Barclays Premier League Season 2011/2012

Кој ќе ја освои оваа година Премиер Лигата ???

• Вкупно гласачи
    223
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
F

fantomX

Гостин
Абе не е нефер, никој не го рече тоа. Како што кажа, негови пари, негова работа, ама кога имате таква ситуација во клубот многу е лесно да зборите за ваква ситуација како во Арсенал. Да беше обратно, ќе видевме дали ќе дојдеше до делење памет.
Има и поголеми курнази од Челзи моментално - шеиците од кој и емират да се, во Манчестер Сити.
Па дали се жалам јас, па и било кој фан на Челзи овде (а богами и реално шо знам нема фан на Челзи да му смета тоа) ?
Тоа е тоа, Челзи и Манчестер Сити имале среќа како клубови. Само и едните и другите треба да внимаваат од дискриминирачките правила на УЕФА за т.н. финансиски ферплеј кој и самите не знаат како е дефиниран.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611

The awkward moment when Chelsea sing this and QPR stay up... :D
Moze protiv Blekburn u posledno kolo go peeja .. :D

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Има и поголеми курнази од Челзи моментално - шеиците од кој и емират да се, во Манчестер Сити.
Па дали се жалам јас, па и било кој фан на Челзи овде (а богами и реално шо знам нема фан на Челзи да му смета тоа) ?
Тоа е тоа, Челзи и Манчестер Сити имале среќа како клубови. Само и едните и другите треба да внимаваат од дискриминирачките правила на УЕФА за т.н. финансиски ферплеј кој и самите не знаат како е дефиниран.
Па не им смета на Челзи затоа што 80% од фановите на Челзи сакаат такви тимови кои фрлаат пари. На некој начин слични се не се разликуваат и ако им смета тоа што го прави Сити се побиваат самите со себе и му доаѓа како да си плукнале нагоре самите на себе, затоа што едно време истото и Челзи правеше нештро слично, само што Челзи беа според мене релативно “пофер“ во трасфер политиката. И да многу “фанови“ веќе почнаа да стануваат Сити фанови некако од енглескиве тимови како баш Челзи фановите се најголеми поддржувачи на Сити и од Милан ;).

А инаку како што кажа Картер лесно е кога имаш пари друг да ти ги дава и да солиш памет како се работи. И како тоа Виера е во право кога јас на пример да имам клуб или било кој и можам за плата да обезбедам 130к и доаѓа клубот од Виера му нуди 250к. Како во оваа ситуација би постапиле од каде би нашле 250к? И најјакото е што тие пари не се од клубот туку некој друг му ги дал клубот ги нема заработено. Тоа му доаѓа како јас да сакам да одворам некој бизнис ама немам пари и доаѓа вујко од америка и ми дава пари и си работам ако врска немам и во загуба влагам али не е проблем догодина вујко пак ќе дојде и пак ќе ми даде пари.

Да заклучам ако го прави Сити тоа нивни проблем им се може само поентата ми беше дека тоа што Виера го кажува е чиста глупост. И глуп моабет ама пак ќе кажам заминаа легенди како Бегкамп, Анри, Пирес па пак и со милиони фунти вложени годинава и Сити и Челзи можеа да им се фатат на Арсенал вомеѓусебен дуел;) ФАКТ. Едино што Челзи ги почитувам повеќе ид Сити затоа што имаа баре поголем морал и не беа лешинари како Сити и барем има некаква душа тимот кој за момент ќе се изгубеа но сепак се опаметија и они.

П.С. Колку се Сити тим со душа ќе видите од прославава на видеото и иако знам дека Венгер не ја дал таа изјава во правое е изјавата и доказ е видеово

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NF4YYvNHBt0

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Па не се пожали никој ни од Арсенал, туку муабетов што го правиме е поради тоа што најпрвин дојде до солење на памет од фан на Челзи, а не дека онака ми текнало да си се жалам на финансиската ситуација. Мислам, кога ја знаеме реално ситуацијата, нема потреба од такво нешто, затоа што Венгер знае повеќе од Хот Ајс, а и од секој друг менаџер како со лимитиран буџет за трансфери и посебно за плата во ваква конкуренција. Нема услови за 200 илјади неделна плата, а не па за тие 250 илјади Сити што му ги нудел на РВП, така да ако се задоволи со некои си 130-140 илјади и ваков тим на Арсенал со плус уште едно квалитетно засилување супер, а ако не се задоволи тогаш слободно нека си замине. Моментално нема ни Л од легенда во клубот, а и со една одлична сезона не се станува легенда. Он среќа има што е во Арсенал затоа што ретко кој друг клуб ќе го направи тоа што Арсенал го направи за него. Сега е на раскрсница, дали ќе стане легенда или ќе стане еден од поомразените бивши играчи на Арсенал.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.860
Поени од реакции
11.528
П.С. Колку се Сити тим со душа ќе видите од прославава на видеото и иако знам дека Венгер не ја дал таа изјава во правое е изјавата и доказ е видеово

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NF4YYvNHBt0
i've never seen Kolo so serious. His face is actually telling the following: "how the hell did i come here, i remember playing and winning trophies for Arsenal with heart, but this ain't the same"... :icon_lol:

H

HoT IcE

Гостин
Па не се пожали никој ни од Арсенал, туку муабетов што го правиме е поради тоа што најпрвин дојде до солење на памет од фан на Челзи, а не дека онака ми текнало да си се жалам на финансиската ситуација. Мислам, кога ја знаеме реално ситуацијата, нема потреба од такво нешто, затоа што Венгер знае повеќе од Хот Ајс, а и од секој друг менаџер како со лимитиран буџет за трансфери и посебно за плата во ваква конкуренција. Нема услови за 200 илјади неделна плата, а не па за тие 250 илјади Сити што му ги нудел на РВП, така да ако се задоволи со некои си 130-140 илјади и ваков тим на Арсенал со плус уште едно квалитетно засилување супер, а ако не се задоволи тогаш слободно нека си замине. Моментално нема ни Л од легенда во клубот, а и со една одлична сезона не се станува легенда. Он среќа има што е во Арсенал затоа што ретко кој друг клуб ќе го направи тоа што Арсенал го направи за него. Сега е на раскрсница, дали ќе стане легенда или ќе стане еден од поомразените бивши играчи на Арсенал.
Јас ова го зборам, само што во секоја прилика фановите на Арсенал(одредени) ќе ме нападнат и ќе речат дека Перси е веќе легенда во тимот, дека го пунел Челзи и слично, и кога ќе им речам дека е сега моментот да се определи за легендарен статус, они ќе ми реплицираат со Стемфорд Бриџ и 5-3.
Секако дека Венгер знае повеќе, но знаеш и ти дека Венгер многу пати има јадено бурек за Челзи, за Сити, за многу има јадено бурек за нивното трошење, исто и за Ешли Кол, како тој да му е крив што управата на Арсенал неможе да му понуди плата својсвтена на неговите квалитети.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Grant Holt's transfer request rejected by Norwich City Football Club. Што му е на овој па сеа

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.230
Поени од реакции
14.571
Јас ова го зборам, само што во секоја прилика фановите на Арсенал(одредени) ќе ме нападнат и ќе речат дека Перси е веќе легенда во тимот, дека го пунел Челзи и слично, и кога ќе им речам дека е сега моментот да се определи за легендарен статус, они ќе ми реплицираат со Стемфорд Бриџ и 5-3.
Секако дека Венгер знае повеќе, но знаеш и ти дека Венгер многу пати има јадено бурек за Челзи, за Сити, за многу има јадено бурек за нивното трошење, исто и за Ешли Кол, како тој да му е крив што управата на Арсенал неможе да му понуди плата својсвтена на неговите квалитети.
Перси не е легенда во тимот, нема ни 10% од навивачите што мислат дека РВП е легенда.
Доколку остане до крај на кариерата (како Бергкамп на пример) да веројатно ќе биде сметан за една од легендите. Вака со сезона ипол целосно одиграна? Никако.
РВП се преценува. Заборава дека една повреда во друг тим го дели од долго одсуство и загарантирана клупа после тоа а токму Арсенал и Венгер беа тие кои останаа покрај него и веруваа претходните 5 години кога секоја година имаше по некоја повреда.

Али реалноста е таа, сега сите фудбалери се платеници за разлика од порано.

Што се однесува до мене нека оди ако сака само нека го напраи тоа у Јули за да може да се средиме за наредна сезона.

H

HoT IcE

Гостин
Grant Holt's transfer request rejected by Norwich City Football Club. Што му е на овој па сеа
Претпоставувам се скарал со Ламберt, или бара покачување. Како и да е, Норвич може да најде поквалитетен напаѓач од него.
Пр. Лукаку на позајмица од Челзи:icon_lol:

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Секако дека Челзи не е крив што управата на Арсенал не му понуди поголема плата, ама чим ги казнија и Челзи и Ешли Кол значи сепак биле криви за нелегални преговори. Во таква ситуација нормално е да има такви коментари какви што имало во 2005 година. За останатото, па новинарите се криви, они прашуваат прашања поврзани со другите клубови. За нив лек е само Ферги. А за тaа измислената изјава на Венгер од пред неколку страни, тоа е далеку од реалноста како би искоментирал Венгер и кога е лут. :D
--- надополнето: 19 мај 2012 во 14:28 ---
Ole Gunnar Solskjaer will stay in Molde. He has turned down the Aston Villa job. #AVFC Штета.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Можно е од следната сезона во ПЛ да има 6 тимови од Лондон: Арсенал,Тотенхем,Челзи,Фулам,Квинс Парк и Вест Хем-се разбира ако победат денес..

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Можно е од следната сезона во ПЛ да има 6 тимови од Лондон: Арсенал,Тотенхем,Челзи,Фулам,Квинс Парк и Вест Хем-се разбира ако победат денес..
Џабе кога од 2тима од Манчестер се прво и второ.. и тоа со исто бодови :D
Братска делба бе!:pos:

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.230
Поени од реакции
14.571
Кој било од овие два тима да влезе во ПЛ скоро сигурен сум дека нема да се врати пак одма назад.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom