Internazionali BNL d'Italia - Rome 2012

Кој ќе биде шампион во Рим 2012?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 9 32,1%
  • Рафаел Надал

Гласови: 10 35,7%
  • Роџер Федерер

Гласови: 6 21,4%
  • Енди Мареј

Гласови: 1 3,6%
  • Давид Ферер

Гласови: 0 0,0%
  • Жо-Вилфред Тсонга

Гласови: 2 7,1%
  • Томаш Бердих

• Јанко Типсаревиќ

• Некој друг (ќе наведам во коментар кој)

• Вкупно гласачи
    28
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Рим ќе го освои Федерер затоа што Tатко му и Mајка му го правеле на тениски терен доказ дека е правен е следниов негов потег.

Член од
5 април 2011
Мислења
9
Поени од реакции
3
Ај да се уклучам и јас. Пратам тенис од дете, па да ве видам шо знаете :) Според моменталните форми на играчите Надал има најголеми шанси за турниров. Федерер е во форма ама мислам дека не беше предизвикан како што треба во Мадрид и затоа го освои.Многу ми е криво за Бердих иначе. Тука би требало Федерер да изгуби. За Новак не знам што да мислам. Променлива му е формата, и ментално е помалку стабилен од лани. Ама, со него не знаеш, може лесно да се случи да го одбрани турнирот. Јас си сакам финале со Надал па подобриот нека победи. Иначе за Новак сум глеам се изјасниле и другите. И не затоа што е Србин, аман! Затоа што после Федерер е најкомплетниот и најатрактивниот тенисер. Дупло поинтелегентен и разновиден од Надал со другите не го ни споредувам..Порано го поштував Федерер ама со плачењето и некои педерски потези ме изнервира.. Се читаме за турниров..

Член од
23 август 2010
Мислења
39.390
Поени од реакции
113.848
Брат ако мислиш така поради поразот од Алмагро не си у право. :)
Алмагро е одличен тенисер и типичен земјаш, шпанска школа на тенисот. А иначе Чилич и мене ми изгледа мутаво али не поради играта него поради неговото одење и движењата помеѓу поен, не знам, некако премногу како торлак ми изгледа. :)

Член од
14 март 2010
Мислења
16.919
Поени од реакции
16.190
Зборам и за ред други работи, ова денеска со Алмагро беше капак, во Минхен во финалето загуби титула, а имаше голема шанса да ја освои, меч топка/и ...
Денеска ептен мрзоловно одигра, хрватите се мајтапат со него.
Штета што Анчич прерано ја заврши кариерата, мислам дека ќе имаше забележителни резултати од таа клапа на хрватски тенисери, барем подобри од Чилич, во тоа сум сигурен.

На добар пат е Иснер да се опрости од турнирот, го загуби првиот сет, а во вториот 3-2 е за Колшрајбер и тој е на сервис.

Figaro

la vita e bella
Член од
2 март 2009
Мислења
648
Поени од реакции
410
Добиен меч Колшјрабер го изгуби :eek:

Член од
23 август 2010
Мислења
39.390
Поени од реакции
113.848
Ќути брат не ми збори за Анчич срце ме боли за овој човек, одлична иднина му се предвидуваше а прерано ја заврши кариерата поради таа мононуклеоза.
А овој папаков Колшрајбер не знам како успеа да изгуби јас баш го гледав до 3-2 во вториот сет и до тогаш го растураше Иснер и викам ај ќе исклучам џабе ќе глеам и сеа читам тука тепал Иснер.:facepalm:

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Џон Иснер!

Браво за Американецот, тешко кој очекуваше кам бек, но ете.... се случи. :D

Излезе распоредот за утре, што мислите, кој меч би требало да е највозбудлив?

raspored.jpg

Налбандијан - Мареј
Ферер - Вердаско

Според мене ова се топ 2 мечевите за утре, се надевам дека нема да има силен ветер како денес, доколку условите се идеални... убеден сум на гладијаторска борба на првиот меч на Супертенис Арената (Ферер-Вердаско).

Член од
5 април 2011
Мислења
9
Поени од реакции
3
Тие два сигурно. Може да биде добар меч и Фереро против Монфилс. Иако и двајцата не се во добра форма играат атрактивен тенис за око, така да може и то ада се фати.

Не знам исто колкав отпор може да му пружи Томиќ на Џоковиќ, ама мислам дека таа во два сета. Другото е онака..

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Ферер оди понатаму. Во два сета го среди Вердаско.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Ферер е единствениот кој покрај победата над Вердаско се пласира во третото коло, останатите два победници од денешниот ден (Гарсиа Лопез и Гаске) се пласираа во второто коло откако успешно го завршија првото со победи над Андухар односно Мелцер.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Ферер! малиот гладијатор! (y)

Член од
14 март 2010
Мислења
16.919
Поени од реакции
16.190
Aуу гледајте ја ако сте во можност Дел Потро - Лодра.. се игра трет сет, за сега изедначено.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom