Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
,дали би ти било мило твоето дете да пуши трева и да западне во тој круг,кој сакал нејќел колку-толку ги зголемува шансите за употреба и на друг вид на дрога,запаѓање во криминални активности(не алудирам на ништо,доволно е да го фатат Алфи и да одлежи 1 вечер во станица)?.

Не сум родител но не би сакал моето дете да е во контак со лица кои поседуваат и скоро редовно во нив носат наркотични средства или ако веќе бирам(ебати изборотникотин и ТХЦ) поарно цигаринека пуши,нека игра шах,јас сум се дружел со лица кои користат воглавно марихуана(отрови неќам ма да е до мене би ги сотрел),ама кај некои од нив често идеа зависници од психостимуланс,ги приметив по тиковите,однесувањето,па сака да си оди и оп се враќа и вика покасно?!?!?

поточно,не знае што сака,се тресе,место не го фаќа...ужас

Не есвесен дека е на праг на кардио-колапс и така си помислив еве го фаќа инфаркт и???

Кој ќе одговара,паверзии,вака било па не му помогнале.

толку ги зголемува шансите за употреба и на друг вид на дрога,запаѓање во криминални активности
Ги зголемува шансите и те како,моментално на балканот травата мајчесто води до т.н комбинирана зависност односноопијат+марихуана,имам читано неколку прирачници некои за лекување на зависници и согласно податоците најмногу помладиве кои користат марихуана за жал користат и опјати-мислам на лица од 17-24 години,интересно е што повеќето злоупотребуваат лек кој се дава при тешки повреди,при канцерогени болки и постоперативни зафати,лек кој имам виденокако кутка буквално човек ѕвер-билдер,јак,над110кг а се напил над 15 капсули трамадол(тродон,трамадол алкалоид,маброн),едвај дозволив да дише,од јазикот-проголтан,а негов другар над 5 пати добива таков напад и...пак нему иде умот уствари опијат е а земал високи дози и мора медицински третман било со лорам и ладиомил,може валпроична киселина како превентива.....тоа се тажни судбини.

Сега тие млади лица тинејџери практикуваат доза до 5 капсули и пази чекаат опијатот да ги "фати" па потоа палат џоинт и џаболебарат.

Вината делумно е кај аптекарите кои пред новиот закон покрај горенаведениот лек даваа и други а сега пак некои успеваатнекако да набават рецепт и потоа го продаваат,уствариони метадонот го дилаат не па ли трамадол-от-ама ако некој мисли декатрамадолот е многу послаб се лаже-метадонот останува и делува скоро 20+ часа а трамадолот помалку,но на овие кои го злоупотребуваат почнувајќи со мала доза им дава чувство на блага еуфорија,задоволство најверојатнопоради влијанието поврзано со серотонин-от и допаминот,но од помали дози аконе се прекине за ист ефект организмот бара поголема доза т.е толеранција.

Мора да ја спомнам и маската која сега ја има овој опијат па се продава без рецепт а тоатреба да гознаат институциите,имено на пазарот како што има комбинација од кофеин и парацетамол(кофан инстант) така комбинација од антипиретик и аналгетик е Парацетамол + трамадол 350mg 37mg милиграма соодветно и сега зад маската на парацетамолот се шиткаат без рецепти Лековите Зарацет(Zaracet) и Дорета(Doreta) вториов е на крка а цените сигурно не надминуваат 200 денари а се поштетни од чистиот трамадол токму поради парацетамолоткој е отровен за црниот дроб(над 4 парацетамол таблети дневно не се препорачува-НЕ НАЕДНАШ ) И сега драги читатели јаки опијати-депресори на ЦНС купуваатмладиве,а некои и за да имаат пролонгиран секс-од опијатот не може да доживее оргазам и си мислидека е добар ебач.

Браво за тебе ако спортуваш наместо да пушиш трева,ако уживаш во животот за разлика од некои кои не го ценат ёнајискрено се гордеам со тие како тебе,оти веќе биле психички зависни и сепак се рехабилитирале успешно.

Немој дами кажеш дека пушиш цигари оти толку е со спортот...

.Животот е доволно ебан и тежок за да се соочиме успешно со него,а тоа нема да го постигнеме со употреба на дрога

Не,ниту е живото тежок,ниту пак е ебан ако треба да се соочиш со некојтоа е самиот со себеси,а тоа со дрогасекако дека него можеме.

Можеби на некој ќе му звучам смешно,но сепак тоа е вистината,за жал.

Што е смешно?????

Вистината е жална какошто напиша .

Младите ни се дрогираат,ги заболе таквото за тоа што се случува во државата,

Баш така,шмркни,апни,играј кантер,фејсбук-додека околу тебе системот се распаѓа,човечноста ја снемува од Македонската пандорина кутија уште малку и надежта ќе избега.

наместо да спортуваат и да гледаат да направат нешто позитивно,самите тие да бидат промената што сакаат да ја видат.

