Помош за математика (нејасни задачи, подготовка за испити и тн...)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Абе тоа демек годишен па акцент ќе ставале немој да ме јебеш се вика, у прва година прво полугодие и демек полугодишен, две 4ки имав пред тоа и оваа мојава вика глејте добро да направите на полугодишниот тоа ќе ви влече највише. Правам 5ка на тој и ми става 4ка за полугодие :pos: :pos: Да знаев немаше да се замарам, така да , не верувам дека кај тебе тие двојките ќе немаат влијание.

Член од
22 ноември 2011
Мислења
475
Поени од реакции
177
пробај со законот на привлекување или моќта на подсвеста мене ми успеа еднаш (мат анализа) со нула знаење да добијам петка со сите бода жими акаунтов на кајгана :cuc:

мене бе на 19 бајачки ме носеа уште не ми е интересна математиката :sick:
нешто повеќе за Законот хахаха
--- надополнето: 29 мај 2012 во 19:57 ---
Нема да одиш на полагање.Мене со два кеца и две двојки ме пушти.
Кој Бабович:?????!!!:eek:
--- надополнето: 29 мај 2012 во 19:59 ---
Не е ни чудо што помладиве генерации се накотија сите неписмени морони.
А ти демек нешто пописмен од мене си се глеа :tapp: Абе чоек ти имаш ли работа да те прашам? Очигледно не чим по цел ден дремеш на кајгана и ставаш глупи коментари!!
--- надополнето: 29 мај 2012 во 20:01 ---
Па не знам каква помош очекуваш да добиеш на форумов па си пишал тука, сигурно не помисли дека некој од нас би отишол на твое место да полага за тебе.
Разбирам да имаш некое конкретно прашање(задача) па да ти помогнеме ама вака...НЕ СФАЌАМ КОЈА Е ПОЕНТАТА!
Веќе си пишал и дека наводно се трудиш и учиш, па исто не можам да разберам како тоа не можеш да научиш барем за преодна оценка. Се надевам дека рејтингот на Орце не е паднат и дека сеуште важи за една од посолидните гимназии и дека се запишуваат релативно солидни ученици, и од таквите логично би очекувала дека се способни да научат барем за преодна оценка.
Патем, мора да постои решение и за твојот "проблем", би те посоветувала доколку навистина си скаран со математиката, да се обидеш да разговараш со професорката да ти понуди типови на задачи кои би се паднале на тестот па да се потрудиме да ти помогнеме овде на форумот.
ЗА ДРУГО ЧАРЕ НАВИСТИНА НЕ СУМ СИГУРНА ДЕКА БИ СЕ НАШЛО НА ФОРУМОВ!!!!!!!!
Поздрав и ти посакувам позитивен исход на твојава макичка и убав помин на кампот ;)
Па сеа добро,темава ја отворив повеќе како прашање за тие што учат или што учеле во орце!! На пример дали би поминал АКО добијам 1 на годишниот без полагање?
Am I right?

Член од
1 септември 2011
Мислења
177
Поени од реакции
113
нешто повеќе за Законот хахаха
--- надополнето: 29 мај 2012 во 19:57 ---

Кој Бабович:?????!!!:eek:
--- надополнето: 29 мај 2012 во 19:59 ---

А ти демек нешто пописмен од мене си се глеа :tapp: Абе чоек ти имаш ли работа да те прашам? Очигледно не чим по цел ден дремеш на кајгана и ставаш глупи коментари!!
--- надополнето: 29 мај 2012 во 20:01 ---

Па сеа добро,темава ја отворив повеќе како прашање за тие што учат или што учеле во орце!! На пример дали би поминал АКО добијам 1 на годишниот без полагање?
Am I right?
Не не, во ред си е. Тоа беше мое мислење :)
Сега читам и дека досега си имал 2-че, така да според мене мала е веројатноста да те бутне ( 2+1=3/2=1,5 а колку што знам оцената би требало да иде во прилог на ученикот што значи 2 ;)), особено ако се си некој проблематичен ученик би требало да ти прогледа кроз прсти.
Sorry ако несвесно те навредив, не ми беше тоа целта

Член од
22 ноември 2011
Мислења
475
Поени од реакции
177
Не не, во ред си е. Тоа беше мое мислење :)
Сега читам и дека досега си имал 2-че, така да според мене мала е веројатноста да те бутне ( 2+1=3/2=1,5 а колку што знам оцената би требало да иде во прилог на ученикот што значи 2 ;)), особено ако се си некој проблематичен ученик би требало да ти прогледа кроз прсти.
Sorry ако несвесно те навредив, не ми беше тоа целта
Во ред е уживај ;) Како и да е просекот пак не излегува испод 1.50 па така да не би требало ама што ја знам,да не рече ти годишниот си го заебал ова она.Незнам више преку ... ми е школово !!!

Член од
1 септември 2011
Мислења
177
Поени од реакции
113
Во ред е уживај ;) Како и да е просекот пак не излегува испод 1.50 па така да не би требало ама што ја знам,да не рече ти годишниот си го заебал ова она.Незнам више преку ... ми е школово !!!
НЕМООООЈ!
Уште од сега ако се нервираш што ке остане за понатаму????
Претпоставувам ке сакаш и на факс да се запишеш па би ти препорачала нервите да си ги чуваш за таму. ;):pipi:

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Научи неоклку задачи,направи некој проект (ако правите) малце лижење и ете ти 3-ка не двојка :D
Или си основно или си завршил средно каде немало математика ако има такво..плус какви проекти математика се се тестови.

Иначе нема шанси да полагаш.Најмалце 4 двојки имаш до сеа во графа.Не може ради тој кец макар и од годишен тест да е да бутне.Едино ако не си и изгрешил нешто на таа.

Член од
24 август 2011
Мислења
511
Поени од реакции
807
Коментарот не е глуп туку реален. Тоа што тебе те боде во срце е твоја клетва, не моја. Знам дека вистината боли, но биди маж и издржи. Не сум јас тој што дојде на форум да бара помош за двојка по математика.

И да, имам работа но таа бара од мене да бидам пред компјутер, па зошто слободното време да не го потрошам на нешто продуктивно, како на пример плескање на факти во фаца?

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Или си основно или си завршил средно каде немало математика ако има такво..плус какви проекти математика се се тестови.

.
Средно сум,и имам 2 математики и главава ми пука,а професорката ни е тралалалаллаала...не убива...му кажувам од искуство..

Член од
22 ноември 2011
Мислења
475
Поени од реакции
177
Коментарот не е глуп туку реален. Тоа што тебе те боде во срце е твоја клетва, не моја. Знам дека вистината боли, но биди маж и издржи. Не сум јас тој што дојде на форум да бара помош за двојка по математика.

И да, имам работа но таа бара од мене да бидам пред компјутер, па зошто слободното време да не го потрошам на нешто продуктивно, како на пример плескање на факти во фаца?
Aj не ме замарај те молам!!! По тоа како ти ја гледаш реалноста испаѓа дека ти си глуп (без навреда) поздрав!

Член од
24 август 2011
Мислења
511
Поени од реакции
807
Кој те замара? Ова е јавен форум, јавна тема. Ако не ти се чита, глеј си на страна и свиркај си. Ако мислеше дека си имун на критики, оди мавни му на тато шамарчина оти згрешил што те хранел со златна лажица цел живот и те воспитал да мислиш дека си крал на светот.

Член од
21 јули 2009
Мислења
876
Поени од реакции
462
Дај скенирај од тоа што сте вежбале да видиме што има :)

Kajgana Shop

На врв Bottom