- Член од
- 16 мај 2010
- Мислења
- 6.449
- Поени од реакции
- 6.010
Сакам да прашам околу аминокиселини знам нешто се топат маснотии со нив..нешто поопширно ако може некој да ми каже што точно треба да се прави со нив...кога да се пијат и слично..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
На десната рака ,на бицепсот ми се појавија нешто како испукани капилари ,би требало нешто да превземам околу тоа или не треба за ништо да се секирам ?
Да, сакаат да кажат да го земаш креатинот со прости шеќери а да избегнуваш да го земаш со кисели пијалоци затоа што имаат ниска pH и ќе го разложат креатинот во во креатинин кој нема ефект. Најдобро време на земање на креатин е веднаш по станување од спиење и после вежбање и во двата случаи со прости ЈХ поради инсулнскиот одговор.
1:20-1:50
WTF ?
Амино киселините претставуваат градбени делови на протеините но исто така постојат истражувања кои велат дека амино киселините можат да помогнат во намалувањето на телесната тежина, но не очекувај некои си драстични промени во тежината, прво не ти ја знаеме целта што сакаш да ја постигнеш додека не ни кажиш што понкретно сакаш неможеме да ти помогнеме. Пример целта на карнитинот е пренесување на масни киселини во келиите за горење, кога самото тело ке го зголеми метаболизмот на масните киселини, карнитинот испрака сигнали и обезбедува енергија за мозокт и мускулите, оваа енергија олеснува мускулна слабост на телото кој се поврзува со губење на тежина.Сакам да прашам околу аминокиселини знам нешто се топат маснотии со нив..нешто поопширно ако може некој да ми каже што точно треба да се прави со нив...кога да се пијат и слично..
Кога ќе пијам од гејнерот/протеинот, да ставам по 1 мерица од гејнерот/протеинот ? И дали да ги пијам со вода или млеко ?Не гледам потреба од овие две во комбинација, но кога веќе си решил...
Гејнерот веднаш по станувањето, и по тренингот.
Протеинот 30 минути пред тренинг, и пред спиење.
Контра од советот на членот погоре бидејќи не е препорачливо да се конзумираат брзо апсорбирачки јаглехидрати пред тренинг зошто може да довете до пад на концентрацијата на шеќерот во крвта.
Веднаш по тренингот се најпотребни за да ги потполнат истрошените гликогенски резерви.
Истото важи и за по спиењето.
А протеинот пред тренинг ќе ти овозможи тек на аминокиселини во крвта што потешко ќе доведе до катаболна фаза, односно трошење на скапоценото мускулно ткиво.
Пред спиење е опционално, јас повеќе би ти препорачал да имаш еден добар оброк од туна или пак друг вид на месо.
Нека ме надополни некој ако нешто сум пропуштил, штотуку се вратив од матурска забава и сум со мало количество на алкохол во крвта после долго време без никаков алкохол![]()
Значи не одам воопшто во теретана тренирам ракомет 3-4 години и од тренинзи само што сум затегнен..сакам малку да се издефинирам на стомакот.. горните мускули на стомакот ми се океј но никако неможам да ги издефинирам останатите..иако правев многу стомачни,трчав многу секој ден немав значителни промени во тежината не знам до што е..па си велам малку најверојатно хемија ке ми помогне бидејки како мал сум примал урбазон затоа што сум бил хронично болен од бронхитис и урбазно на 2 недели по една терапија ми е одено докторот ми спомна дека има шанси баш од антибиотиците да сум "надуван"....Колку и да спортувам макс 3 килограми ослабнување и натаму неможам повеќе...па си викам клин со клин се избива ако со урбазон сум се надувал ваљда има некоја шанса со хемија да се "издувам"Амино киселините претставуваат градбени делови на протеините но исто така постојат истражувања кои велат дека амино киселините можат да помогнат во намалувањето на телесната тежина, но не очекувај некои си драстични промени во тежината, прво не ти ја знаеме целта што сакаш да ја постигнеш додека не ни кажиш што понкретно сакаш неможеме да ти помогнеме. Пример целта на карнитинот е пренесување на масни киселини во келиите за горење, кога самото тело ке го зголеми метаболизмот на масните киселини, карнитинот испрака сигнали и обезбедува енергија за мозокт и мускулите, оваа енергија олеснува мускулна слабост на телото кој се поврзува со губење на тежина.
Фенилаланин и Триптофан можат да помогнат во намалување на телесна тежина, фенилаланин доведува до зголемено производството на норадреналинот со што се потиснува апетитот додека триптофан ја намалува желбата за јаглехидрати. Така да можно е губење на телесна тежина.