Ова ме потсеќа на ганди,види они не да неќат,не дане можат,туку се во една метилава фаза(метил-паризит кој ги фаќа овците па губат ориентација и се губат)такава енашата младина=метилава овца изгубена и ова им одговара на едни сили коинемаат политичка,ниту верска припадност туку интерес,кимаат интерес т.н СтатусКВО проекти или поточно да ја одржаваат државата на Life Support додека они ја силуваат истата и тоа кој каде стигне,од овие видоа и другиве тогашни чираци па го вршат и спроведуваат истото сценарио,само испринтано сега црно-бело наместо во боја,црно-бело во смисол на наметнатиот егоизам и материјализам,или газиш и грабиш за да успееш оти инаку си црн,додека животот во колор со фамилијарни собиранки,со пријатели,другарки,пикници,работа,ред и дисциплина не им одговара на оние,овде доаѓаме до поширокиот проблем.

Ова не го пишувам во контекст на темата,бидејќи е далеку поширок проблем.

Поширокиот проблем е будењето на младината,сезоната на паразитот секогаш има експајр дејт и штом ќе помине нашата младина ќе го смени курсот Flank зацели 180%,рецидивот ќе изостане и така е излишен нека сонува зада биде пример на она што бевме а сега важное дека движечката сила,прогресивните сили,бурата на идеите веќе заземат астрономски димензии тоа е како раслојувањето на белата светлина во своите спектари поточно тоа е откривањето на бекграундот ина фактот дека ние можемеда ја контролираме и светлината и аголот на призмата,затоа сметам дека променитеќе дојдат токму од младината наскоросе надевамќесе случии тоа.
--- надополнето: May 20, 2012 3:09 AM ---
Штетност по организмот?

Црниот,дроб,белитедробови,најмногу белите дробови поради. сулфурот и на нервниот систем па 80% од травата на пазарот е таква,но,претпоставувам дека си млад и не наоѓам причиназа за објективна агриженост.

Какво е тоа користење на марихуаната од шамански побуди?Те читам на подфорум религија,зарем будистите не треба да бидат очистени од секакви пороци?
Каков црн будист?:)
Инаку погледни ги шаманите на пример во С. Америка и после ќе правиме муабет. А на крајот на краиштата што и ако е штетна? кога еден ден ќе те снема и се ќе биде како да не си ни постоел никогаш....според материјалистичкиот поглед на светот, нели?

Каков црн будист?:)
Инаку погледни ги шаманите на пример во С. Америка и после ќе правиме муабет. А на крајот на краиштата што и ако е штетна? кога еден ден ќе те снема и се ќе биде како да не си ни постоел никогаш....според материјалистичкиот поглед на светот, нели?

:mad: Јас па мислев дека си Буда:D Ај баш ќе побарам нешто за шаманите,немам многу информации за нив.

Марихуана е природно растение. Дали природното треба да се забрани со закон, бидејки на нас ни е кажано дека е штетно? Од кога природното е нешто штетно?
Тоа е како да кажувате дека господ (доколку постои) направил грешка за тие 7 дена. Исто и со печурките.
Коката е исто така растение, и не е штетно, си расте во планина и го има во изобилие исто ко марихуаната. Штетното доаѓа отпосле, со преработката и со додавање на бензини, гипсови и сл. за да се екстрахираат одредени материи од растението.Значи човекот го прави да биде штетно, а не природата. Према тоа ако се произведе на што поприроден начин, ке биде по квалитетно и затоа треба да се легализира, да се определат мерки за отстранување на штетните материи кои одат заедно со тој производ, значи да се утврди конкретна постапка, процес на приоизводство, па после да се врши контрола и надзор на квалитетот од државни инспекции.
Алкохолот е дрога која има многу полош ефект врз корисникот него марихуаната. Со марихуана не може да добиеш казна за пребрзо возење, не можеш да бидеш насилен, не може да ти биде лошо да повраќаш и сл. за разлика од алкохолот.
Значи едни дроги се легални, бидејки се плаќа данок за нив, и тие се добри за користење, а овие другиве се штетни, нормално поради тоа што се шверцаат.
Јас немам никогаш пробано некоја од нелегалниве дроги,па сега као ги штитам нив, само легална имам пробано и уште консумирам, а сум постојано во друштво во кое има корисници и од двата вида на дроги, легални и нелегални, па затоа знам реално да проценам кои се страничните ефекти од консумирањето на едните и на другите.

Марихуана е природно растение. Дали природното треба да се забрани со закон, бидејки на нас ни е кажано дека е штетно? Од кога природното е нешто штетно?
Тоа е како да кажувате дека господ (доколку постои) направил грешка за тие 7 дена. Исто и со печурките.
Коката е исто така растение, и не е штетно, си расте во планина и го има во изобилие исто ко марихуаната. Штетното доаѓа отпосле, со преработката и со додавање на бензини, гипсови и сл. за да се екстрахираат одредени материи од растението.Значи човекот го прави да биде штетно, а не природата. Према тоа ако се произведе на што поприроден начин, ке биде по квалитетно и затоа треба да се легализира, да се определат мерки за отстранување на штетните материи кои одат заедно со тој производ, значи да се утврди конкретна постапка, процес на приоизводство, па после да се врши контрола и надзор на квалитетот од државни инспекции.
Алкохолот е дрога која има многу полош ефект врз корисникот него марихуаната. Со марихуана не може да добиеш казна за пребрзо возење, не можеш да бидеш насилен, не може да ти биде лошо да повраќаш и сл. за разлика од алкохолот.
Значи едни дроги се легални, бидејки се плаќа данок за нив, и тие се добри за користење, а овие другиве се штетни, нормално поради тоа што се шверцаат.
Јас немам никогаш пробано некоја од нелегалниве дроги,па сега као ги штитам нив, само легална имам пробано и уште консумирам, а сум постојано во друштво во кое има корисници и од двата вида на дроги, легални и нелегални, па затоа знам реално да проценам кои се страничните ефекти од консумирањето на едните и на другите.

И отровните печурки се природни па не е гледам да ги јадеш...

А твојата титула е заспан?

Не можеш да знаеш дека си заспан. Можеш секако да кажеш дека си буден, ама тоа би биле обични зборови.
Aко би знаел да ти кажам(одговорам), тогаш сум буден.
Зошто би ме прашувал тогаш вакво банално и не битно прашање?

Те читав до крај Valkyrie мислам дека имаш познавање на оваа тема ама сето тоа од горе пишаното ти е од литература у пракса како и самиот што кажа си видел луѓе кои користеле тромадол и пушеле џоинт ама ти не си користел и пушел. Е вака сега да не ме свати некој погрешно дека заземам страна овде или дека ја бранам тезата за пушење марихуана ама секој си има право на свое мислење а ја моето овде го пишувам од искуство а не од литература или сум видел сум слушнал. Како прво вие на темава изнапишавте се и сешто повеќето офф топик, а темата е како влијае мариханата на здравјето епа вие што читате повеќе литература никој не кажавте дека марихуаната у САД и некои други земји се користи и како лек ама ај да не дробам ја сега со литература или линкови и списанија пишувам од свое лично искуство. Како што сите знаеме не има овде по форимов од 13 год па до 53 год да не се објаснувам за старосни граници и навлагам у деталљи од мојот приватен живот нема потреба ама само чисто информативно не сум на 18 год и сум зрела личност исто така и родител. Да одговрам на тоа прашање прво што се вртеше дали би пушел со своето дете син керка не е битно. Мојот одговор е НЕ. Одговарам негативно затоа што не би ми било ФИЛМ бе батка да пушам со моето дете, е сега зашто не е ФИЛМ па разлика у генрации не би имал ја со него и со неговото друштво некоја тема за кулирање и за разговор. Уште ова би додал без да навредам никој у животот џабе ти е школата од книга ако ја немаш и онаа од улица. Е сега за пушењето џоинт со тромадол или метадон да не мешаме баби и жаби или задоволство и наркоманија. Да ти кажам за тромадолот Валкири од мое искуство зашто ја го имам користено тромадолот, метадонот, хероинот и какви уште не срања имам пробано како копиљ. Убавво ти во горниот пост напиша зашто се препишува тромадолот и дека пред тоа се купуваше у аптека и без рецепт и се се сложувам со дел од постот погоре ама делот кога твоите пријатели голтале ТРОМАДОЛ а после пушеле џоинт како да ги фати по убаво треба овој случај да го разгледаш малку поубаво да им влезеш во траг на пријателите еве зашто од искуство. И ја сум голтал по 10 тромадоли и сум пушел џоинт за да си направам филм дека сум на ХОРС. Епа ти прашај се тоа другарите твои да не дуваат фолија или имаат преминато на ФИКС. У мојот претходен пост ако некој ме читал убаво реков кажете му не на Хероинот и сите други синтетички дроги пилули екстази и тромадоли метадони секакави срања тоа се спонатово овде е срање и дорга од која организамот станува зависен и да се сложувам како ти што рече на организамот му треба се повеќе и поголема доза се додека еден ден не отидеш у курац. А сета ова синтетика немојте да ја мешате со марихуана одгледана по КНИГА без хемиски додатоци и разни срања тогаш мешате НАРКОМАНИЈА и ЗАДОВОЛСТВО. Да не тупам повише без потреба убаво кажав погоре ама ке се вратам па на оваа како предупредување бегајте од ХЕРОИНОТ нај клошарска дрога нај нечиста мешана со секави срања само за да добие на некоја си количина а квалитет куров мој па после абе демек добра е бе брат види како се вози на фолија не исчурува бргу или види каква боја има у шприцов тоа е ви кажав е жими кур. Па за да ве убедат дека ХОРСОТ е добар не е мешан а вие сте специјална клиентела ке ви го нудат и на коцка или ВАРЕН , КУВАН. И демек толку е добар коска што ако вратиш поише од 2 ФЛЕША ке отидеш у курац. Него што го тупам ја овде бе некои може ги имале слушнато овие ЏАНКИ жаргони на улица некои може и за прв пат ке прочитаат нешто ако почнам да ви пишувам у џанки шифри па не знам пола од вас или немаат доволно години или нешто читале по википедиа или па биле бубалици цел живот и живееле по доктрината на мама и тато учи сине за да станеш лекар, адвокат и не знам што па сега ве гледам така начитани плукате по Марихуната и мешате наркомани со баби и жаби а ја овде го тупам без врска за да може да плукате утре и по мене ке виакте а и овој бил џанки. Да but former junkie и да едвај се извлеков од тоа хероинот ама не го тупам да викам дека отидов у кур зашто пушев трева па она ми беше малку или не ме удараше па почнав со диазепам па отидов на хероин. Не бе дечки младост лудост од луда глава сам отидов директно на хорс ни трамадол ни метадон ни курац палац дирекнто фолија па после фикс. Ама го пројдов и тоа у животот по нашки кажано (Еја сам га ја тј КУР) среќа што на време избегав и се вратив на марихуаната со помош на неа и трамадолот избегав од хорсот а после го заебав и трамадолот па останеваме само ја и она. И вие ке најдете некои од вас да дробите и да ми серете овде по форумов од прочитано нешто или рекла кажала мене ми кажа Петко а на Петко па Трајко и така у недоглед :facepalm:. Тастатура и Википедиа генерација а у реалност ........... пииииииии МТВ 1 се извинува поради прекин на програмата пистателот остана со недовршен тескт. Ајде бе Титови пионери извикнете сите силно да живее комунизмот да живее друагрот ТИТО :tapp:

Scorpion_MKD Жив и здрав да ни бидеш.
Камо среќа и на другиве теми да имаше повеќе коментари од луѓе кои имале искуство со работите за коишто се пишуваат, а не само празни препукувања
Браво за постов еден од најдобрите до сега.

Те читав до крај Valkyrie мислам дека имаш познавање на оваа тема ама сето тоа од горе пишаното ти е од литература у пракса како и самиот што кажа си видел луѓе кои користеле тромадол и пушеле џоинт ама ти не си користел и пушел.

Како бе не...

Па јас вообичаено си земам 500ка и правам 4 двојки и ги редам една до друга како фишеци и нормално почнувам,откако ќе ја испушам првата,правам кафе а со него иде и втората па нели претпоставувам знаеш не е ФИЛМ сам да пушиш па ќе викнам некој другар/ка за да изгорат останатите два.

Понатаму,повеќето мои другарчиња и познаници не користат хорс,ниту амфетамини,табли-сите пушат по некој џоинт поточно повеќето не никористат дрога јасиуште тројца сме и убаво потенцирав кај нив имам приметено да идат тешки зависници од апери и даунери на некои дури им имам препорачано чисти дроги-тотално чисти со амбалажа,упатство за употреба и знам двајца кои така го оставија метадонот(беа стриктно на метадон),мојата препорака беше ај да не го пишувам името на лекот иако тешко дека сега ќе го добијат.

Види пријателче Valkyrie пробав да те цитирам еден дел таму ама нешто не ми иде а и не се замарам да ти кажам право ја не сум и многу од онаа тастатура генерација ама ке му влезам у штос и на оваа само сега не е време ни место да бидам до толку буквалист па ке ти пишам вака
нешто ако може така да си обратам у постов се надевам ке ме искулираш не сакам да ме сватиш погрешно. Секој си има свој начин како ја конзумира ја пуши тревата. Пушиш да бидеш хај и да си кул или па се праиш стоун. Ја за мене кажувам не преферирам да пушам сам дали дома дали негде не е битно или па да сум стоун затоа што не ми е тоа филмот а сум пробал не дека не ама кога не филм бе не е филм неможам да седам дома сам и да кулирам што треба да правам да сурфам по нет или гледам филм или едноставно ке лежам ке слушам музика сум пробал и така не викам не ама чисто после некој стрес од работа или некоја нервоза за да се смирам искулирам ама не иде не ми е филмот. Тоа што викаш дека редиш 4 двојки не можам да ти влезам у штосот малку ме замисли :unsure: да се ставам на твое место па да си одоговорам сам на своето реторичко прашање. Тука има 2 опции трета нема. Опција 1 многу имаш испушено у животот па превише времето го поминуваш у дружење со 2 ките и не си веќе во реалниот свет ама не не ми отпаѓа оваа опција затоа што те читав пред тоа по постовите текстовите ти имаат смисла не се повтараш кога пишуваш и знаеш што да пишеш па не те замсилувам како некој тип кој забегал со марихуана па таков под стоун сам да седи дома да пишува пред PC или па си хај и ке се замараш со компјутерот кога може да уживаш и да се зезаш у животот. Опција 2 Најверојатно тоа 2 ките се некој лист од марихуаната или чај што знам па нема доволно смола нема цвет има некоја си бледа боја испомешано со 2 цигари тутун демек да горат подобро па затоа една пушиш сам една со кафе а останатите со другарите. Немој да ме сватиш погрешно па да мислиш дека изигравам некој детектив или се правам Џек ти го кажувам ова чисто инфорамтивно а знам дека може и некој друг ке прочита па доколку не сум у право нека каже. Е вака сега друштво. :tapp: 1Шибица(Кибрит) = 400 денари = 4 кеца или 2 двојки. Една 2ка добра природна со цветови туфки смола или THC што се лепи по прсти кога ја ситниш и нормално додаваш 1/4 од цигара за да гори подобро да не се криви е таква 2 ка правење 4 ца возрасни партал мислам те лупа за времето додека го пиеш кафето и ја пушиш цигарата е тоа цигарата и не ти се пуши тогаш баш многу ама ајде онака ради реда уз кафе шо се вика. Е така хај 4 ца и си кулирате и замисли после 15 мин додека сте испиле кафе ви текнува лупате уште една 2ка од истата. Крај THE END ке се искривите што више тоа нема да биде филмот што бил пред тоа ке почне некој да стонира ке почне да си прави лош филм дека му е лошо му се повраќа нема да му минува времето ке му смета светлината ке го облива ладен зној сува уста не знам доколку е почетник а некој со искуство само ке седи ке блее како теле и ке стонира у празно за да после некое време рече еј друштво си одам ја дома и вие сите си викате оноа у себе да да ок е брат цепај ти креветот сега дома стонирај и после кома спиење. Ок е секој си има свој филм ама ја никогаш не пушам за да стонирам не ми е тоа филмот подобро е да си хај да се зезаш дали у друштво дали у природа и да му се радуваш на животот отколу да се иcкршиш и да си стоун па да мислиш дека сите зјапаат у тебе а ти у моментот си на некоја журка сите те нудат со пиво вино цигари не знам а ти само ги прашуваш вода имате обична негазирана мислиш дека си жеден ама само мислиш ни вода не ти се пие не знаеш што ти е и така уште ти фали да дојде некој полу пријател по нашки кажано драка некоја ти се закачуе и те масира цела вечер без врска го тупи со некои глупости филм што да ти кажам у глава ти се врти само сакам дома. Затоа малку ми беше чудно тоа со 4 ри двојки па не знам може грешам ама ако има некој со свое искуство нека ме исправи нека каже дека не е така може ке се корегирам нешто во текстов. Ама зборам за пушење 4 двојки добра убава приородњача :cuc: што ја викаме ние не за сено или некој чај од хибискус. За сканк или за хашиш од овие последниве 2 нема да ви треба 2ка да ролате па не треба ни фас да правите може и така ако се добри прва рака ако сакате да сте хај ако не смотај си 2 ка и од оваа и премини од овој свет у оној духовен што викаат квантна физика или што знам :pos:

Види пријателче Valkyrie пробав да те цитирам еден дел таму ама нешто не ми иде а и не се замарам да ти кажам право ја не сум и многу од онаа тастатура генерација ама ке му влезам у штос и на оваа само сега не е време ни место да бидам до толку буквалист па ке ти пишам вака
нешто ако може така да си обратам у постов се надевам ке ме искулираш не сакам да ме сватиш погрешно. Секој си има свој начин како ја конзумира ја пуши тревата. Пушиш да бидеш хај и да си кул или па се праиш стоун :pos:

Не бе ти па таман работа:D

Одговорот е болдот-Хај,марикуаната барем кај мене така влијае,ретко да ме омалакса ама морам да признаам се случува.

Али посебно во друшто ме удара една хиперактивност ма не можам муцката да ја затворам а кој колку пе следи е друга работа,стонерите само безволно климаат со главата колку да не испадне дека ме игнорираат а уствари којзнае кај се.

. Ја за мене кажувам не преферирам да пушам сам дали дома дали негде не е битно или па да сум стоун затоа што не ми е тоа филмот а сум пробал не дека не ама кога не филм бе не е филм неможам да седам дома сам и да кулирам што треба да правам да сурфам по нет или гледам филм или едноставно ке лежам ке слушам музика сум пробал и така не викам не ама чисто после некој стрес од работа или некоја нервоза за да се смирам искулирам ама не иде не ми е филмот

Епа зависи,јас вообичаено канам другарки,другари,ама не ми е на одмет и онака да пафнам па после да почнам да трипувам од тоа каква е шемата па до глобалната економија(локалната неми иде на ум,незнам зошто),се до Шатл програмот и најновиот ровер на Марс па до сингуларитетот одприлика некои 14 милијарди години.

.
Тоа што викаш дека редиш 4 двојки не можам да ти влезам у штосот малку ме замисли :unsure: да се ставам на твое место па да си одоговорам сам на своето реторичко прашање. Тука има 2 опции трета нема. Опција 1 многу имаш испушено у животот па превише времето го поминуваш у дружење со 2 ките и не си веќе во реалниот свет ама не не ми отпаѓа оваа опција затоа што те читав пред тоа по постовите текстовите ти имаат смисла не се повтараш кога пишуваш и знаеш што да пишеш па не те замсилувам како некој тип кој забегал со марихуана па таков под стоун сам да седи дома да пишува пред PC или па си хај и ке се замараш со компјутерот кога може да уживаш и да се зезаш у животот.

Точно е отпаѓа иако пушам веќе 10 години.

Ма никогаш не сум пушел трева за да бегам одреалноста или од себе си,првиот пат од љубопитност а потоа за релаксација,задоволоство и зезање-токму ова ја прави тревата уникатна,фактот што мнозинството ја пуши не оти мора-што и не е случај со хероинот,метадонот,екстазите и.сл.

Опција 2 Најверојатно тоа 2 ките се некој лист од марихуаната или чај што знам па нема доволно смола нема цвет има некоја си бледа боја испомешано со 2 цигари тутун демек да горат подобро па затоа една пушиш сам една со кафе а останатите со другарите. Немој да ме сватиш погрешно па да мислиш дека изигравам некој детектив или се правам Џек ти го кажувам ова чисто инфорамтивно а знам дека може и некој друг ке прочита па доколку не сум у право нека каже.

Поточно има еден форумџија кој рола многу подобро од мене,ама најдобро да не се јавува;) .

Е вака сега друштво. :tapp: 1Шибица(Кибрит) = 400 денари = 4 кеца или 2 двојки. Една 2ка добра природна со цветови туфки смола или THC што се лепи по прсти кога ја ситниш и нормално додаваш 1/4 од цигара за да гори подобро да не се криви е таква 2 ка правење 4 ца возрасни партал

Чекај малку абе 4 стотики не се малку ама 4 кеца нели е малку?????

Ма кога давам петарда сакам плус една двојка:)

И не партал,него пепел прави.

мислам те лупа за времето додека го пиеш кафето и ја пушиш цигарата е тоа цигарата и не ти се пуши тогаш баш многу ама ајде онака ради реда уз кафе шо се вика. Е така хај 4 ца и си кулирате и замисли после 15 мин додека сте испиле кафе ви текнува лупате уште една 2ка од истата. Крај THE END ке се искривите што више тоа нема да биде филмот што бил пред тоа ке почне некој да стонира ке почне да си прави лош филм дека му е лошо му се повраќа нема да му минува времето ке му смета светлината ке го облива ладен зној сува уста не знам доколку е почетник а некој со искуство само ке седи ке блее како теле и ке стонира у празно за да после некое време рече еј друштво си одам ја дома и вие сите си викате оноа у себе да да ок е брат цепај ти креветот сега дома стонирај и после кома спиење.

Да и ова се случува јеби га,затоа преферирам пушење настрана во природа најчесто по ридишта или близу до некоја река оти овие дешавки баш добро ги опиша а се случуваат кога си во четири ѕида.

Ок е секој си има свој филм ама ја никогаш не пушам за да стонирам не ми е тоа филмот подобро е да си хај да се зезаш дали у друштво дали у природа и да му се радуваш на животот

Епа тоа де...тек сега прочитав.

отколу да се иcкршиш и да си стоун па да мислиш дека сите зјапаат у тебе а ти у моментот си на некоја журка сите те нудат со пиво вино цигари не знам а ти само ги прашуваш вода имате обична негазирана мислиш дека си жеден ама само мислиш ни вода не ти се пие не знаеш што ти е и така уште ти фали да дојде некој полу пријател по нашки кажано драка некоја ти се закачуе и те масира цела вечер без врска го тупи со некои глупости филм што да ти кажам у глава ти се врти само сакам дом

хахаха:pos::pos:

Shit happens-it does yeah.

Затоа малку ми беше чудно тоа со 4 ри двојки па не знам може грешам ама ако има некој со свое искуство нека ме исправи нека каже дека не е така може ке се корегирам нешто во текстов. Ама зборам за пушење 4 двојки добра убава приородњача :cuc: што ја викаме ние не за сено или некој чај од хибискус

Постави скала на тоа колу си хај,после втората двојка веќе сум гипс-картон насмеан до уши а имам уште две затоа навика ми е да почастам како што и мене ме частат,јебига мора респект па затоа ти велам или испаѓам низ град и го правам ТHC Team-от и остатокот оди со екипа,втора варијанта воедно поретка одам кај фак бади исе докусуруваме.
.
За сканк или за хашиш од овие последниве 2 нема да ви треба 2ка да ролате па не треба ни фас да правите може и така ако се добри прва рака ако сакате да сте хај ако не смотај си 2 ка и од оваа и премини од овој свет у оној духовен што викаат квантна физика или што знам

Сканкот и хаш мераклиски баш и не ми се а и мене ми се некако форсирачки да не речам насилни посебно сканкот,пасо една двојка сам ќе сменам агрегатна состојба.

Затоа сканк избегавам а хаш може ако е солиден али сканкот и хашот ептеен ретко,најчесто ради колегијалност не мисе нај нај.
--- надополнето: 22 мај 2012 во 14:38 ---
Епа ти прашај се тоа другарите твои да не дуваат фолија или имаат преминато на ФИКС. :tapp:

Мала корекцина-немам другари(буквално другар-твој човек што би се рекло) зависници од хероин,ниту пак од метадони остали срања-зелена багра сме.

Не си прочитал убаво најверојатно

Не сум родител но не би сакал моето дете да е во контак со лица кои поседуваат и скоро редовно во нив носат наркотични средства или ако веќе бирам(ебати изборотникотин и ТХЦ) поарно цигаринека пуши,нека игра шах,јас сум се дружел со лица кои користат воглавно марихуана(отрови неќам ма да е до мене би ги сотрел),ама кај некои од нив често идеа зависници од психостимуланс,ги приметив по тиковите,однесувањето,па сака да си оди и оп се враќа и вика покасно?!?!?

.

Искрено не да дискриминирам група на која и наместо маргинализација,програми за вработување од страна на владата која би ги стимулирала фирмите(платено осигурање,придонеси-нешто налик проектов со лицата од заводот) да ангажираат лица кои се лечат нарочно оние во крајна фаза на лечење негде под 3-4 милилитри метадон)-ама неќам другар на хероин,оти ќе ме продаде и мене исите за четврт.

А сета ова синтетика немојте да ја мешате со марихуана одгледана по КНИГА без хемиски додатоци

Органски,повеќе хлорофил,хумус желба на секој љубител на трева.

Туку те цитирав порадо овој дел

Ама го пројдов и тоа у животот по нашки кажано (Еја сам га ја тј КУР) среќа што на време избегав и се вратив на марихуаната со помош на неа и трамадолот избегав од хорсот а после го заебав и трамадолот па останеваме само ја и она

Ако сум разбрал добро ова значи дека си користел субституционална терапија.

Поточно трамадолот и бил планиран за лек,= бидејќи ја нема штетноста на Метадонот(кој го сјебува,срцето,црниот дроб и ЦНС),имено трамадолот одговара бидејќи покрај тоа што нема толкава токсичност при терапевтски дози не влијае врз работата на срцето и дишењето со други зборови под дејство на Метадон Срцето работи побавно исто така и дишењето(во превод помалку кислород за мозокот и останатите органи да не го потенцирам неправилното работење на кардио и респираторниот систем што е еднакво на ужас..ебати задоволството) но проблемот кај трамадолот е што при повисоки дози ги предизвикува тие клонично-тонични напади и самите испитувања докажаа дека пријавените кандидати наместо препорачаните 2 милилитра(орално) они интравенски инјектираат 10-15 милилитра и добиваат напад,слично е и сотаблетите кои биле користени(ова негде 75-80сеттите) па имајќи го предвид ова наместо трамадол,одобрен е метадонот како лек од опијатна зависност што е оправдано.

Прашањето ми е ти кога имаше кризи и апстиненцијални синдроми ги смируваше со трамадол а се смируваше со трава или користеше нешто друго на примертипично е Лорсилан(лорам) и можеби Празине од 100мг(ги даваат и за несоница,неврози и сл состојби,ама и за смирување) т.е Да преформулирам имаше терапија или успеа со трамадолот како субститут да го отфрлиш хероинот а потоасе откажа од трамадолот намалувајќи ја дозата или??

ЕДИТ-Истите ефекти на работата на срцето и останатите органи важи и за ХЕРОИНОТ!!!!!!!!

Think TWICE Before you TRY!!

Чекај малку абе 4 стотики не се малку ама 4 кеца нели е малку?????

Ма кога давам петарда сакам плус една двојка:)

И не партал,него пепел прави.

Да не викам дека се малку ама ја ти пишувам мислам у буквала си земаш од свој човек не од секој мочко што препродава па те сече крати или врши работа. Значи ти зборам за прва класа и кога на сето тоа додадеш само 3/4 од цигара си добиваш негде три 2ки а може да ти даде и една кеса за тие пари ама ако не ја бива ако е лист ако е мушка џабе ти е само да те боли глава

[QUOTEДа и ова се случува јеби га,затоа преферирам пушење настрана во природа најчесто по ридишта или близу до некоја река оти овие дешавки баш добро ги опиша а се случуваат кога си во четири ѕида.][/QUOTE]

Ова за у природа нормално дека природна работа најубаво се доживува у природа на кампинг излет што ја знам сигурно нема да се искривам и да гледам хорор филмови дома :pos:

Сканкот и хаш мераклиски баш и не ми се а и мене ми се некако форсирачки да не речам насилни посебно сканкот,пасо една двојка сам ќе сменам агрегатна состојба.

Затоа сканк избегавам а хаш може ако е солиден али сканкот и хашот ептеен ретко,најчесто ради колегијалност не мисе нај нај.

За сканков и ја не сум баш ми има некој тежок мирис што викаме ние хемија бе брат те кочи у време и простор за добар хаш не викам не ама у одредени дози секој си знае колку може да носи што се вика не би сакал баш да ми се повторат некои ситуации кога ептен избегав па ми се чинеше дека 5 мин ми се цела вечност а ми текна не знам дали некој има читано а имаше и на ТВ за типот со жена му од САД претерале со некој хаш од Турција или Авганистан беше не е битно си напраиле филм дека умираат :pos: па од страв од лош филм типот се јавуе у полиција и бара да му пратат и медицинска екипа а кога го прашуваат што се случува он им објаснува дека претерал со хаш па заглавил у некоја временска дупка па човекот помислис дека умира се исплашил и свртел 911:pos:не е за секој оваа работа

Ако сум разбрал добро ова значи дека си користел субституционална терапија.

Поточно трамадолот и бил планиран за лек,= бидејќи ја нема штетноста на Метадонот(кој го сјебува,срцето,црниот дроб и ЦНС),имено трамадолот одговара бидејќи покрај тоа што нема толкава токсичност при терапевтски дози не влијае врз работата на срцето и дишењето со други зборови под дејство на Метадон Срцето работи побавно исто така и дишењето(во превод помалку кислород за мозокот и останатите органи да не го потенцирам неправилното работење на кардио и респираторниот систем што е еднакво на ужас..ебати задоволството

Овде не сакам да се враќам на некоја срање епизода од животот само ке ти кажам ова се има штетност и трамдолот и метадонот, ама таа метадноска терапија што ја даваат е жими куров за смирување кризи и не знам што некои од моите познаници сеуште се на метадон ама не се делат и од хорсот а некои завршија и у шутка. Ке ти кажам само дека се сложувам со поседната реченица од цитатов ебати такво задоволство ке пробам да бидам краток. Среќа што не бев толку многу навлезен у тоа што викаш интравенозно или фикс поише беше фолија и шмркање па немав неко големи кризи може и сум имал ама не сакам да се сеќавам на тоа срање. Пресудно беше да побегнам од тоа срање што ке умрев бе брат у буквала преголема доза отидов да зборам со мртвите прво си мислев лош филм ама не е филм вистина е мислам дека срцето толку многу ми успори што едвај дишев а ке кажам среќа што имаше еден од поискусните џанки со нас копиљи па ме врати некако у живот. И ебати такво задоволство и каков филм е тоа срање у боја не си способен за ништо убаво се сеќавам на таа вечер сакав мислев ама само мислев дека е лош филм и си викам ај сега ке се зезаме како кога сме хај тогаш хит ни беше идење у нет кафе и ајде плескај Age of Empires цела ноќ ама не било како да си хај ти си стоун ама помножено стоунХ10 не знаеш за себе се сеќавам од таа доза дека се борев си викав ништо не ми е ова е лош филм ама џабе е мозокот уште некако е свесен ама ги изгубив сите други функции на телото само знам дека седев пред мониторот и сакав да го мрднам маусот со рака ама не иде моториката зариба раката не мрдаше а изгубив и говор не знаев ништо бев теле и па ке кажам ебати тоа задоволство ако некој чита нека извади поука бегај не ни пробувај хорс, посебно фиксање и флешање готово е нема што да чекаш да те фати уште не си завршил не си ја ослободил вената ти си камен главата ти лета ушите ти ѕвонат те обзема некое убаво чувство на топлина еуфорија мислиш дека ке се стопиш и само палиш цигара една по друга ама сето тоа е срање и не вреди тоа е илузија не вреди ни еден момент ако споредам со добар џоинт. А после добар џоџо палам циагара чисто од навика а најчесто не сакам да палам тие 2 саати кога сум хај едноставно не ми треба тоа гомно. И кажав пред тоа ке кажам пак пушам чисто од кеф она најубаво ми е што се вика викендашки и верувајте најубаво е така зашто сум пушел и секој ден и тоа по 2-3 пати ама и тоа не филмот губиш интерес за све се затвараш сам у себе нема волја за ништо а за преку викенд ете да се релаксираш од секојдневниот стрес на работа или не знам што уште у овој живот е најдобро според мене. И без гајле со ред викендашки како што кажав не може да бидеш зависен или да забегаш малку од реалноста и нема шанси да си зависен. Абе па со сигурност тврдам и знам луѓе што не пушат цигари али вака од време на време си пушат по некој и пак си се ок. И ти кажав дека ке му влезам у штосот со овие цитати :) не сум до толку ама немав време вчера да се замарам мислам ми се спиеше а и смената ми беше при крај се заврши уште еден ден па не се замарав :cuc:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom