Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
Чисто спортски вака, пред 4-5 дена имам пафнато, а планирам утре да одам крв да дарувам, има акција воа ноа. Би можело да има проблеми?:pos:
Траги секако дека имаш во крвта, на тебе останува дали ќе му оставиш на некој болен да прими крв со ТХЦ.

Траги секако дека имаш во крвта, на тебе останува дали ќе му оставиш на некој болен да прими крв со ТХЦ.
Сакаш да кажеш дека може негативно да влијае минималната доза thc врз болниот човек што би ја примил таа „контаминирана“ крв? :)

Сакаш да кажеш дека може негативно да влијае минималната доза thc врз болниот човек што би ја примил таа „контаминирана“ крв? :)
Не :) Напротив може многу позитивно да му делува и никој да не знае зошто е тоа така ;)

Зборете што сакате ..... Еднаш (двапати, трипати или поише :P) консумирање марихуана во месецот е една од најдобрите работи особено во ова брзо општество што живееме константно под стрес. Мораш мозокот на пасење да го пуштиш иначе ништо не праиш.

Абе кога ке чујам од некој изгорен алкохоличар за тоа колко марата била штетна за здравјето ми се повраќа... Живееме во свет во кој да бидеш пијаница, да се опиваш секој трет ден и да се фалиш за тоа значи да бидеш највечи фраер у маало. Еднаш до два пати во месец да си исчилате уз мара ви е најдобро нешто за вашето психичко и физичко здравје, а што се збори по град и по комшии ич да не ви чуе стојко :D

Кај може да се најде семе од марихуана и дали успева во саксија? Треба некои посебни услови?

Кај може да се најде семе од марихуана и дали успева во саксија? Треба некои посебни услови?
Можеш да си земеш семка од некоја добра трава што си ја пушел и со неа да пробаш. Прво ќе ја ставиш семката да изрти во влажна салфетка на сонце одприлика за ден два ќе ти изрти. После семката ја ставаш ако сакаш индор саксија аутдор во убаво спремена почва а може и во саксија па после по темница за да не се оштети коренот да пресадуваш кога ќе подпорасне.
Доколку сакаш да чуваш дома, ќе ти треба вентилација ептен добра, тоа можеш да го средиш со кулери од пц, осветлување убаво, можеш со штедни сијалици иако ќе ти требаат многу, едно 5/6 може, а може и тоа да се среди со рефлектор, исто ќе ти треба и вентилатор да дува во нив за да го зајакне стеблото.
Прво се пушта светло над 18 часа да вегетира стеблото за да видиш дали е машко или женско ако е машко ништо од бизнисот, одма вади го. Еве како да ги разликуваш:

male_female_cannabis.jpg

После вегетација, ти ја намалуваш светлината на одприлика 8 до 12 часа и тогаш веќе стеблото ти пушта плодови односно туфки.
Сметај дека ептен мириса и ако го чуваш во тајност дома, големи се шансите да ти го откријат домашните твои, пандури и слично нема да знаат ништо се додека ти си седиш тивок и не кажуваш низ комшии.
Ако се интересираш повеќе, може многу да се научи на форумов vutra.org, еден куп гровери еден куп искуства и информации.

Опасно е ако се пуши трева и се пие алкохол истовремено? Поточно за пиво прашувам вечерва планираме да се опуштиме со друштвото :D

Опасно е ако се пуши трева и се пие алкохол истовремено? Поточно за пиво прашувам вечерва планираме да се опуштиме со друштвото :D
Грубо кажано го зголемуваш дејството на тревата и дејството на алкохолот. Со сигурност ќе имаш амнезија а ако претераш (нема да знаеш колку е лимитот) кома што е опасно.

Опасно или не , тоа индивидуално зависи.
Колку ти држи газот за пиење и дување.
Пробај бате , па кажи ни :D

Грубо кажано го зголемуваш дејството на тревата и дејството на алкохолот. Со сигурност ќе имаш амнезија а ако претераш (нема да знаеш колку е лимитот) кома што е опасно.
Јас би играл без капка алкохол, но со квалитетно темно чоколадо. Поздраво од ова - амин! :P
И да, научно е докажано дека баш темното чоколадо ги зголемува позитивните ефекти на канабиноидите во организмот. :)

Hanf-Natur-Hemp-Dark-Chocolate-Canalade.jpg

Само што се прибирам дома :D Не беше лошо, малку + зашеметеност. Тотален почетник сум и некои ми викаа немој ќе повраќаш, грдо ќе ти биде ама јас се чувствував баш опуштено :D на моменти ме фати паника ама тоа се случи 2 пати во 3 часа. Сега се чувствувам збунето и реакциите ми се забавени...

Сакав да ве прашам, после пушење ми се отвара апетит за јадење а јас сум онака послаб па дали со пушење ќе се здебелам или ќе слабеам уште? Пожелно е ваши искуства дали сте накачиле/симнале некој килограм?

Само што се прибирам дома :D Не беше лошо, малку + зашеметеност. Тотален почетник сум и некои ми викаа немој ќе повраќаш, грдо ќе ти биде ама јас се чувствував баш опуштено :D на моменти ме фати паника ама тоа се случи 2 пати во 3 часа. Сега се чувствувам збунето и реакциите ми се забавени...

Сакав да ве прашам, после пушење ми се отвара апетит за јадење а јас сум онака послаб па дали со пушење ќе се здебелам или ќе слабеам уште? Пожелно е ваши искуства дали сте накачиле/симнале некој килограм?
Сигурно ќе накачиш некое (малце повише) кило со постојано користење.

Конкретно со пиво нема ништо, добитна комбинација. Е кога ќе совладаш ракија/трева тогаш си лвл експерт :D
А трева + вотка + текила + light пиво (може и вода да го наречеш, не е проблем)? :) Тоа беше период од околу 5-6 саати, проследено со многу играње и забавување. Пред крајот ме фати кризата за благо, за среќа во близина имаше автомат за храна. Изедов неколку Сникерси и 3-4 чипса Доритос, после тоа следеше уште околу еден саат играње. Заврши и тоа, и на крајот целосно истоштен, пијан, надувам... ми преостанаа само уште неколку секунди да најдам кревет и да легнам. Во случај да неможев да најдам кревет, без моја волја ќе легнев на местото каде што ми завршуваа последните секунди. За среќа тоа беше приватна забава, хостирана од мене и останатото друштво, па не беше проблем за кревет.
Следниот ден од 7h на работа, сеуште пијан и надувам, а сум легнал во 4-5h! Комедии... Ах таа Америка, ќе ми недостига многу! Убави времиња беа тоа, за паметење!

* Тревата беше америчка! Убава, чиста, квалитетна америчка туфка!

Само што се прибирам дома :D Не беше лошо, малку + зашеметеност. Тотален почетник сум и некои ми викаа немој ќе повраќаш, грдо ќе ти биде ама јас се чувствував баш опуштено :D на моменти ме фати паника ама тоа се случи 2 пати во 3 часа. Сега се чувствувам збунето и реакциите ми се забавени...`

Ако си имал намера и претходно да ставиш некое кило, слободно... Но биди подалеку од автомати за храна и продавници! :) Ти кажувам од искуство, ќе ги оставиш парите таму. ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom