гледаше утакмицата или коментираш само колку да се тропне нешто? o_O

Ај уште еднаш провери ја статистиката.
http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=188&seasoncode=E2011

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ајде сега еден клик тука удрете и видете во IOC (International Olympic Comittee) како сме заведени. Според логиката на повеќето, не треба ни да одиме на квалификацииве, нели?

И не ми се верува напишав цел параграф да не ги споредувате делата на Калиопи со тие на Перо затоа што очигледна е разликата ама не бе брат, пак идење со глава у ѕид.

P

PewDiePie

Гостин
Еј ај престанете,за тоа ФИРОМ да им се жалите на тие што ни го сместија и договорија тоа име,си знаеме кои се.
А за Перо мора да продолжи во репрезентацијата,без него немаме никакви шанси за пласман.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Ајде сега еден клик тука удрете и видете во IOC (International Olympic Comittee) како сме заведени. Според логиката на повеќето, не треба ни да одиме на квалификацииве, нели?

И не ми се верува напишав цел параграф да не ги споредувате делата на Калиопи со тие на Перо затоа што очигледна е разликата ама не бе брат, пак идење со глава у ѕид.
Ти изгледа не ја разбираш причината за која се критикува Перо, не се работи за тоа дека Перо се претставил дека е Фиромец или пак доаѓа од ФИРОМ што исто му се фаќа ако така се чуствува.
Проблемот е што Перо се декларира како Македонец и е капитен на репрезентацијата, неговите чуства за Македонија се апсолутно познати на сите, но Перо за да избегне проблеми со колегите, за пари и личен интерес си гази на своите уверувања и се декларира дека е Фиромец. Можеби и јас или пак добри 99% од нас ќе го направеа истото како Перо, ама ќе заслужев презир од сите заслужено и нема потреба некој да ме брани или да се лутам.
Секако дека имал опција да не излегува и да се претстави на камера ако претходно му било соопштено дека мора да биде Фиром, можел да каже дека тоа е против неговите лични уверувања, има трема и слично.
Од перцепцијата дека ова што го направи Перо е нормално и секој од нас треба да го направи истото ако се најде во слична позиција односно да си погази на личните уверувања за сопствени интереси за скоро време нема да излезат јунаци кој ќе ја опраат државичката никако.
Од тие причини дека е нормално да се пречекорат лесно личните уверувања за сопствен комфорт имаме неписмени министри, нормално ни се шетаат радикали со знамиња по улици и магистри со јавна администрација факс седат дома со години за сметка на партиските плакатолепачи и планинари кои пола не го знаат јазикот на матичната држава.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Па токму тоа, дека ќе го направеа истото и другите да беа во негова ситуација, лесно е од фотеља да се збори. А да кажеше Македонија се кладам дека немаше ни во еден медиум да се пише дека рекол Македонија. Ама со што ќе се полнат страниците за дневни вести ако не со вакви глупости, со разработување на загрижувачки проблематики, сигурно не.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Јас се сеќавам на многу бајки и приказни како Грците биле wоши оти не пуштиле ракометари, хокејари, фудбалери, шахисти, ватерполисти, одбојкари, и слично, затоа што овие сакале да си вwезат со името македонија испишано на нивните шаwчиња и дресови, иако во соодветните спортски организации не се заведени со името.

Тогаш Грците беа wоши oти се придржуваа на заведеното име, а сега го правдаме Перица оти тој се придржуwал на правилата.

Kewl enough.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Ти ја гледаше утакмицата или коментираш само колку да се тропне нешто? o_O

Ај уште еднаш провери ја статистиката.
http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=188&seasoncode=E2011
Ја гледав утакмицата и не беше оваа туку беше за мечот со барселона изјавата дадена...и иначе да ти цитирам ''само што стартува и одигра 2-3 мин го извади .. ете тие 2-3 минути како стартер го чинеа сето ова'' играше тој и после али само 2-3 мин изигра на стартот и го извади.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Ова со Перо официјално е или има шанса да е некоја шпекулација? Абе ајде луѓе сите сме свесни оти сите така би направиле а и плус кога ја прославуваше титулата Перо излезе со Македонско знаме и рече оти во Македонија ме обвинуваат што сум рекол ФИРОМ но бев приморан....и што сега Грците треба да го распнат Спанулис оти се слика со Антиќ и со Македонското знаме? Дај не зафркавајте се работи за final four можеби последна шанса за него за другите негови колеги во тимот да се освои Евролигата и што тој требаше да прави проблеми пред можеби неговите 2 најважни натпревари во кариерата? Се надевам оти Перо ќе ја смени одлуката и гордо ќе не претставува на квалификациите за ЛОИ

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Како што гледам овде, братко Перо бил Европски мулти-балканец.
Македонец со српско презиме, што игра во Грција и има европски пасош ;)
Нема врска, не му замервам.. еднаш се живее (y)

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.530
Поени од реакции
11.495
еве на кои им посака да умрат
ова се луѓето што го направија да кажам човек, луѓето кои му овозможија 600к да зима.
браво перо немора да те засега фактот што изгуби многу фанови, што разочара многу деца кои те сметаа за херој, кои требаа да тргнат по твоите стапки.
незнам со кои очи ке погледнеш кон трибините кога ке играш за твојата сакана држава ФИРОМ.
КАКО КАПИТЕН НЕЗНАМ СО КОИ ЗБОРОВИ КЕ ГИ БОДРИШ СОИГРАЧИТЕ ДЕКА ТРЕБА СЕ ДА СЕ НАПРАВИ ЗА МАКЕДОНИЈА, ДЕКА АКО ТРЕБА ДУШАТА ДА СЕ ОСТАВИ, НЕЗНАМ КАКО КОГА НИ ТИ НЕВЕРУВАШ ВО ИМЕТО НА СВОЈАТА ТАТКОВИНА

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
еве на кои им посака да умрат
ова се луѓето што го направија да кажам човек, луѓето кои му овозможија 600к да зима.
браво перо немора да те засега фактот што изгуби многу фанови, што разочара многу деца кои те сметаа за херој, кои требаа да тргнат по твоите стапки.
незнам со кои очи ке погледнеш кон трибините кога ке играш за твојата сакана држава ФИРОМ.
Потпис ..

М

Мартин`

Гостин
Па токму тоа, дека ќе го направеа истото и другите да беа во негова ситуација, лесно е од фотеља да се збори. А да кажеше Македонија се кладам дека немаше ни во еден медиум да се пише дека рекол Македонија. Ама со што ќе се полнат страниците за дневни вести ако не со вакви глупости, со разработување на загрижувачки проблематики, сигурно не.
Се додека така размислуваме Македонија никогаш нема да тргне напред ;)

Антич до пред месец дена го величеа зошто реално изигра добро но во националниот дрес, убаво погоре си кажаа да не беше тој национален дрес сега ќе играше во Бугарија а не да игра во тим како Олимпијакос значи многу брзо заборави преку кој национален дрес он се проби да биде таму. Многу брзо заборави дека илјадници фанови отидоа таму да го бодрат него и репрезентацијата за он откако отиде во Олимпијакос да им вика да умрете сите што мислите така, демек сите што мислите поинаку од мене и сите што мислите дека не треба виткаме кичма за пари да умрете. Е браво бе Перо убаво им кажа на истите тие што пред неколку месеци го даваа последниот денар што се вика да отидат во Литванија да те бодрат тебе ..

За тоа БЈРМ ако беше толку професионалец можеше да проба некако да го избегне, макар и ете да го кажел ама за истото да изјавеше во медиумите “приморан бев, ова она.“ ќе му се опростеше. Ама на крај овие глупости што ги кажа не се забораваат.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Како што гледам овде, братко Перо бил Европски мулти-балканец.
Македонец со српско презиме, што игра во Грција и има европски пасош ;)
Нема врска, не му замервам.. еднаш се живее (y)
Јас мислев србин е тој бугар да ти бил .. уште полошо !

Член од
14 март 2010
Мислења
16.942
Поени од реакции
16.259
Ја гледав утакмицата и не беше оваа туку беше за мечот со барселона изјавата дадена...и иначе да ти цитирам ''само што стартува и одигра 2-3 мин го извади .. ете тие 2-3 минути како стартер го чинеа сето ова'' играше тој и после али само 2-3 мин изигра на стартот и го извади.
Aнтиќ цела сезона е во првата петорка на Олимпијакос. ;) И тоа ФИРОМ не го изјави само на фајнл фор-от ..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom