A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Имам проблеми со подесувањето на рутерот преку кабелот има нет а нема преку бежично покажува ја мрежата конектира се ама вели дека нема интернет што е работата ?
рутерот е zyxel 330w
Преку кој кабел? Директно преку кабелот од нетот или од рутерот друг кабел што ти си го земал?
Како и да е, гледам според manual-от од самиот рутер, пиши:
192.168.1.1 во adress bar-от
внеси admin
а за pass внеси 1234

После во Advanced имаш некое WAN port. Одбери dynamic IP во WAN Access Type,
Потоа, оди во Clone MAC Address и таму има едно WAN MAC - впиши ја таму MAC aдресата од компјутерот (значи веројатно таа мајсторите ти ја имаат пријавено у централа, доколку сакаш некоја друга - јави им се и пријави ја, пример од рутерот - под него е најчесто напишана).

Член од
26 ноември 2011
Мислења
54
Поени од реакции
6
кабелот од нето оди у рутерот а од рутерот у ПЦ там има нет а нема бежично

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
кабелот од нето оди у рутерот а од рутерот у ПЦ там има нет а нема бежично
гледам според manual-от од самиот рутер, пиши:
192.168.1.1 во adress bar-от
внеси admin
а за pass внеси 1234

После во Advanced имаш некое WAN port. Одбери dynamic IP во WAN Access Type,
Потоа, оди во Clone MAC Address и таму има едно WAN MAC - впиши ја таму MAC aдресата од компјутерот (значи веројатно таа мајсторите ти ја имаат пријавено у централа, доколку сакаш некоја друга - јави им се и пријави ја, пример од рутерот - под него е најчесто напишана).

Член од
26 ноември 2011
Мислења
54
Поени од реакции
6
нема никаде WAN port ни dynamic IP ништо такво не најдов што да правам се нервирам ??????

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
нема никаде WAN port ни dynamic IP ништо такво не најдов што да правам се нервирам ??????
Ако бараш нервозен нема ни да најдеш никогаш... :D Знам по себе...Ја ова го прочитав од упатството што го најдов на нет...Пушти скриншот откога ќе се логираш у рутерот...

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
Imate li i vie koi koristite blizoo cesto problemi kako jas so internet , ili samo mene mise slucuva :( ?
od vcera , mozebi sum imal samo 2 saati internet , i taka cesto..!

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Imate li i vie koi koristite blizoo cesto problemi kako jas so internet , ili samo mene mise slucuva :( ?
od vcera , mozebi sum imal samo 2 saati internet , i taka cesto..!
Последнава недела е крш, нон стоп паѓа, не е само кај тебе.

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.477
Поени од реакции
3.287
Ја не осетив проблеми, освен вчера краток прекин од некои десетина минути.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Ни ја немав никаков проблем...Супер стабилен и ниту една минутка да падне, вчера се нешто симнував од по 15-10 гига и немав никакви проблеми, а + на комшијата “му позајмував“ нет пошо го поминал лимитот од попишаните 30 гига :D

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.182
Поени од реакции
8.259
i kaj mene cistka 10, ne smeam da se pozalam.

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Луѓе upload колку е на новиве пакети ?

N

Nessa Alcarin

Гостин
Интернет ме убија. Добро зошто секогаш после 18.00 часот, брзината ми се намалува. Од 20 мб врска, едвај 7 на спид тест покажува. Има нешто врска со број на поврзани корисници во тоа време? Ај некој ако знае како оди тој феномен нека ми објасни.

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.477
Поени од реакции
3.287
Интернет ме убија. Добро зошто секогаш после 18.00 часот, брзината ми се намалува. Од 20 мб врска, едвај 7 на спид тест покажува. Има нешто врска со број на поврзани корисници во тоа време? Ај некој ако знае како оди тој феномен нека ми објасни.
Можно е да е тоа, бар така еден другар ми кажува дека него му се намалувала брзината за време на тие т.н. "peak times", иако јас ова не го искусувам. Јави им се и види што ќе ти кажат.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Можно е да е тоа, бар така еден другар ми кажува дека него му се намалувала брзината за време на тие т.н. "peak times", иако јас ова не го искусувам. Јави им се и види што ќе ти кажат.
Им се јавив пред некое време за истиот проблем. Типот од таму почна да се правда дека никаде во договорот немало напишано дека загарантирана брзина ќе добивам од 20 мб. А јас сакав да му кажам: А да дојдам јас таму па договорот да ти го напикам кај што не треба, па да видиш какво е чуството да те онади женско? Ама не му кажав, сега ќе му кажам. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom