Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

S

Stef Bachatero

Гостин
http://www.bodybuilding.com/fun/perfectprotein.htm
Толку многу ја плукате сојата а еден од протеините со најголемо количество аргинин,што после е потребен за создавање на HGH.Прочитајте ја статијата па после викајте сојата е штетна.

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
http://www.bodybuilding.com/fun/perfectprotein.htm
Толку многу ја плукате сојата а еден од протеините со најголемо количество аргинин,што после е потребен за создавање на HGH.Прочитајте ја статијата па после викајте сојата е штетна.
Значи слободно можам да си конзумирам соја?

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Значи слободно можам да си конзумирам соја?
Јас ја конзумирам со години, немаш никаков проблем со сојата, иако точно е дека содржи изофлавин.
Освен ако веќе немаш проблеми со покачен естроген, нема да имаш проблеми со внес на соја бидејќи кај луѓето (за разлика од стаорците кај кој што е најчесто тестирана сојата) треба огромна количина на изофлавин за да направи било каков хормонски дисбаланс.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Можам ли,во денови кога не носам храна во школо од дома,да јадам таму стек+лебче+сенф+кечап(сендвичара) ? ми скурчи веќе млекото...

стекот им е ваљда 150 грама...

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.702
Поени од реакции
11.520
Можам ли,во денови кога не носам храна во школо од дома,да јадам таму стек+лебче+сенф+кечап(сендвичара) ? ми скурчи веќе млекото...

Тоа се вика брза храна.

М

Мартин`

Гостин

А да си прашаш дали може чисто стекче да ти дадат ? само тоа 1 или 2 и доста ќе ти бидат ;)

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
А да си прашаш дали може чисто стекче да ти дадат ? само тоа 1 или 2 и доста ќе ти бидат ;)

Не те сфаќам ? у што ќе ми го стават стекот ?

лебчето толку ли е лошо ? значи,без компири,само стек и лебче,и сенф и кечап..и салата,евентуално :D

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058

Незнам по кој пат да ти повторам веќе, на твои години не треба да се ограничуваш толку со исхраната.
Слободно додади го како редовен оброк, доколку немаш друг избор.
Стекот е многу пати подобар оброк од млекото.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Незнам по кој пат да ти повторам веќе, на твои години не треба да се ограничуваш толку со исхраната.
Слободно додади го како редовен оброк, доколку немаш друг избор.
Стекот е многу пати подобар оброк од млекото.

Го кажуваш ова,ко лошо да е што се замарам..

за другото,ок,фала на одговор.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.898
Поени од реакции
11.198
Дечки што се дешава со суплементиве ценава им рипа од ден на ден. Гледам Isomass го направиле 6200 денари а гет реди ми рекламираат некој попуст од 10% (во превод не дупат во здрав мозок). И Iso Sensation го направиле 4850 а пред недела/две беше 4300 денари..... Дури и Muscle Јuice го кренале е*ате од 2800 на 3100 денари. Сегде е ваква состојбава со од Ultimate Nutrition производиве или во гет реди ги кренале само?

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.702
Поени од реакции
11.520
Дечки што се дешава со суплементиве ценава им рипа од ден на ден. Гледам Isomass го направиле 6200 денари а гет реди ми рекламираат некој попуст од 10% (во превод не дупат во здрав мозок). И Iso Sensation го направиле 4850 а пред недела/две беше 4300 денари..... Дури и Muscle Јuice го кренале е*ате од 2800 на 3100 денари. Сегде е ваква состојбава со од Ultimate Nutrition производиве или во гет реди ги кренале само?
Најдобро ти е од Бугарија да земеш, ептен е ефтино, некаде околу 40% поефтино од кај нас. И превоз ќе платиш, и пак ќе си у ќар.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.898
Поени од реакции
11.198
Најдобро ти е од Бугарија да земеш, ептен е ефтино, некаде околу 40% поефтино од кај нас. И превоз ќе платиш, и пак ќе си у ќар.
Па ајде упати ме, има некоја веб страна или?

Kajgana Shop

На врв Bottom