Перо Антиќ со кукавичка изјава дека доаѓа од „ФИРОМ“

Статус
Затворена за нови мислења.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Друже :cuc:ако според презимето имаш моќ да расудуваш кој е добар, а кој ‘‘слаба карика‘‘, Презимето е презиме и во никој случај не ги опишува карактерните особини и способности
Типичен македонски менталитет, кога се победува ќе го величиме, а кога се губи ќе го плукаме на сите страни, кога ќе погреши ќе го распнеме, се прашувам само кога Македонецот ќе научи да се поддржува меѓусебно,кога Македончето ќе почне да биде Македонец.

Антиќ не шитнал за одредена сума на пари:facepalm:, што се нема да прочита човек,,,
Знаеш ли што значи професинален спортист? И не е тајна дека Антиќ замина да игра во редовите на Олимпијакос за 650,000 евра, па за тие пари ти форумско патриотче на челото ќе си истетовираше ФИРОМ
Е ништо од твојот пост не ме изнервира како ова.... никогаш ама НИКОГАШ нема да се продадам за никоја сума како дотичниот ти миленик. Тоа е ваше капиталистичко или пред се женско курвинско корумпирано до срж размислување... всушност и затоа до крај на живот ќе ја почитувам Калиопи затоа што ви го обели женскиот образ.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.942
Поени од реакции
16.259
Е ништо од твојот пост не ме изнервира како ова.... никогаш ама НИКОГАШ нема да се продадам за никоја сума како дотичниот ти миленик. Тоа е ваше капиталистичко или пред се женско курвинско корумпирано до срж размислување... всушност и затоа до крај на живот ќе ја почитувам Калиопи затоа што ви го обели женскиот образ.
Moре коа ќе ги видиш 600.000 евра пред твој очи, ќе прашаш на кое место да се истетовираш ФИРОМ... и паркетот ќе го рибаш после утакмица.
Ама ајде..

Плавиот^

London is blue!
Член од
3 октомври 2011
Мислења
930
Поени од реакции
1.462
Свесен ли си ти што зборуваш бе? Каква Калиопи бе човече.. За фиром можеш да се заблагодариш кај политичарите.
Ми глуми патриот. :facepalm: Абе за толкава плата има на чело ФИРОМ да си ставиш и да се шеташ во грција!

Друга равбота, ти си имал ли некогаш шеф ? И ако си имал, што би значело кога Перо би кажал Македонија?
И да Перо, ја претставува државата FYROM, не Маcedonia. Немој да ми кажуваш зошто игра за грчки тим дека ако размислиш подобро ќе видиш дека Олимпијакос му е убедливо најдобрата одлука во животот. Прво затоа што работеше со Дуда. Второ затоа што беше дел од многу одлични играчи. Трето затоа што МНОГУ напредна оваа година (сигурен сум дека не си погледнал утакмица) и четврто затоа што ја освои Евролига!

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.204
За прв пат во историјата, цела спортска Македонија навиваше за г*чки тим
:pos:
Знаеш ли што значи професинален спортист? И не е тајна дека Антиќ замина да игра во редовите на Олимпијакос за 650,000 евра, па за тие пари ти форумско патриотче на челото ќе си истетовираше ФИРОМ
Дали ти Darklady би прифатила таква тетоважа за 650.000 евра?

Абе за толкава плата има на чело ФИРОМ да си ставиш и да се шеташ во г*ција!
Исто прашање и за тебе.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.942
Поени од реакции
16.259
Да ти даде некој 600 000 би му дал мајка ти да ја работи или сестра ти ако ја имаш?
Збориш глупости.
Споредуваш некој што те одгледал, израснал .. со некоја ебана држава што немаш никакво фајде од неа. Што ако немаш портокалова книшка,
ќе си ги држиш јајцата од утро до мрак и ќе се распрааш на нет со некој со ист табиет како твојот .
Прост пример, ти би играл во на пример МЗТ за леб и сол, или би играл во Олимпијакос за 600.000 евра..? ..имај го во предвид дека имаш фамилија за гледање. ;)
Братко он таму заминал на работа, лебот да си го извади, него не го интересира ништо друго.
Дај боже ти да се најдеш во таква ситуација, па тогаш ќе прајме муабет, овака ми се силиш многу.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Понекогаш стварно не знам зошто воопшто се трудам. Сепак знам дека кога ќе дојде правиот момент ќе ја смените песната, почекајте до првиот нарпревар на домашен терен па ќе видите Србинот што го браните колку е омилен кај Македонците има и на клоци да го истераат на крај од салата.

S

Shaman

Гостин
Абе и во Обединети Нации сме примени како The former Yugoslav Republic of Macedonia, па тоа не му сметаше
на Керим кога беше претседател на собрание на ОН, да го повика претседателот на РМ како, the president of Republic of Macedonia.
И не се вадете веќе со политичарите и со влада и со собрание и со незнам што.
Не се кријте позади никој. Ова си е индивидуална одговорност.
Ми се праи слика, како некои овде ги среќава грк во Пакистан да речеме и почиња да им кења за името,
а овие одговараат: Еј брат, остај бе тоа политика..... :facepalm:
Па народот ја праи политиката.
Ама џабе да се збори на луѓе со

Тешка повреда е тоа. Не зараснува.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Збориш глупости.
Споредуваш некој што те одгледал, израснал .. со некоја ебана држава што немаш никакво фајде од неа. Што ако немаш портокалова книшка,
ќе си ги држиш јајцата од утро до мрак и ќе се распрааш на нет со некој со ист табиет како твојот .
Прост пример, ти би играл во на пример МЗТ за леб и сол, или би играл во Олимпијакос за 600.000 евра..? ..имај го во предвид дека имаш фамилија за гледање. ;)
Братко он таму заминал на работа, лебот да си го извади, него не го интересира ништо друго.
Дај боже ти да се најдеш во таква ситуација, па тогаш ќе прајме муабет, овака ми се силиш многу.
Јас сум се нашол и сум во полоша ситуација па се силам очигледно...

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
1. Ако некој од овие што го плукаат Перо бил или отиде во грција на одмор, шопинг или што и да е...
2. Ако некој од овие што го плукаат Перо бил некогаш во Веро, или купил нешто од која и да е грчка фирма во Македонија...
3. Ако некој од овие што го плукаат Перо има бугарски пасош...
4. Ако некој од овие што го плукаат Перо гласал за СДСМ (го продаа името, знамето, ја разнебитија Македонија)....
5. Ако некој од овие што го плукаат Перо гласал за ВМРО (го прават истото што и СДСМ, ја уништуваат Македонија)...
6. Ако некој од овие што го плукаат Перо не знае дека политичарите не уништија во овие 20 години, а само спортистите ни дале причина да се радуваме...

треба да се засрами од самиот себе, да се извини и веднаш да престане да збори.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Збориш глупости.

„Ебената“ држава ние ја правиме, луѓето, народот. Таа истата држава ја водат луѓе од истиот тој народ избрани. Многу дале крв за истата и многу маки трпеле за писменоста на истата. И неа ја викаат татковина, оставина од дедо на татко од татко на син итн. Таа ебена земја многу си ја сакаат, исто како што си се сакаат себе затоа што кодот што го носат во себе е препознатливост преку неа. Идентитетот што го имаат е преку неа. Тие се тоа што и таа.
Разликата помеѓу тој кој ја сака таа земја и тој кој не ја сака е во тоа што тие што ја сакаат никогаш не се откажале од неа и нејзиното име макар и по цена на живот а не за едно финале.
И никогаш не треба земјата да ја нарекуваш ебена заради тоа што не ти се допаѓа тоа кој ја води истата. Затоа што ти ако си доволно добар можеш да го промениш тоа. Ако не си добар само ќе коментираш и толку.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.942
Поени од реакции
16.259
Оти се фативте за државата, оти не одговорите за лебот и солта. Или нема одговор за тоа.
Битно патриотизмот владее.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
„Ебената“ држава ние ја правиме, луѓето, народот. Таа истата држава ја водат луѓе од истиот тој народ избрани. Многу дале крв за истата и многу маки трпеле за писменоста на истата. И неа ја викаат татковина, оставина од дедо на татко од татко на син итн. Таа ебена земја многу си ја сакаат, исто како што си се сакаат себе затоа што кодот што го носат во себе е препознатливост преку неа. Идентитетот што го имаат е преку неа. Тие се тоа што и таа.
Разликата помеѓу тој кој ја сака таа земја и тој кој не ја сака е во тоа што тие што ја сакаат никогаш не се откажале од неа и нејзиното име макар и по цена на живот а не за едно финале.
И никогаш не треба земјата да ја нарекуваш ебена заради тоа што не ти се допаѓа тоа кој ја води истата. Затоа што ти ако си доволно добар можеш да го промениш тоа. Ако не си добар само ќе коментираш и толку.
Со други зборови ОК е да бидеш српски патриот (од пред 2-3 века народ) ама македонски ако бидеш е тоа е веќе лошо, нацизам-фашизам лошо е тоа така вељат од Европа учените. :tapp:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Со други зборови ОК е да бидеш српски патриот (од пред 2-3 века народ) ама македонски ако бидеш е тоа е веќе лошо, нацизам-фашизам лошо е тоа талка вељат од Европа учените. :tapp:

Македонски да бидеш тоа ти е народ од памтивек.
А нацизам и фашизам треба да знаеш што значат тие за да ги употребуваш. ама тие не знаат

Еден голем писател, нему непознато поле, рекол:
- Кога за некого велат дека е фашист, знам дека се работи за човек со стил.

S

Shaman

Гостин
Фамилија се рани и со 250 евра.
По кои стандарди мора да се 600000??
По предавничките??

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom