NBA Finals 2012

Кој ќе биде шампион во НБА за 2012

• Вкупно гласачи
    229
  • Гласањето е завршено на .

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
овој тим на Индијана, не дека игра подобро оваа серија за разлика од дуелот со Орландо, туку многу му одговара начинот на играта на Мајами т
Индијана има една од најдобрите одбрани во лигата и цела сезона ретко примаше над 90 поени,и точно дека не им одговараше играта на Орландо пошто овие се високи и не толки брзи,па не можеа да ги бркат позади линија за тројка цело време,башка и биг бејби многу изненади и цело време го реметеше Хиберт.
Да немаја проблеми со лични (некој и безвезе досудени) Индијана во најмала рака ќе имаја неизвесна завршница и во првата утакмица против Мајами.
И сите шо ги читав погоре како демек Мајами овие пацерите треба да ги мачка на леб,епа изгледа заборајвте дека зборате за третиот тим на истокот и 5ти вкупно,и то без ниедна ѕвезда во тимот. Еден од дуото Леброн Вејд да фали во Мајами,со толку дрвена клупа нема ни да влезат во плејоф а камоли да се борат за прстен,ова е тимски спорт,не е тенис и не можиш да зависиш од добар или лош ден на главната ѕвезда.

Член од
14 мај 2012
Мислења
29
Поени од реакции
19
Индијана има една од најдобрите одбрани во лигата и цела сезона ретко примаше над 90 поени,и точно дека не им одговараше играта на Орландо пошто овие се високи и не толки брзи,па не можеа да ги бркат позади линија за тројка цело време,башка и биг бејби многу изненади и цело време го реметеше Хиберт.
Да немаја проблеми со лични (некој и безвезе досудени) Индијана во најмала рака ќе имаја неизвесна завршница и во првата утакмица против Мајами.
И сите шо ги читав погоре како демек Мајами треба овие пацерите треба да ги мачка на леб,епа изгледа заборајвте дека зборате за третиот тим на истокот и 5ти вкупно,и то без ниедна ѕвезда во тимот. Еден од дуото Леброн Вејд да фали во Мајами,со толку дрвена клупа нема ни да влезат во плејоф а камоли да се борат за прстен,ова е тимски спорт,не е тенис и не можиш да зависиш од добар или лош ден на главната ѕвезда.
Точно е. Си ги гледал (y)

Но сепак направија многу грешки а можеше да биде сега 2:0 за ИНдијана и да одат да се сликаат Мајами на Флорида покрај брегот.

и двете утакмици имаа многу грешки, недопустливи за плејофф и со оглед на противникот кој го имаат (многу избрзани и прокоцкани топки, ама тоа не е ништо чудно со оглед на стилот на игра на Мајами) и затоа и викам е право чудо што вторава со толку грешки ја добија , ама реално и говори тоа за другата страна, Мајами, дека имаа очајна партија !

на Индијана не им одговараат брзи, растрчани тимови run and gun,туку многу им одговара успорена игра, да го регулираат темпото и преку Granger, Hibber i West да ги кинат под кош или игра 1 на1, бидејки имаат тука голема предност во висина !

а за дебелото BABY, навистина изигра најзрело, се надмина себеси.До сега убедливо најдобар ефорт у неговата кариера у плај и беше прв стрелец на Орландо и клучен фактор (иако подзаборавен од Ван Ганди). Многу многу не можеа да направат против таквата негова игра, дебело е ама е многу подвижно и ги работеше многу добро !

Сепак она што многу им фали sooooooo BAD на ИНдијана за посериозни дострели е еден pure shooter, добар тројкаш, белки догодина Бирд ке направи нешто на тој план, иначе и ваков каков што се тим оваа година, можат комотно да парираат на Мајами и да ги издуваат a и да добуткаат до главно финале!

Член од
23 август 2010
Мислења
39.386
Поени од реакции
113.839
Зашо бе, оној Пол Џорџ не е лош шутер. Барем јас до сега што ги имам гледано Индијана, а тоа е 2-3 пати у цела сезона, али преку хајлајтси ги пратев нон стоп. Мислам дека им фали еден добар плеј и ќе гризаат сериозно за висок дострел, ептен ми се допаѓаат како екипа, тимски играат, се борат, едноставно одлични се.

SinisteR.

Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
Зашо бе, оној Пол Џорџ не е лош шутер. Барем јас до сега што ги имам гледано Индијана, а тоа е 2-3 пати у цела сезона, али преку хајлајтси ги пратев нон стоп. Мислам дека им фали еден добар плеј и ќе гризаат сериозно за висок дострел, ептен ми се допаѓаат како екипа, тимски играат, се борат, едноставно одлични се.
можи не им се суперстарој,ама двата плејој Џорџ Хил и Дарен Колисон им се многу солидни. На почеток Колисон беше прва постава ама од ко се повреди и не играше 10тина утакмици Хил многу напредна и му го зеде местото во прва петорка. Иначе двајцата имале свој моменти,најсвежо сега во 5та утакмица против Орландо,во четрвта четвртина Колисон имаше 9 од 11 од игра и практично сам ја реши утакмицата,а за шутери баш и не се нешто нарочито и многу зависат од Грејнџер кој па за малер слабо игра оваја плејоф серија,а пред тоа си газеше со 22 поени просек

Член од
1 март 2009
Мислења
8.632
Поени од реакции
10.350
Треба да го шитнат Гренџер за бек шутер и Џорџ да си се врати на неговата природна позиција - тројка. Е тогаш ќе биди еден од најдобрите во лигата. Гренџер му го кочи развојот

SinisteR.

Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
Сепак она што многу им фали sooooooo BAD на ИНдијана за посериозни дострели е еден pure shooter, добар тројкаш, белки догодина Бирд ке направи нешто на тој план, иначе и ваков каков што се тим оваа година, можат комотно да парираат на Мајами и да ги издуваат a и да добуткаат до главно финале!
не знам како им се планојте за догодина,Лани на полусезона сакаја ОЈ Мејо да го земат,ама не се договорија,за оваа сезона многу ме изненадија со Амундсон пошто дрво невидено беше и ај си реков дадоја дрво,зедоја дрво :D ама напредна дечкото во солиден втор центар.Исто и Барбоса беше одличен трејд,ма да и тој не игра ко шо играше пред плјоф,како уште да е инпресиониран,а не би требало,со феникс има играно плејоф одамна. Исто знам дека пикојте им се раздаени и не знам како планират за во иднина,ама ќе смисли нешто Лери :D

Член од
14 мај 2012
Мислења
29
Поени од реакции
19
не знам како им се планојте за догодина,Лани на полусезона сакаја ОЈ Мејо да го земат,ама не се договорија,за оваа сезона многу ме изненадија со Амундсон пошто дрво невидено беше и ај си реков дадоја дрво,зедоја дрво :D ама напредна дечкото во солиден втор центар.Исто и Барбоса беше одличен трејд,ма да и тој не игра ко шо играше пред плјоф,како уште да е инпресиониран,а не би требало,со феникс има играно плејоф одамна. Исто знам дека пикојте им се раздаени и не знам како планират за во иднина,ама ќе смисли нешто Лери :D
кога Индијана е у прашање одма се асоцира на Reggie, ај некој ќе рече многу сакаш, но кога мислам на шутер, стварно мислам пред се на стабилен и конзистентен тројкаш. на пример Dunleavy направија голема грешка што го дадоа, е тоа е шутер да прави салата или друг пример Novak, J.R smith, Jason Terry, Мо Williams се исто така одлични за од клупа, таков шутер =снајпер , а не некој кој ми промашува 2 слободни по ред на израмнет резултат, кога се решава утакмицата и можеше да биде најголем трагичар !

ова George ај е многу млад , рано е , донекаде е оправдано, ама во плејот игра многу слабо и не верувам дека ке се управи.
А уште и на Grainger ако не му е денот и Индијана дури тогаш се ко парализирани!

дефинитивно Индијана и Филаделфија се убедливо најслаби тимови од аспект на шут за 3 на истокот и тоа многу ги јаде и дебело може да го го платат !

SinisteR.

Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
кога Индијана е у прашање одма се асоцира на Reggie, ај некој ќе рече многу сакаш, но кога мислам на шутер, стварно мислам пред се на стабилен и конзистентен тројкаш. на пример Dunleavy направија голема грешка што го дадоа, е тоа е шутер да прави салата или друг пример Novak, J.R smith, Jason Terry, Мо Williams се исто така одлични за од клупа, таков шутер =снајпер , а не некој кој ми промашува 2 слободни по ред на израмнет резултат, кога се решава утакмицата и можеше да биде најголем трагичар !

ова George ај е многу млад , рано е , донекаде е оправдано, ама во плејот игра многу слабо и не верувам дека ке се управи.
А уште и на Grainger ако не му е денот и Индијана дури тогаш се ко парализирани!

дефинитивно Индијана и Филаделфија се убедливо најслаби тимови од аспект на шут за 3 на истокот и тоа многу ги јаде и дебело може да го го платат !
Aбе сеа види,Индијана ти е ко Македонија на европското :D Имаат шут од 35 посто ама успеват да ги држат противниците на 34% :D
И Вогел иако е млад покажва дека е одличен тренер кој знај да ја проучи играта на Мајами, и со тие играчи шо ги има,знај да ги мотивира и да извади максимум

Член од
14 мај 2012
Мислења
29
Поени од реакции
19
ПОСЛЕДНИОТ ВОЗ !!!!

A run at The Finals? Celts first need to show they can score

.......When the Bulls' Derrick Rose tore his ACL in the first game of the postseason, we were ready to put the Boston Celtics in the Eastern Conference finals. And when the Heat's Chris Bosh suffered a lower abdominal strain on Sunday, we considered the possibility of Boston's Big Three playing for one more championship.
But perhaps we forgot just how anemic the Celtics' offense can be
But, really, when the Celtics were going 24-10 after the break, only four teams were worse offensively. That run was all defense. Over the entire season, the Celtics finished 24th in offensive efficiency, scoring less than a point per possession.
Over the last five years, the Celtics' offense could be a thing of beauty when it's clicking. Ball movement, player movement, precise execution and the most accurate perimeter shooting in the league.
But it's not as if the Boston offense has suddenly fallen apart. It's been bad all year. We knew this would be an ugly series. These are both the two best defensive teams and two worst offensive teams left in the postseason.
Though ugly offense is nothing new for the Celtics.....................

цел текст тука
http://www.nba.com/2012/news/features/john_schuhmann/05/16/celtics-offense/?ls=iref:nbahpt1
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Плејот го почнаа многу лошо, офанзивно умрени ко што беа поголемиот дел сезонава, но ако се управат и бидат 80% од последните 15 утакмици од регуларниот дел- офанзивно, нема дилема дека се без конкуренција на исток и одат финале, дали играл роуз или комплет мајами..........може да ги кинат..........сепак останува на АКО
(во мој текст во фан клубот на бостон го пишав одамна ова) !

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Вечер планирам да се жртвувам и да ги гледам Бостон.
Треба рибрејк да се направи!

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
Има некоја шанса денеска да даваат нба,на спорт клуб или тешко.

HEATHY

BARCA!
Член од
21 јуни 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
154
Оклахома шампиони. Не гледам некој што може да им парира. Освен Спарс во финалето... Мајами и Бостон (доколку поминат во финале) се лесни за Оклахома :)

Член од
23 август 2010
Мислења
39.386
Поени од реакции
113.839
Абе кога е следен пренос на Спорт Клуб? Вечер да не има нешто?

Член од
14 март 2010
Мислења
16.919
Поени од реакции
16.189
Абе кога е следен пренос на Спорт Клуб? Вечер да не има нешто?
01:00 NBA play off Conf 1/2 Finale Game 3: Indiana - Miami DIREKTNO
02:00 NBA play off Conf 1/2 Finale Game 4: Philadelphia - Boston DIREKTNO
21:30 NBA play off Conf 1/2 Finale Game 3: LA Clippers – San Antonio DIREKTNO

Kajgana Shop

На врв Bottom