E eeeeej не ми отварај рани.... абе мме ретко некој ден да промашев а да не ме перне некој наставник.... а тек ако ти речеа ..викни го родителот... абе упм.. и дома ќотек (ти ли бе најде да ме срамиш маме ти е....
) ... јбг..така се калеше челикот.
А ова денес што се случува по школииве, абе кај наставник смее да помисли да искара ученик, а не дај и да му врзе некоја... одма бе во школо се нацртуваат татко, мајка, чичко, вујна, тетка стрина, комшијата, швалерката... маме му расплакуваат на наставникот.
Наставник.. денес тоа е ризична професија, деца ко деца, ко ќе осетат дека се заштитени ко бели мечки стануваат сурови, максимално злоупотребуваат (толку им сече...поради воздраста или храната...)... јбг.. не е баш некој филинг да секој ден по шест седум часа си со по 30-на терминаторчиња.
А она... моето дете ... е учтиво, мирно, паметно, абе ангелче, тоа другарите/ките го подведуваат... тоа го вика секој родител
за своите деца... ама вистината е.. децата дома се едно а надвор нешто сосем друго, но како и секогаш..родителот секогаш последен дознава.. честопати прекасно... јбг..родителите најмалку ги познаваат своите деца..
За спомнатиот случај во темава... среќа ништо сериозно не се десило, детска работа, утре пак заедно ќе играат, најлошо од се е мешањето на успаничени родители во детски работи, па добро бе
Мајо кој кур и си се развикала на наставничката, ко таа да тепала, ја искарала, па што ако, уплав да не добие случајно, па од кај знаеш дека твоето дете не ја испровоцирало тепачката или ко што реков погоре..моето е ангелче, нема шанса,..да наместо фино, тихо и дискретно го решиш случајот ти одма паника, викање и хаос.... е тој и таков начин на реакција раѓа отпор и инат на другата страна па колку сака нека си во право.
И за крај... не го чувај детето како во стаклено ѕвоно... не му правиш добро со тоа.