Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
И покрај многу научни истражувања кои упатуваат кон тоа дека марихуаната има некои лековити својства,не знам со кое право конзументите на оваа билка веруваат дека прават нешто добро за себе и за својот организам со тоа што ја пушат.Вие луѓе ја ЗЛОУПОТРЕБУВАТЕ тревата и има битна разлика кога збориме за злоупотреба и медицинска употреба,нешто слично како стероидите.Покрај чувството на хај и два три саат смеење и после тоа стонирање,марихуаната не му нуди ништо позитивно на човекот,тоа е дрога без разлика дали тоа не некој му се допаѓало или не.Има негативни последици врз квалитетот на спермата,лошо влијае на потенцијата,го прави корисникот мрзоволен и без никаква волја за било што,проблеми со помнење,изгубеност и оддалеченост од луѓето т.е.другарите кои не конзумираат и на крај празен паричник.Парите што конзументите кои ги даваат за трева,може да се искористат за многу подобри работи.Оправдувам пушење трева инцидентно,на пример еднаш во 6 месеци.Се повеќе од тоа е премногу и непотребно.Немам намера да проповедам и да хејтам,секој има слободен избор да прави што сака во својот живот,некогаш во животот и јас сум бил зависник од трева(тревата ствара зависност,психичка да и да не се лаже некој да мисли дека психичката зависност е безопасна и без последици врз квалитетот на животот) но сметам дека трева конзумираат неоформени,несозреани карактери.Има многу убави работи во животот,секој треба да гледа да напредува во животот без разлика на било кое поле,да прави нешто корисно за себе и за околината а со тревата тоа не се постигнува.Многу е подобро да спортуваш отколку да се дрогираш,истотака е многу потешко да бидеш спортист а да направиш нешто добро за себе за разлика од тоа да фукнеш 500 денари кои на крај краева одат најверојатно во џебот на некој албанец кој се богати за сметка на вашето здравје и ја уништува нашата младина.
Не одговарам на никакви коментари,хејтате колку сакате:cool:

И покрај многу научни истражувања кои упатуваат кон тоа дека марихуаната има некои лековити својства,не знам со кое право конзументите на оваа билка веруваат дека прават нешто добро за себе и за својот организам со тоа што ја пушат.Вие луѓе ја ЗЛОУПОТРЕБУВАТЕ тревата и има битна разлика кога збориме за злоупотреба и медицинска употреба,нешто слично како стероидите.Покрај чувството на хај и два три саат смеење и после тоа стонирање,марихуаната не му нуди ништо позитивно на човекот,тоа е дрога без разлика дали тоа не некој му се допаѓало или не.Има негативни последици врз квалитетот на спермата,лошо влијае на потенцијата,го прави корисникот мрзоволен и без никаква волја за било што,проблеми со помнење,изгубеност и оддалеченост од луѓето т.е.другарите кои не конзумираат и на крај празен паричник.Парите што конзументите кои ги даваат за трева,може да се искористат за многу подобри работи.Оправдувам пушење трева инцидентно,на пример еднаш во 6 месеци.Се повеќе од тоа е премногу и непотребно.Немам намера да проповедам и да хејтам,секој има слободен избор да прави што сака во својот живот,некогаш во животот и јас сум бил зависник од трева(тревата ствара зависност,психичка да и да не се лаже некој да мисли дека психичката зависност е безопасна и без последици врз квалитетот на животот) но сметам дека трева конзумираат неоформени,несозреани карактери.Има многу убави работи во животот,секој треба да гледа да напредува во животот без разлика на било кое поле,да прави нешто корисно за себе и за околината а со тревата тоа не се постигнува.Многу е подобро да спортуваш отколку да се дрогираш,истотака е многу потешко да бидеш спортист а да направиш нешто добро за себе за разлика од тоа да фукнеш 500 денари кои на крај краева одат најверојатно во џебот на некој албанец кој се богати за сметка на вашето здравје и ја уништува нашата младина.
За кого се однесува ова?
Си чул ли ти за http://en.wikipedia.org/wiki/Altered_state_of_consciousness
Jaс марихуаната сум ја употребувал чисто од шамански побуди, колку и да звучи глупо ова - шамански побуди :ROFLMAO:

Абе може да се користи и како чај тоа не е штетно али да не се претеруе за се треба интелигенција и разум, отровот може да се искористи и како лек ако се знае како, али пак и лекот може да биде кобен и отровен ако си дудук и идиот по природа:)

Тревата е релативна работа не знам што се умарате толку секој што му е мерак да пафка треба да види колку може и кога може да пуши за да си нема фрки.
Секој организам и психа си се посебни,знам луге што дуваат секој ден и не им се ни познава дека пушат а знам луге што истото го прават ама се скиснати,мрзоволни,анксиозни и треба дефинитивно да олабават.
Памет во глава луге дувајте колку мислите дека треба а не да се форсирате.

Тревата е поевтина од алкохолот, спортот и храната а и создава задоволство, благосостојба и мир. ;)

но сметам дека трева конзумираат неоформени,несозреани карактери

Ме интересира зошто сметаш така?

фукнеш 500 денари кои на крај краева одат најверојатно во џебот на некој албанец кој се богати за сметка на вашето здравје и ја уништува нашата младина.

Неопходна е државна регулација,,барем буџетот ќе има приходи,ќе се развие туризмот и мене ме загрижува синиот камен во травата-токму затоа сум за државна регулација и на крај краеви искуствата покажаа падна користењето на марихуана кога е легална.

А тоа дали некој е албанецили македонецми е сеедно-криминалот не позава националност-види ги само србите,хрватите и муслиманите во босна како се сакаат кога соработуваат со дрога.

Слично е и кај нас со Македонците и албанците.

богати за сметка на вашето здравје и ја уништува нашата младина

Мене ова најискрено посебно ме тангира и да потенцирам дека не мислам кокретно на марихуаната напротив

Инсектициди,бензен,натриум хидроксид,син,камен,метали од нечистите непрофи правени амфетамини,екстази,PCP,талк,кокаин,керозин па се до тешките опијати-тоа не е појако,не е фенси...никако!!
.

За овие под 7-8 години затвор НИКАКО!!!

Само неоформени карактери ова го нудат за пари и вршат трговија со горенаведените наркотици,прекурсори,нагризнувачки и токсични супстанци-јас барем така мислам.

Е зошто да хејтам???

јас лично кај повеќе лица го забележав ова

Ги знаеме во основа сајд-ефектите од марихуаната кои сме ги оетиле и на своја кожа и тоа е добро....добро се додека станува збор за сајд-ефекти како црвени очи,сушење на устата зголемен апетит што е многу лошо за еклерите фаст фуд-от и црната алва,ама да не ги занемариме оние ефекти од (по)високи дози кои го донесуваат феноменот на деперсонализација,дереализација губење контакт со реалноста понатаму забележлива карактерна промена,негрижа за самиот себеси или да бидам поточен појава на психотични елементи

Е што па сакаш да сен аправиш ретардирана крпа која ја мрзи да се мрдне а камо лидомаќински кафе данапрај,напати таквите намерно ги брецам и оти се крпа направени викаат остај ме пеер дее...БРЕ значи ги мрзи и да се расправаат а инаку брецни им го фудбал тимот очите ќе ти ги ископаат.

Во основа умереноконзумирање марихуананее проблем,барем2-3 џоинта неделно не се проблем,ама оние болдираните користат минимум два до три.

Би напоменал за штетноста на цигарите,никотаминот,катраот,цијановодород-от,бензен,нитросамин и уште низа екстра токсичнии мутагенимсупстанци кои не да влијаат на спермата туку од Респраторен па кардиоваскуларен до нервен систем прават парче.

Тука е и алкохолот којодзема животи,уништува семејства,црни дробови....ова Марихуаната не го може и споредбата на марихуана со анаболични стероиди(и механизмот на дејствона стероидите е 100% поразличен,воглавно деривати натестостерон чиевлијание врз спермата е дури и квалитативно т.е се изобличуваат тестисите,а друг сајд-ефект е лачење млеко кај машките-затоа споредба на стероид со трава не е на место.

Новоглавно те цитирав околу констатацијата декалицата кои пушеле трава биле неоформени карактери,па ме интересира...од каде дојдедо таков заклучок???

Кога веќе се криумчари, и се продава со лош квалитет пред се на деца, зошто да не се легализира и да се контролира квалитетот?
И тоа расте како тутунот, од земја и е природно, а древните народи го користеле во медицина како смирувач на болки и нерви, и со марихуана лечеле отворени рани и сл.
А бе се што е природно е корисно за нешто и некого, човекот е тој кој природното го извештачува и го прави штетно по здравје.

--- надополнето: 19 мај 2012 во 01:24 ---
Еј Дивајн, мора да ја сакаш марихуаната, зашто сите мои постови што си кликнала “Ми се допаѓа“ се пишувани кога сум бил под дејство. :)

Што е тоа син камен?Со тоа се прска тревата?И кои се последиците од него и како се препознава?
--- надополнето: 20 мај 2012 во 02:33 ---
За кого се однесува ова?
Си чул ли ти за http://en.wikipedia.org/wiki/Altered_state_of_consciousness
Jaс марихуаната сум ја употребувал чисто од шамански побуди, колку и да звучи глупо ова - шамански побуди :ROFLMAO:
Какво е тоа користење на марихуаната од шамански побуди?Те читам на подфорум религија,зарем будистите не треба да бидат очистени од секакви пороци?

Што е тоа син камен?Со тоа се прска тревата?И кои се последиците од него и како се препознава?
--- надополнето: 20 мај 2012 во 02:33 ---

Какво е тоа користење на марихуаната од шамански побуди?Те читам на подфорум религија,зарем будистите не треба да бидат очистени од секакви пороци?
Марихуаната не е порок ;)

Ме интересира зошто сметаш така?

Неопходна е државна регулација,,барем буџетот ќе има приходи,ќе се развие туризмот и мене ме загрижува синиот камен во травата-токму затоа сум за државна регулација и на крај краеви искуствата покажаа падна користењето на марихуана кога е легална.

А тоа дали некој е албанецили македонецми е сеедно-криминалот не позава националност-види ги само србите,хрватите и муслиманите во босна како се сакаат кога соработуваат со дрога.

Слично е и кај нас со Македонците и албанците.

Мене ова најискрено посебно ме тангира и да потенцирам дека не мислам кокретно на марихуаната напротив

За овие под 7-8 години затвор НИКАКО!!!

Само неоформени карактери ова го нудат за пари и вршат трговија со горенаведените наркотици,прекурсори,нагризнувачки и токсични супстанци-јас барем така мислам.

Е зошто да хејтам???

јас лично кај повеќе лица го забележав ова

Во основа умереноконзумирање марихуананее проблем,барем2-3 џоинта неделно не се проблем,ама оние болдираните користат минимум два до три.

Би напоменал за штетноста на цигарите,никотаминот,катраот,цијановодород-от,бензен,нитросамин и уште низа екстра токсичнии мутагенимсупстанци кои не да влијаат на спермата туку од Респраторен па кардиоваскуларен до нервен систем прават парче.

Тука е и алкохолот којодзема животи,уништува семејства,црни дробови....ова Марихуаната не го може и споредбата на марихуана со анаболични стероиди(и механизмот на дејствона стероидите е 100% поразличен,воглавно деривати натестостерон чиевлијание врз спермата е дури и квалитативно т.е се изобличуваат тестисите,а друг сајд-ефект е лачење млеко кај машките-затоа споредба на стероид со трава не е на место.

Новоглавно те цитирав околу констатацијата декалицата кои пушеле трава биле неоформени карактери,па ме интересира...од каде дојдедо таков заклучок???
Пријателе,не ја поистоветив јас марихуаната со стероидите,само сакав да направам паралела помеѓу злоупотреба и медицинска употреба.И стероидите се лекови кои во пропишано дози се користат за лекување,а ширум светот ги користат билдерите во огромни количини кои му штетат на човекот со последици како опаѓање коса,гинекомастија,импотенција и слично.Исто е со тревата,една работа е да се користи во медицински цели а сосема друго е да ја земаш за подобрување на расположение.И хероинот,амфетамините,ЛСД во минатото биле лекови и се користеле сходно на нивните својства.
2-3 џоинта не се умерено користење,туку прекумерно,тоа е факт.Сепак,вистина е дека кај секого различно делува,во зависност од карактерот и психичката преодреденост.
Во врска со твоето прашање,јас сакам само да напоменам дека најмалку имав намера да ги навредам корисниците на марихуаната и се извинувам ако во еден момент некој се почувствувал навреден.Сепак сметам дека зрел и оформен човек нема потреба од употреба на психотропни супстанции само заради подобрување на расположение и со ништо не би дозволил да користи нешто што негативно ќе се афектира врз неговото здравје.Животот е доволно ебан и тежок за да се соочиме успешно со него,а тоа нема да го постигнеме со употреба на дрога.Јас зборам од мој аспект,зашто сета моја енергија,способност,интелект и волја за било што ги немало кога сум ја користел тревата.Затоа уште еднаш ќе те замолам да не се најдеш навреден ти или било кој во мојот пост во врска со карактерните особини на конзументот.
Мене не ми е сеедно кога некој од Гази Баба се богати за сметка на нашата младина.Од тие пари се купуваше оружје во 2001 кое беше употребено против нас.Можеби на некој ќе му звучам смешно,но сепак тоа е вистината,за жал.Младите ни се дрогираат,ги заболе таквото за тоа што се случува во државата,наместо да спортуваат и да гледаат да направат нешто позитивно,самите тие да бидат промената што сакаат да ја видат.Ова не го пишувам во контекст на темата,бидејќи е далеку поширок проблем.
Цигарите се штетни,не велам не,но сепак тоа не го оправдува користењето на тревата.Ќе напоменам-безволност,мрзоволност,проблеми со ерекција,селекција на друштво исклучиво кое користи трева,невротично реагирање,напнатост,влошување на односи со многу драги и мили лица и празен паричник-тоа се проблемите со кои јас сум се соочил порано.Ете имав доблест да предочам и да бидам искрен,се надевам дека нема некој да го злоупотреби тоа.
За крај краева и покрај негативниот став што го имам,сметам дека е подобро да се легализира тревата,но како-зошто,тоа во друга тема.
И за крај би те прашал,да ти напоменам дека имам високо мислење за тебе и те сметам за интелегентна и начитана особа(од постови што ги поставуваш) а тоа многу го ценам кај секој,дали би ти било мило твоето дете да пуши трева и да западне во тој круг,кој сакал нејќел колку-толку ги зголемува шансите за употреба и на друг вид на дрога,запаѓање во криминални активности(не алудирам на ништо,доволно е да го фатат Алфи и да одлежи 1 вечер во станица)?
--- надополнето: 20 мај 2012 во 03:06 ---
Марихуаната не е порок ;)
Според будизмот е.

Бакарен сулфат,се прскаи грозјето,ама семие.

А тој даун,тежина на нозете,некоординираност,немање апетит од трава најчесто е знак дека е прскана.

Бакарен сулфат,се прскаи грозјето,ама семие.

А тој даун,тежина на нозете,некоординираност,немање апетит од трава најчесто е знак дека е прскана.
Штетност по организмот?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom