Opaa, pak politeizam, a?A, таман ни тргна муабетот.
--- надополнето: 15 мај 2012 во 17:32 ---
Е, полека со анатеми, се сложувам дека секој е бог, ама не сам, туку со Бог.
Нека ти текне од каде е:Слобода или Смрт!Вашите Богови, и вашите запознавања, се во вашите мали мозочиња, испотресени од умирачката. Во страв, се сте способни да голтнете, па и една таква збирка на глупости каква што е библијата. А за овој изгубениот џихадист на темата, со интелегенција на туна од конзерва, не вреди ни зборови да се трошат.
Религиозните се срамот на човештвото...
Вашите деца ќе се срамат од вас, и со подбивање ќе гледаат на вашиот страв, кој ве принуди да коленичите...
Туку, Кој е?Ц, не е безличен.
Убаво звучи, но за жал без онтологија, само класичен пиетизам.Не, не либериј, немој со тие копирања... едно та исто. Ок е ти што си веруваш, но да бараш заедница со „бог“ за да и ти бидеш бог е... лигавење и нема смисла.
Бог си, без разлика дали тебе ти се допаѓа тоа или не.
Само извежбај го богот во тебе да ужива во искуствата на Божицата и ќе видиш што бог носиш во таа черупка од човек.
Тогаш нема да мора да го вадиш окото ако тоа те соблазнува, ќе знаеш што да правиш а да бидеш целосен.
Ништо? Со голема буква? Ти има некоја симболика? Не сакаш да си Ништо? хм... Евреите имаат добар опис на Ништото од кое настанале 10 000 светови.
Барајте го бог во себе и надворешниот бог и приказните за Едниот Бог и супер-силниот бог кој што помага само на Евреи и во поново време уште еден кој што помага на муслимани(без разлика на нација), ќе исчезнат како прашина. Секој човек и секоја жена е ѕвезда. Во срцето гори таен пламен кој што ќе го согори секој надворешен бог велат.
Единствена заедница постои во човекот и ништо поеќе и ништо помалку. Не ги лажете луѓето со бедна надеж и бесцелен страв од смртта.
До ова се најблиску источните учења...
Ок, доста од мене... продолжете да видиме на крај кој ќе биде Бог или Божица...
Opaa, pak politeizam, a?
Koj kje bide pobog od kogo?
Zhivo sum zainteresiran za vertikalnata hierarhiska struktura na taa zaednica I za algoritmot po koj kje se dodeluvaat poziciite vo piramidata.
Isto, bash bi procital I nekoja romansirana storija za sitnite spletki i palavshtini vo panteonot.
Од партизаните?Нека ти текне од каде е:Слобода или Смрт!
И шо? Ти избра смрт?Слобода или Смрт
На кој јазик да ти напишам, на турски? ОК Evren на турски. Или слика сакаш?Туку, Кој е?
Пак лажеш а? Не ти е срам?Allah je, nema boga osim Njega, Gospodar svega što postoji!
Браво, но само толку ли?Од партизаните?
Одлично е во пракса либериј. Пракса...Убаво звучи, но за жал без онтологија, само класичен пиетизам.
Јас кажав што избрав.И шо? Ти избра смрт?
На кој јазик да ти напишам, на турски? ОК Evren на турски. Или слика сакаш?
Не си достоен да го запознаеш него. Треба од догмите (и црковните и световните) прво да се ослободиш.Јас кажав што избрав.
А ти не не запозна со твојот Бог, поконкретно.
Според Исламот, незаборавај де!Allah je, nema boga osim Njega, Gospodar svega što postoji!
Многу услови поставуваш, не ми се свиѓа, па нели сме слободни?Не си достоен да го запознаеш него. Треба од догмите (и црковните и световните) прво да се ослободиш.
Без онтологија, џабе веземе, пардон, зборуваме за Вистина.Онтологија бараш (иако ти е кажана од моја страна, но не ја разбираш изгледа и ти е вака подобро да си „философираш“), а христијанин си.
Ај мајката... чудни станале луѓево...
Не ги поставувам јасМногу услови поставуваш, не ми се свиѓа, па нели сме слободни?
Дај да видиме кој те условил тебе, вака, да види он, на кого тоа роб ќе прави!Не ги поставувам јас
Без ти да седнеш и да научиш нешто +, џабе јас зборувам кога ти не ме разбираш ниту ќе ме разбиреш.Без онтологија, џабе веземе, пардон, зборуваме за Вистина.