Internazionali BNL d'Italia - Rome 2012

Кој ќе биде шампион во Рим 2012?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 9 32,1%
  • Рафаел Надал

Гласови: 10 35,7%
  • Роџер Федерер

Гласови: 6 21,4%
  • Енди Мареј

Гласови: 1 3,6%
  • Давид Ферер

Гласови: 0 0,0%
  • Жо-Вилфред Тсонга

Гласови: 2 7,1%
  • Томаш Бердих

• Јанко Типсаревиќ

• Некој друг (ќе наведам во коментар кој)

• Вкупно гласачи
    28
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 август 2010
Мислења
39.953
Поени од реакции
116.511
Дел Потро беше ептен чуден, не се движеше добро и цело време за левото колено се држеше. Ништо чудно да изгуби од Јужњи у следно коло.
Вечер Новак има да го попари Томич, ќе го искине.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Мала дигресија. Овој Фереро е како вино. Што старее, толку поубав станува.:love:
Што ќеф ми направи што го тепаше Монфилс, мх, мх:)

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Мала дигресија. Овој Фереро е како вино. Што старее, толку поубав станува.:love:
Фереро е ѕвер, од секогаш сум го сакал, како тенисер секако :D, да не дојде до некое недоразбирање:LOL:

Се надевам дека ќе го испоти барем малку вториот играч на светот во третото коло :D

Figaro

la vita e bella
Член од
2 март 2009
Мислења
648
Поени од реакции
410
Мареј ама среќа имаше на крај
Убаво го среди на циркузантот, old school :)
Мареј ама се извади да не игра тај брејк во третиот сет, два среќни поени , штета за Давид .

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Фереро е ѕвер, од секогаш сум го сакал, како тенисер секако :D, да не дојде до некое недоразбирање:LOL:

Се надевам дека ќе го испоти барем малку вториот играч на светот во третото коло :D
Шпанциве ми се слабост, очигледно:icon_mrgr:
А што со Федекс вкрстува? Е тоа морам да го гледам:)
--- надополнето: 15 мај 2012 во 20:55 ---
Мареј ама среќа имаше на крај

Убаво го среди на циркузантот, old school :)
Мареј ама се извади да не игра тај брејк во третиот сет, два среќни поени , штета за Давид .
Јас заспав гледајќи го Мареј. Толку досаден тенис мајко моја. Ај уште малку па Новаче почнува. Да видам на нормална земја како ќе одигра. Не ми се верува Томич да му земе сет.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Жо Вилфред Цонга е во третото коло, пред неколку минути го совлада Троицки во 2 сета.

Она што ни преостанува за денеска, еден меч кај мажите, еден кај жените.

Ѓоковиќ против Томиќ кој треба да стартува за брзо на централниот терен, а на истиот терен по завршувањето на мечот што следи, се очекува на терен да истрча шампионката од Мадрид 2012, Серена Вилијамс против Воскобоева која на повеќе пати покажа дека може да биде опасна за секоја тенисерка.

А што со Федекс вкрстува? Е тоа морам да го гледам:)
Па да, би требало... ако не очекуваш Берлок да го изненади Федерер :D :pos:

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Па да, би требало... ако не очекуваш Берлок да го изненади Федерер :D :pos:
Што е ова подценување ви се молам? :icon_mrgr:

Иначе според ова што го видов, Новак и Томич го играат најубавиот тенис денеска.

Ама овој татко му на Томич, слабо досаден?

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Зафатен сум, демек " учам " . :D Видов неколку удари на мечов Ѓоковиќ - Томиќ, не изгледа лошо.

6-3 6-3 според мене завршува мечот :)

Off Topic :

Да прашам нешто, дали сакате да отвориме нешто како тениска лига. Ќе отвориме тема и секој ден ќе ги поставуваме типовите од најгледаниот турнир. Ќе се поставува граница на гемови и да се погодува повеќе/помалку од границата што ќе носи по 1,5 бод, победа на фаворитот ќе носи 1 бод, додека победа на аутсајдерот ќе носи 2 бода. После секој ден ќе се пресметуваат освоените бодови на натпреварувачите и секој месец ќе имаме победник за месец тој и тој. Чисто поради забава :)

Исто така ќе има на пример најуспешен типувач за Рим 2012, најуспешен типувач за Вимблдон 2012 итн. На некој начин добивање на титули :D

Член од
14 март 2010
Мислења
16.994
Поени од реакции
16.438
Феноменален меч помеѓу ТомиК и Ѓоковиќ :cuc: .. какви само поени имаше, одличен меч, немора конечниот резултат да говори многу за тоа како се изигра.
Добар почеток за Новак на турнирот.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.493
Која мизерија од опрема на Новак, изгледаше мизерно..

Изенанден сум како Томич успеа да му направи бејк на Ноле на земја, nice. Генерално добар меч со атрактивни поени, но и повремени падови во калитет, и пред се длабоки и агресивни удари. На крај, Ноле го прати Томич каде што му е местото.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623

Изенанден сум како Томич успеа да му направи бејк на Ноле на земја, nice. Генерално добар меч со атрактивни поени, но и падови во калитет, и пред се длабоки и агресивни удари, worth it.
Ццц, знаев :D Јас пак си купив патики од Прага, онака ми беше убава патиката Adidas Bercuda 2.0, ама тоа беше пред 3 недели, онака на random ги зедов, не знаев дека некој носи такви патики. Сега видов на Мадрид носеше Троицки и Ноле, а на Рим го видов и Богомолов. Значи така, не чинат патиките а? :rolleyes:

Член од
29 јануари 2012
Мислења
2.174
Поени од реакции
3.729
Изенанден сум како Томич успеа да му направи бејк на Ноле на земја, nice. Генерално добар меч со атрактивни поени, но и повремени падови во калитет, и пред се длабоки и агресивни удари. На крај, Ноле го прати Томич каде што му е местото.
Според мене Ноле е овде да освои некој поен се чува за винболдон,австралија опен и оној третиот го заборајф :D

L

Löwe

Гостин

Како семафор е. Како бе уште не му иди паметот. Читав нешто ќе потпишувал договор со Најк. Па ајде... Толку па грда опрема оваа од Тачини тоа чудо...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom