Roland Garros 2012

Кој ќе го освои Ролан Гарос 2012?

• Рафаел Надал

Гласови: 40 48,2%
  • Новак Ѓоковиќ

Гласови: 25 30,1%
  • Роџер Федерер

Гласови: 20 24,1%
  • Енди Мареј

Гласови: 2 2,4%
  • Томаш Бердих

Гласови: 3 3,6%
  • Давид Ферер

Гласови: 1 1,2%
  • Марија Шарапова

Гласови: 13 15,7%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 7 8,4%
  • На Ли

Гласови: 2 2,4%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 8 9,6%
  • некој друг кај мажите

Гласови: 1 1,2%
  • некој друг кај жените

Гласови: 3 3,6%

• Вкупно гласачи
    83
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Ауууу каков поен!!!!!!!!!!!! :cuc:

Член од
23 август 2010
Мислења
39.882
Поени од реакции
116.188
Супер игра на Кавчич, заслужува да го земе сетов.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Па добро дали е овој Кавчич нормален? :D

EDIT,

Леле колку немаше среќа :(

А

Анноун

Гостин
Ихаа , дури две сет топки имаше унгур . Го утепа трема на втората, се виде како ја врати .

Се испотија Ноле и Федекс денес.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Ден на аутсајдерите, браво :)

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.782
Поени од реакции
44.021
Унгур го освои сетот.. :D

Значи многу повеќе се исплаќа овие фаворитите да ги играш +, отколку така понеизвесните утакмици.. Фереро мислев дека ќе му земе сет на Чилич, ама ништо изгледа.. Иначе и јас да кажам оти ми е мило што и ја удрија клоцата на Серена.. :D Ај истото да и се случи и на Венус денес.. :) Радванска е фаворит сигурно..

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Унгур го освои сетот.. :D

Значи многу повеќе се исплаќа овие фаворитите да ги играш +, отколку така понеизвесните утакмици.. Фереро мислев дека ќе му земе сет на Чилич, ама ништо изгледа.. Иначе и јас да кажам оти ми е мило што и ја удрија клоцата на Серена.. :D Ај истото да и се случи и на Венус денес.. :) Радванска е фаворит сигурно..
Но не и Надал :D

Figaro

la vita e bella
Член од
2 март 2009
Мислења
648
Поени од реакции
410
nikako ne bi stavil jas.. WTA na high bet nikogas ( dokaz Serena denes 1,01 koef)
imas mn drugi utakmici koj mojs da gi izigras na pojke pari.. Simon,Berdych,DelPo,Verdasco,Tsonga slobodno ovie :)
Код:
http://www.24sata.hr/tenis/kladionicar-na-serenu-ulozio-150000-a-izgubila-set-i-5-1-267954?from=preview

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.353
Поени од реакции
2.248
Чилич да не изненадува нешто ? Не изгуби ни сет. Браво за него. =)
Инаку морам да го пофалам Бердих последниве турнири игра фантастично 2-0 мометално на Лодра.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.990
Поени од реакции
16.427
Toлку мачење имаше Новак против словенецот?
Не го глеав мечот ( го преспав:oops:) .. ама според резултатот и не делува така, ама глеам времетраењето на вториот и третиот сет не се за потценување.

Го начекав Федерер со Унгур во последниот сет, романецот имаше неколку добри потези, успех за него што стигна до оваа фаза, и што освои еден сет против таков тенисер како што е Федерер.

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Toлку мачење имаше Новак против словенецот?
Не го глеав мечот ( го преспав:oops:) .. ама според резултатот и не делува така, ама глеам времетраењето на вториот и третиот сет не се за потценување.

Го начекав Федерер со Унгур во последниот сет, романецот имаше неколку добри потези, успех за него што стигна до оваа фаза, и што освои еден сет против таков тенисер како што е Федерер.
Џокович не играше слабо. Играше солидно, сигурна и цврста игра, само што Словенецет дефинитивно не е за потценување. Дечкото имаше техника и јачина на моменти како за топ 10 играч.

Enis_gv

Dictator.
Член од
17 март 2009
Мислења
353
Поени од реакции
9
Ау каков меч беше оној на Серена и Разано. Ако вакви мечеви нуди прво коло, што останало за понатаму. Секоја чест за одиграното, макар што куќа ставам дека Разано со кого и да игра наредно коло губи. Едвај на нозе стоеше.
Долго време не сум гледал толку борба кај тенисерките, одличен меч! Утре Разано игра против Рас, млада тенисерка има потенцијал, пишете ја слободно 2ка :)

Типси не го гледав вчера, али добро се извлеков против американскиот бомбардер! Браво за Чилиќ и Мартиќ денеска, Бартоли на секој поен се радуваше, во ужасна форма е се гледа. Симон следно коло губи против Вавринка 100%, првото коло едвај го совлада на Харисон, денес против Бакер имаше и 5 сет.
Радванска лагано во првиот сет 6-2..

С

сашенко

Гостин
Џокович не играше слабо. Играше солидно, сигурна и цврста игра, само што Словенецет дефинитивно не е за потценување. Дечкото имаше техника и јачина на моменти како за топ 10 играч.
25 години има и на 99то место е. Лош ждреб имаше, иначе ке идеше уште некое коло понатака и ке се качеше на ранкингот. Ако игра како против Ноле последните два сета, ке влезе како ништо до крај на годинава во топ 20, али ке треба да си го испоти газот и тоа убаво. А и да не е само клеј корт играч, ако игра и на други подлоги добар е, само не земја ништо не прави

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom