Не знам дали на некому му е јасно што точно се случи ? !
Од каква сезона до европски прваци ? ! Ова не го може секој ... Титулата си дојде како спој на мајсторија , среќа и карма .
Наше време беше никој не помислуваше дека Челзи ќе биде шампион . Во какви изданија се избрукавме во ПЛ . Бевме оставени на пола пат со тренер -експеримент , на кого рака на срце ретко кој му веруваше . Сите очекуваа да се гурне сезоната вака или така . Се случи
ЧУДО !
Не стигнав да пишам зошто малце побркано ми е ве исчитав сите . Фала на честитките . Сините конечно со пехар , и конечно крај на муабетите немате титула
.
Посебна гордост , посебна привилегија ми е што сум сведок на освојување на
ПРВА ТИТУЛА !!! Може да земат и 654485454 ама еднаш е првата , а јас ја имам таа чест да бидам сведок во пишување на историја . Во тоа сме посебни ....
Тој што е прав фан на Челзи е од љубов кон тимот , начинот на игра , а не на историјата и титулите .
Оваа генерација на Челзи никој нема да ја заборави овие момци влегоа во легендите пред се , се знае на кого мислам (
Дрогба , Чех , Тери , Лампард ) .. Старата гарда лојалните , легендите на Челзи . Верни во добро и во лошо се надевам свесни се сите фанови какви играчишта имаме .
Што се однесува на Дрогба ова е вистинското време да си оди .
Да и мене ми се кине срцево со самата помисла што нема да го гледам во синиот дрес , едноставно секое негово појавување на терен ми носеше верба , ми даваше енергија ми враќаше надеж. ЕЈ тука е ДРОГБА бе немаме гајле ќе измисли нешто .
Својот калибар го покажа саботата , ја замолкна Алијанц арена , и цела Европа. Беше легенда на Челзи сега е легенда како Фудбалско име .
Се прости од Челзи на најдобар можен начин , како само што би можел еден играч да посака. Верувајте никој од нас не сака да го испрати во бледо издание .
Времето работи против него . Тој своето си го направи , да го пуштиме ...
Јас сакам вака да го паметам како човек што го егзекутираше ГОЛЕМИОТ БАЕРН МИНХЕН , како човек кој со својот последен гол му подари прва титула на Челзи во Лигата на Шампионите !!!
Uploaded with
ImageShack.us