Помош за математика (нејасни задачи, подготовка за испити и тн...)

Член од
13 март 2011
Мислења
1.939
Поени од реакции
1.930
Дечки имам еден сериозен проблем учам во орце николов гимназијата прва година и професор по математика ми е Јелена Бабович(ѓавол да ја земе) во среда правам годишен тест и стравувам од една работа а тоа е 1 на годишниот (пошто нејзините тестови се најтешки) потоа дали би ме пуштила на полагање со оглед на тоа дека немам ни еден кец до сеа се ми се 2ки.На 9ти има тениски камп во Бугарија и многу сакам да одам ама ако ме пушти на полагање со добиен еден кец на годишен,ќе ми ги поремети плановите и разположението!!!??? NEED HELP PEOPLE HELP!!!!
haha ja zavrsiv u orce i mi predavase babovic dusa e nema sansi da te ostai na polaganje :)

Член од
20 мај 2008
Мислења
1.099
Поени од реакции
1.079
Братче не се умарај... Па ако не иде милом тогаш силом знаеш ќе зеам ноже и ќе отворам го грашак друго нема
--- надополнето: 29 мај 2012 во 19:52 ---

ама добро демек годишен ме разбираш...Она поголемо значење му дава,сеа се дешава да заебеш а она без тоа не пуштала !
--- надополнето: 29 мај 2012 во 19:54 ---

Ај бе не заебаај,абе ти од марс да не си паднал шо е со тебе...ах бе за тебе треба ќотек пошо не си се опаметил на времето кога требало!!! :facepalm:
Ха ха ха...јас и средно завршив и факултет...
Математикааааа....баш добро ми идеше,ама вие...
Ах,еден ден ќе ви стане јасно кога ќе биде касно.
И еве како утеха...окулу 250 ученици успешно ќе ја завршат годината а вие нема да бидете еден од нив.Мерено по скала на успех вие сте на дното.Епа ај со среќа последно место.

Член од
22 ноември 2011
Мислења
475
Поени од реакции
177
Кој те замара? Ова е јавен форум, јавна тема. Ако не ти се чита, глеј си на страна и свиркај си. Ако мислеше дека си имун на критики, оди мавни му на тато шамарчина оти згрешил што те хранел со златна лажица цел живот и те воспитал да мислиш дека си крал на светот.
Мислам дека треба да се затвори темава зошто од крајност у крајност влагате поединци!!! А критики од такви како тебе не ми требаат зошто се без врска .И извини ако те навредив да не замараш зошто тоа многу професионално го правиш.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Дечки имам еден сериозен проблем учам во орце николов гимназијата прва година и професор по математика ми е Јелена Бабович(ѓавол да ја земе) во среда правам годишен тест и стравувам од една работа а тоа е 1 на годишниот (пошто нејзините тестови се најтешки) потоа дали би ме пуштила на полагање со оглед на тоа дека немам ни еден кец до сеа се ми се 2ки.На 9ти има тениски камп во Бугарија и многу сакам да одам ама ако ме пушти на полагање со добиен еден кец на годишен,ќе ми ги поремети плановите и разположението!!!??? NEED HELP PEOPLE HELP!!!!
Имаш 200 еура?:D

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Здраво, ај ке ве молам помош околу задачиве, незнам да ги решам никако

1.) "ДЕТЕРМИНАНТА ОД ВТОР РЕД. КРАМЕРОВИ ПРАВИЛА"

-Одреди ја вредноста на детерминантата:
а)
4 3

2 1

б)
-2 3

1 0

---------------------------------------------------------------------------------------------
2.) "СИСТЕМ ЛИНЕАРНИ НЕРАВЕНКИ СО ЕДНА НЕПОЗНАТА"

-Одреди го множеството решенија на неравенката:
а) 3x-2 > 2x - 2
б) x+1 < 4

----------------------------------------------------------------------------------------------
3.) "СИСТЕМ ЛИНЕАРНИ НЕРАВЕНКИ СО ЕДНА НЕПОЗНАТА"
-Реши ја неравенката:

2x - 1
------------ > 1
x - 1

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Би ви бил многу благодарен ако ми помогнете:)

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Ех радо би ти помогнал,да не ја добивав 5 ката математика со врски!

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Аман бе, срамота да не можеш ова да го решиш. :( Ај да не излезе дека само мрчам.

1.
а) -2
б) -3

2.
а) x>0
б) x<3

3.
x>0 без x=1

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Аман бе, срамота да не можеш ова да го решиш. :( Ај да не излезе дека само мрчам.

1.
а) -2
б) -3

2.
а) x>0
б) x<3

3.
x>0 без x=1
Ова се само одговорите, може да ми ја напишеш постапката целосно ова како се решаваат мислам само напиши им решение ако не те мрзи дека тоа ми го бара професорката да ги решам

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Ова се само одговорите, може да ми ја напишеш постапката целосно ова како се решаваат мислам само напиши им решение ако не те мрзи дека тоа ми го бара професорката да ги решам
Напамет де. :D Kога веќе почнав...

1.
а) 4*1-3*2=-2
б) -2*0-3*1=-3

2.
а) 3x-2x>+2-2
x>0
б) x<4-1
x<3

3.
Прво именителот не смее да биде 0 (се надевам знаеш зошто). Значи,
x-1=/=0 следува x=/=1 (ова =/= кога ќе го препишуваш на лист ќе го препишеш само едно еднакво и прешкртано, да не се смее многу професорката)

После,
2x-1>x-1
2x-x>-1+1
x>0

Сумарно x>0 без 1

Kajgana Shop

На врв Bottom