Предлог за серии и кратки рецензии

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.230
Поени од реакции
14.571
А да пробаш со Шерлок или Фринџ? Првава има досега две сезони по три епизоди од по саат и пол. На Фринџ пред некоја недела и заврши четврта сезона. Јас сега баш ја загледав серијата ептен ми се допадна. А Шерлок е нешто што секој мора да го види.:)
Шерлок ми е гледана, со нетрпение ја очекувам трета сезона :)
Фринџ многу епизоди се, 4 сезони немам гледано ќе треба 2-3 месеци само неа да ја гледам затоа преферирам помали серии

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Шерлок ми е гледана, со нетрпение ја очекувам трета сезона :)
Фринџ многу епизоди се, 4 сезони немам гледано ќе треба 2-3 месеци само неа да ја гледам затоа преферирам помали серии
Епа чим ти е гледана Шерлок, па уште ако си фан на Хју Лори и ти се допаѓа британскиот хумор имам друг предлог за тебе.:) Fortysomething, една сезона е со шест епизоди, комедија. Хју Лори е главна улога, а Бенедикт Кумбербат ака Шерлок му е син во серијава.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Интересно, фала на предлозите.
И така повеќе сакам да гледам кратки серии (1-2 сезони) отколку да заглавам со некоја што веќе има снимено 5-6 сезони.

Пошто двете се кратки обавезно ги ставам на листа :)
Бап ми е мило :)

Persons Unknown дефинитивно не ја заслужува оценката на имдб. А Harper's Island ја има една од најдобрите сцени во серија. Да ги гледаш обавезно :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.181
. А Harper's Island ја има една од најдобрите сцени во серија. Да ги гледаш обавезно :)
Kоја сцена поточно, ме замисли сеа. Стај во спојлер или пиши ми ја на профил. :)

RocknRolaa си почнала Fringe? Баш чекам твое мислење и оцена. :)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Па не се многу, на пример у моментов GoT, Awake i Touch пошто се у тек така да имаш само 3 неделно што не е многу
Ако останам само на една ќе пукнам цела недела :)
Aбе шознам, ја максимум 2 активно глеам (настрана комедиите) дури трае сезоната. Чудно ми е да глеам 5 серии одеднаш. Сеа периодово на пример е GoT и само GoT. :D

Од другите шо ми се на листа чекам да завршат сезоните и да ги гледам една по една на раат. :)

Епа чим ти е гледана Шерлок, па уште ако си фан на Хју Лори и ти се допаѓа британскиот хумор имам друг предлог за тебе.:) Fortysomething, една сезона е со шест епизоди, комедија. Хју Лори е главна улога, а Бенедикт Кумбербат ака Шерлок му е син во серијава.
ах, а ја се чудев од кај толку сличности овој ментор да му бил. :)

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Бап ми е мило :)

Persons Unknown дефинитивно не ја заслужува оценката на имдб. А Harper's Island ја има една од најдобрите сцени во серија. Да ги гледаш обавезно :)
Мислев дека само јас има гледано Harper's Island.. и јас сакам да знам која е таа сцена.

RocknRolaa Welcome to The Kajgana Fringe Division (y)

...постот ми испадна сличен со оној на wot, ама нема врска.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.010
Поени од реакции
5.666
Мислев дека само јас има гледано Harper's Island.. и јас сакам да знам која е таа сцена.

RocknRolaa Welcome to The Kajgana Fringe Division (y)

...постот ми испадна сличен со оној на wot, ама нема врска.
И јас ја имам гледано Harper's Island :) И која е таа сцена? :D
Инаку препорачувам Rubicon!!!

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Kоја сцена поточно, ме замисли сеа. Стај во спојлер или пиши ми ја на профил. :)

И јас ја имам гледано Harper's Island :) И која е таа сцена? :D
Сцената на смртта на Кал и Клое. Совршен саундтрак, невозможно е да не заплачеш. Сега може ќе помислите дека сум романтично девојченце, ама ми се чини дека тој што нема да заплаче на сценава не е човек.

• Ми се допаѓа
Reactions: VLJ

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Ја фатив прва сезона и ептен се заразив со серијата. Не ја отворам темана, да не ми се расипе ќефот со некој спојлер. Имам уште две епизоди од првава сезона и мора да ја пофалам. Бев скептик кога почна првата епизода, гледам авион, нешто турбуленции, Џеј Џеј Абрамс креатор, викам аман овие на Лост карта ли играат. Ама среќа утнав.

Оливија Данам ми иде на нерви, актерката толку се форсира да одглуми што на моменти ми доаѓа да ја телепортирам во друг универзум со некоја од машините на Волтер.:X3: Ама епизодите се страшно добро осмислени, посебно ми се допадна онаа со момчето што го најдоа под зградата и емпатот кој со мисли им влијае на луѓето. Дефинитивно ќе си ја изгледам со сите нишани.:)
--- надополнето: 26 мај 2012 во 19:06 ---
ах, а ја се чудев од кај толку сличности овој ментор да му бил. :)
И јас истово го помислив. Од комедија двајцата догураа до ликови со неверојатна сличност. Ексцентрични генијалци. И двајцата растурија со улогите. Со нагласок на фактот што Бенедикт веќе го освојува Холивуд на големото платно, а Хју ќе има големи тешкотии на тоа поле. Стар е и веќе е обележан со улогата на Хаус. Баш ќе видиме како ќе се одвиваат работите. Јас во секој случај типувам дека Бенедикт ќе ќари Оскар во кариерата, па што сака нека биде:)

Член од
22 август 2011
Мислења
326
Поени од реакции
346
И јас периодов барам нови серии, нели на пауза отидоа сите. Ја почнав Fringe, негде на крај на прва сезона сум и серијава ми е право освежување. Таман да ја изгледам навреме за почетокот на 5та сезона. И RocknRolaa фала за предлогот за Fortysomething, дефинитивно ќе ја изгледам.
Бенедикт.:love:

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
И јас периодов барам нови серии, нели на пауза отидоа сите. Ја почнав Fringe, негде на крај на прва сезона сум и серијава ми е право освежување. Таман да ја изгледам навреме за почетокот на 5та сезона. И RocknRolaa фала за предлогот за Fortysomething, дефинитивно ќе ја изгледам.
Бенедикт.:love:
Ако ти требаат предлог серии или филмови со Бенедикт само кажи си. Еден тон имам.:D Ама чекор по чекор, прво изглеј го ова.:)

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
За сите кои штотуку започнале да гледаат Fringe: you haven't seen nothing yet. Што би рекол џимеј, ви завидувам. А Оливија ќе се разглуми понатаму во серијата, и' треба малку време да се ухода.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
The Confession не треба да ти биде на список.
Многу добра била серијава бе, ја изгледав.

Дајте предлози за други серии слични со оваа. Филозофски и религиски муабети...

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Многу добра била серијава бе, ја изгледав.

Дајте предлози за други серии слични со оваа. Филозофски и религиски муабети...
Не знам дали си ја гледал Carnivale. Ако не, да ја гледаш обавезно. Ако да, гуд фор ју.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Не знам дали си ја гледал Carnivale. Ако не, да ја гледаш обавезно. Ако да, гуд фор ју.
Очигледно само јас од цел форум не го можам Карневалов.
Запред на прва сезона уште последната епизода ми остана, ама немам елан да ја догледам......претерано многу, ама претерано многу бавно се движи дејството, па и снимкана е трагедии.

Kajgana Shop

На врв Bottom