Roland Garros 2012

Кој ќе го освои Ролан Гарос 2012?

• Рафаел Надал

Гласови: 40 48,2%
  • Новак Ѓоковиќ

Гласови: 25 30,1%
  • Роџер Федерер

Гласови: 20 24,1%
  • Енди Мареј

Гласови: 2 2,4%
  • Томаш Бердих

Гласови: 3 3,6%
  • Давид Ферер

Гласови: 1 1,2%
  • Марија Шарапова

Гласови: 13 15,7%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 7 8,4%
  • На Ли

Гласови: 2 2,4%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 8 9,6%
  • некој друг кај мажите

Гласови: 1 1,2%
  • некој друг кај жените

Гласови: 3 3,6%

• Вкупно гласачи
    83
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Ау каков меч беше оној на Серена и Разано. Ако вакви мечеви нуди прво коло, што останало за понатаму. Секоја чест за одиграното, макар што куќа ставам дека Разано со кого и да игра наредно коло губи. Едвај на нозе стоеше.

L

Löwe

Гостин
Гледам Бартоли вс Мартиќ, 1.45 е за Бартоли. Доста примамлив коефициент за 8мата тенисерка која воедно игра пред домашна публика против 53тата Хрватка. Него ме интересира да не имате информации нешто за некаква евентуална повреда на Бартоли што коефициентот е толку висок? Или пак оваа Мартиќ во некоја јака форма да е?

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
^
Bartoli mn loso ja pocna sezonava na zemja otpadna na 5 turniri vo prvite kola, a Martic onaka solidno 3/3 na zemja mlada hrvatkinja ja namaci Stosur vo Madrid.. sosema e normalno koeficientot postaven mada i jas ocekvam pobeda na Bartoli

L

Löwe

Гостин
^
Bartoli mn loso ja pocna sezonava na zemja otpadna na 5 turniri vo prvite kola, a Martic onaka solidno 3/3 na zemja mlada hrvatkinja ja namaci Stosur vo Madrid.. sosema e normalno koeficientot postaven mada i jas ocekvam pobeda na Bartoli
Да ја играм Бартоли што викаш? Се работи за поголем влог затоа се двоумам.. Да беше поситно...

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Да ја играм Бартоли што викаш? Се работи за поголем влог затоа се двоумам.. Да беше поситно...
Да беше поситно демек................ :D

Бартоли игра многу лошо, тепаше со Корнет во прво коло и можеби тоа треба да биде знак за победа против Мартич. Ако тепа, ќе биде тесно, сепак пиши си ја плуска, подобро е јас мислам.

Интересни мечеви утре :

Federer - Ungur
Simon - Baker
Djokovic - Kavcic
Del Potro - Roger-Vasselin
Ivanovic - Peer
Wawrinka - Andujar
Verdasco - Muller

Член од
14 март 2010
Мислења
16.990
Поени од реакции
16.430
Што е интересно во мечевите на Новак и Федерер?:D
Новак го стаиле у 11 саат:eek:

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Што е интересно во мечевите на Новак и Федерер?:D
Новак го стаиле у 11 саат:eek:
Јас би избрал да го гледам Ѓоковиќ отколку двајца нуба кои играат неизвесен меч. :D

Член од
14 март 2010
Мислења
16.990
Поени од реакции
16.430
Значи ти би го избрал мечот Мареј - Ито .. на место да глеаш некој си 78 место на АТП листата против 283 и да се глеа меч во 5 сета и да има неизвесност.
Јас не би. Освен ако не сум фан на еден од тие двајца.

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
nikako ne bi stavil jas.. WTA na high bet nikogas ( dokaz Serena denes 1,01 koef)
imas mn drugi utakmici koj mojs da gi izigras na pojke pari.. Simon,Berdych,DelPo,Verdasco,Tsonga slobodno ovie :)

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Значи ти би го избрал мечот Мареј - Ито .. на место да глеаш некој си 78 место на АТП листата против 283 и да се глеа меч во 5 сета и да има неизвесност.
Па ако е петти сет фала богу, ама да гледам како се плеткаат, не :D

А

Анноун

Гостин
Никако не ми иде слика Кавчич и Унгур да земат повеќе од 7-8 гема утре против Ноле и Федерер. Кога ќе стават на централниот терен , има да се изгубат . И со 50 посто мислам ќе ги смелат.

Утре шлагерот кај жените е Радванска - Венус Вилијамс. Губи утре Венус и летаат со Серена вечерта за USA .

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Една многу чудна вест, Серена Вилијамс до сега не испаднала во прво коло на грен слем турнир. Во нејзината долгогодишна кариера, најрано испаднала во второ коло на грен слем на нејзиното грен слем деби во 1998 на Аустралијан Опен.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.304
По таа логика, повеќе публика треба да се собери на двајца маалски тепачи отколку на Кличко vs. You-name-it. Се знае кој оди на централен терен и кој привлекува маса. Ѕвездите.

С

сашенко

Гостин
Игра добро момакот, али мислам дека ке го изгуби сетов.Мала деконцентрација на Новак на стартов на вториов и си искористи шанса овој ама 3-0 е ова

едит:
Многу избрзува, незнам шо му се дешава у главава сега. Не му иде, не погаѓа лесно како у првиот сет, нека игра полека, по стрпливо, нека иде на грешка на противникот у краен случај али ако продолжи вака да прави глупави грешки сакајки што побрзо да го заврши поенот ке изгуби сет и ке си го одложи мечот, а се гледа дека сака побрзо да заврши...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom