Кој е подобар ,,Х'' или ,,Y'' [Овонеделен дуел: Жулио Цезар vs Петр Чех]

Овонеделен дуел:

• Вкупно гласачи
    99
Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Аууу ги доболе Манчестеровциве. Не велам не, катастрофални грешки може да му се случат на секој фудбалер, али клипчево што го постирав секогаш ми се мота низ глава кога ќе се спомне Евра. Пак ќе кажам, не викам дека Евра е слаб, арно ама Кол е подобар и бидејќи имам тооолку многу години се сеќавам како ги изигра првите две сезони Евра во Манчестер.
И да, на реваншот играше Видиќ и Манчестер изгуби 3-0.
А зошто ти ми кажуваш приказни од пред неколку години, зошто сеа не ми збориш дека е подобар од она кепецон Ешли Кол ? Зашто само за Евра зборуваш? Можам да претпоставам сигурно си фан на Челшит...? Зато не ми соли овде мнногу памет зашто не си ништо фазла попаметен.. Ако ти вадам овде факти , докази итн.. Ти нема да се појавиш повеќе на форумов

The Dude

Лајно
Член од
25 мај 2009
Мислења
502
Поени од реакции
321
А зошто ти ми кажуваш приказни од пред неколку години, зошто сеа не ми збориш дека е подобар од она кепецон Ешли Кол ? Зашто само за Евра зборуваш? Можам да претпоставам сигурно си фан на Челшит...? Зато не ми соли овде мнногу памет зашто не си ништо фазла попаметен.. Ако ти вадам овде факти , докази итн.. Ти нема да се појавиш повеќе на форумов
Прв факт е тоа дека кога дојде Евра во Манчестер беше скроз изгубен. Втор факт ти е разликата во висина, бидејќи Евра е за цел 1 (и со букви) еден сантиметар повисок од Кол можиме да го викаме кепециште (или така некако ќе му дојди). Трет факт не сум и никогаш не сум бил навивач на Челзи.

Сега да ти кажам некој збор за Кол. Ешли за 2010г. беше избран за најдобар Англсики фудбалер, има само 55 настапи повеќе од Евра за својот национален тим, Ешли не предводи протести против сопствената репрезентација, не растура репрезентации и не го бркаат од репрезентација. И за крај Ешли ти е еден од најконстантните играчи во Премиер лига ова е веќе субјективно мислење, ама мислам дека многумина ќе се согласат со ова.

Никаде не реков дека сум попаметен, ако ти си се почувствувал инфериорен во однос на мене јас тука не можам да ти помогнам. И за крај дај да ги видиме тоа фактите, доказите, чудата... кои не што ќе ме избркаат од форумов туку и ќе треба да шетам со кеса на главата.

A

apidrone

Гостин
Прв факт е тоа дека кога дојде Евра во Манчестер беше скроз изгубен. Втор факт ти е разликата во висина, бидејќи Евра е за цел 1 (и со букви) еден сантиметар повисок од Кол можиме да го викаме кепециште (или така некако ќе му дојди). Трет факт не сум и никогаш не сум бил навивач на Челзи.

Сега да ти кажам некој збор за Кол. Ешли за 2010г. беше избран за најдобар Англсики фудбалер, има само 55 настапи повеќе од Евра за својот национален тим, Ешли не предводи протести против сопствената репрезентација, не растура репрезентации и не го бркаат од репрезентација. И за крај Ешли ти е еден од најконстантните играчи во Премиер лига ова е веќе субјективно мислење, ама мислам дека многумина ќе се согласат со ова.

Никаде не реков дека сум попаметен, ако ти си се почувствувал инфериорен во однос на мене јас тука не можам да ти помогнам. И за крај дај да ги видиме тоа фактите, доказите, чудата... кои не што ќе ме избркаат од форумов туку и ќе треба да шетам со кеса на главата.
Евра не бега најпичкарски во најголемиот ривал, не пука во студенти, не прави скандали...
И чекај, Кол бил јак дефанзивец?

The Dude

Лајно
Член од
25 мај 2009
Мислења
502
Поени од реакции
321
Евра не бега најпичкарски во најголемиот ривал, не пука во студенти, не прави скандали...
И чекај, Кол бил јак дефанзивец?
OK премина од Арсенал во Челзи, го упука тој практикантот, ја изневеруваше жена му. Само не ми е јасно како тоа го прави послаб фудбалер? Ако преминиш од еден во друг клуб не ти се зема знаењето, или? Значи, едно е да правиш скандали во тимот за кој што играш, а друго е да правиш скандали вон теренот. Прави малку разлика.
А одговорот на клипчето ти е во постот во кој веќе ме цитираше.

A

apidrone

Гостин
OK премина од Арсенал во Челзи, го упука тој практикантот, ја изневеруваше жена му. Само не ми е јасно како тоа го прави послаб фудбалер? Ако преминиш од еден во друг клуб не ти се зема знаењето, или? Значи, едно е да правиш скандали во тимот за кој што играш, а друго е да правиш скандали вон теренот. Прави малку разлика.
А одговорот на клипчето ти е во постот во кој веќе ме цитираше.
Пошо тврдеше дека Евра бил бркан од репрезентација, затоа што протестирал против селекторот, директниот виновник за „туристичкото патување„ на Французите летоска. Како ли тоа го прави послаб од Кол појма неам, али нека ти биде.

KTBFFH

Schutzstaffel SS
Член од
19 август 2009
Мислења
137
Поени од реакции
269

Дете гледаш фудбал од 2008ма кога слушна за Кики во Јунајтед и ти ке солиш памет по форуми....:tapp:

втор болд :pos::pos::pos:

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Koга ќе го направи Евра ова ..

и ова ..

(0:47)

... тогаш ќе праиме муабет.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Фридрих Малдини е најдобар рагбист, едно време што играше за Напредок.
За него гласам јас, добро маваше тројки од 100 метри со штафета.

Омлен играч ми беше оти добро маваше тројќи од центарот со штафета, а живееше многу спорТски живот се хранеше многу здраво ама умре од чир на желудикот, јеби га брате млади бевте тогаш, тогаш беше комунизам а ние во комунизмот пиевме само чај и се раневме со чушки и френки и нашето тело немаше капацитет, маргарин во градинка имаме јадено само два пати со пандев тоа ни беше доживљај искрено, тогаш топка да имаше дома беше како да имаш памела андерсон во шпајз до ајварот ама вие незнаете сега гледате ЛШ на канал 5 и си мислите дека знаете нешто до фудбал али нема везе, вие се шахисти во душа не за џабе играте спорТска секој ден и затоа вие гледате фудбал не ради љубов него ради тоа што ве интересира дали сте фатиле на спорТска, а се знае дека не сте фатиле бидекќи сте субјективни и секогаш типувате за вашиот тим.

Одбојката е многу добар спорт и мило ми е што споделив мислење со вас, идни хокејари.
Јувентус 4 eva' !

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Koга ќе го направи Евра ова ..

и ова ..

(0:47)

... тогаш ќе праиме муабет.
аиииииии аииииииии :cuc: ова евра никогаш не би го направилл аиииии

Еве ти едно видео ,од овде можи да учи Ешли Кол како се дрибла итн..

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611

Не сум видел ни вакво нешто да напраи Евра. :tv:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Со клипови се докажувате кој што може :zver: Да извадам ја еден клип за Лук Чедвик да видите што е играч од средина :tv:

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Со клипови се докажувате кој што може :zver: Да извадам ја еден клип за Лук Чедвик да видите што е играч од средина :tv:
Или да извадам јас клип од Паскал Сиган за да го претставам најдобриот стопер во историјата на фудбалот :)

Али океј е, клипови служат за дечиња кои што не пратат фудбал. ;)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Можда беше Ешли подобар кога играше у Арсенал, од кога премина у Челзи игра просечно, според мене. За разлика од него, Евра, минативе 2 години е намбр уан лев бек. :)

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Можда беше Ешли подобар кога играше у Арсенал, од кога премина у Челзи игра просечно, според мене. За разлика од него, Евра, минативе 2 години е намбр уан лев бек. :)
Значи последниве 2 години Евра е намбр уан, според тебе. А кој бил намбр уан, според тебе, останатите 3-4 години колку што е Ешли во Челзи кога нели он играл просечно?

Kajgana Shop

На врв Bottom