Во зависност од кој производител е продуктот не сите амино киселини се земаат на ист начин, што значи дека сите препорачуваат да се земаат строго по пропишаните норми.
Не комплицирај, пиј како што ти напишале.Кога ќе пијам од гејнерот/протеинот, да ставам по 1 мерица од гејнерот/протеинот ? И дали да ги пијам со вода или млеко ?
Немаш потреба да одиш во треретана за да имаш издефинирани стомачни. Среди ја исхраната, избалансирај со кардио тренингот (интрензитетот кај кардиото во случајов со тебе е од големо значење) пиј вода доволно и ќе успееш.Значи не одам воопшто во теретана тренирам ракомет 3-4 години и од тренинзи само што сум затегнен..сакам малку да се издефинирам на стомакот.. горните мускули на стомакот ми се океј но никако неможам да ги издефинирам останатите..иако правев многу стомачни,трчав многу секој ден немав значителни промени во тежината не знам до што е..па си велам малку најверојатно хемија ке ми помогне бидејки како мал сум примал урбазон затоа што сум бил хронично болен од бронхитис и урбазно на 2 недели по една терапија ми е одено докторот ми спомна дека има шанси баш од антибиотиците да сум "надуван"....Колку и да спортувам макс 3 килограми ослабнување и натаму неможам повеќе...па си викам клин со клин се избива ако со урбазон сум се надувал ваљда има некоја шанса со хемија да се "издувам"![]()
Вода дневно мин 1.5 литри,кардио тренинг..хмм мислам дека тренинзите ми се доволни со тоа што 20 минути пред секој тренинг редовно имам трчање...е сега околу исхраната се хранам нормално како и секој наутро најизменична исхрана зависи дали џем,некогаш паштета било што..онака нормално...за ручек исто така умерено најизменична исхрана било што ке се направи тоа се јаде..вечера немам освен некогаш па некогаш кога ке ми текне кога ке излезам навечер да каснам парче пица/кифла евентуално сендвичНе комплицирај, пиј како што ти напишале.
--- надополнето: 25 мај 2012 во 17:27 ---
Немаш потреба да одиш во треретана за да имаш издефинирани стомачни. Среди ја исхраната, избалансирај со кардио тренингот (интрензитетот кај кардиото во случајов со тебе е од големо значење) пиј вода доволно и ќе успееш.
Да, сакаат да кажат да го земаш креатинот со прости шеќери а да избегнуваш да го земаш со кисели пијалоци затоа што имаат ниска pH и ќе го разложат креатинот во во креатинин кој нема ефект. Најдобро време на земање на креатин е веднаш по станување од спиење и после вежбање и во двата случаи со прости ЈХ поради инсулнскиот одговор.
Вода дневно мин 1.5 литри,кардио тренинг..хмм мислам дека тренинзите ми се доволни со тоа што 20 минути пред секој тренинг редовно имам трчање...е сега околу исхраната се хранам нормално како и секој наутро најизменична исхрана зависи дали џем,некогаш паштета било што..онака нормално...за ручек исто така умерено најизменична исхрана било што ке се направи тоа се јаде..вечера немам освен некогаш па некогаш кога ке ми текне кога ке излезам навечер да каснам парче пица/кифла евентуално сендвич![]()
Упатствата на суплементите пишуваат или со вода или со млеко, прашував дали е подобро со вода за побрз внес во организмот или сеедно е ?Не комплицирај, пиј како што ти напишале.
Како ти сакаш,така.Ако се одлучиш за млеко,а целта ти е намалување на килажа,земи ниско маслено млеко.Упатствата на суплементите пишуваат или со вода или со млеко, прашував дали е подобро со вода за побрз внес во организмот или сеедно е ?
Не ми е целта ни малку за намалување на килажа, мене ми е на пример после тренинг кога ќе земам гејнер и ако го испијам со вода дали побрзо ќе ми се внесе во организмот отколку со млеко ? Инаку јас баш сакам повеќе со млеко да го пијам...Како ти сакаш,така.Ако се одлучиш за млеко,а целта ти е намалување на килажа,земи ниско маслено млеко.
Не ми е целта ни малку за намалување на килажа, мене ми е на пример после тренинг кога ќе земам гејнер и ако го испијам со вода дали побрзо ќе ми се внесе во организмот отколку со млеко ? Инаку јас баш сакам повеќе со млеко да го пијам...