Serie A 2011/2012

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    463
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Глуп ти е муабетов. ПЕТ непостоечки пенали не се малку, дали биле на 10-0 или 0-0 сеедно. Против Интер беше за 1-1, исто како вие што викавте(и со право) дека немаше да биде исто 2-0 и 1-0 против Јуве, така и ова. Само што Интер на оваа утакмица беше оштетен покрај со пеналот, уште и со непризнат гол, и 1-2 недосудени пенали(еден врз Самуел, втор искрено не ми текнува)
Испаѓа, колку беше Интер оштетен на оваа утакмица, толку Јуве цела сезона не бил :)
Јас само кажав каква е ситуацијата.. Никаде не нагласив дека пет непостоечки пенали се малце или пак дека интер не беше оштетен на утакмицата.
Тоа што напишав дека пеналите што ни беа подарени беа на 1:0/2:0 сакав само да направам една споредба за тоа, во каков момент ни помогнале, а во каков момент ни одмогнале.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Јас само кажав каква е ситуацијата.. Никаде не нагласив дека пет непостоечки пенали се малце или пак дека интер не беше оштетен на утакмицата.
Тоа што напишав дека пеналите што ни беа подарени беа на 1:0/2:0 сакав само да направам една споредба за тоа, во каков момент ни помогнале, а во каков момент ни одмогнале.
Се е тоа океј, али финтата е тоа што (барем мислам) помагањето и одмогањето не беше намерно, односно рандом. Таква ви е среќата.

И Интер оваа година имаше неколку судиски одлуки во корист, но и на некои утакмици беше буквално ограбен(пример Наполи и Милан), или пак мечот со Палермо каде што имаше црвен и пенал за Интер, но судијата не досуди, и после се деси тоа што се деси, каков тек ќе имаше натпреварот којзнае, можда и Гасперини уште ќе беше тренер на Интер :)

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Се е тоа океј, али финтата е тоа што (барем мислам) помагањето и одмогањето не беше намерно, односно рандом. Таква ви е среќата.

И Интер оваа година имаше неколку судиски одлуки во корист, но и на некои утакмици беше буквално ограбен(пример Наполи и Милан), или пак мечот со Палермо каде што имаше црвен и пенал за Интер, но судијата не досуди, и после се деси тоа што се деси, каков тек ќе имаше натпреварот којзнае, можда и Гасперини уште ќе беше тренер на Интер :)
Незнам, катастрофална сезона беше ова за сите екипи во Калчото.. Сите буквално беа оштетени, нормално на сите му беше и подарено по нешто, но оваа за мене ќе остани многу сумлива сезона, и да освоеше Милан, ќе ми беше сумливо, само што немаше да го кажам тоа.
Рековме не е битно, ништо не мојме, башка му честитавме и на Јувенташиве, наредна сезона се враќаме посилни незнам колку сте во тек но ние потпишавме со Траоре:pos:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Незнам, катастрофална сезона беше ова за сите екипи во Калчото.. Сите буквално беа оштетени, нормално на сите му беше и подарено по нешто, но оваа за мене ќе остани многу сумлива сезона, и да освоеше Милан, ќе ми беше сумливо, само што немаше да го кажам тоа.
Рековме не е битно, ништо не мојме, башка му честитавме и на Јувенташиве, наредна сезона се враќаме посилни незнам колку сте во тек но ние потпишавме со Траоре:pos:
Доста беше заебавање а :)

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
o_O Who?
--- надополнето: 9 мај 2012 во 11:51 ---
џабе ?!?!?!?!, џабе све, цела интерпункција на светов ова не може да го објасни.. Еве две минути веќе бленам и се трудам да сфатам што може да го натера човека вакво нешто да каже, ама не иде и не иде.
Што не ти е јасно бе куре? Ти реков, ако освоеше Милан, за мене тоа ќе беше наместена титула ...

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
o_O Who?
--- надополнето: 9 мај 2012 во 11:51 ---

Што не ти е јасно бе куре? Ти реков, ако освоеше Милан, за мене тоа ќе беше наместена титула ...

A што освои јуве со 20 гола од офсајд ? :)

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Знајме сите за зборање ама дај факти покажи
Имаш Youtube, најди :)
Па ви реков дека МОЕ МИСЛЕЊЕ ЌЕ БЕШЕ не ми требаат за тоа факти познавајќи го Галијани и неговиот мобилен..
--- надополнето: 9 мај 2012 во 15:13 ---
A што освои јуве со 20 гола од офсајд ? :)
Наброј ми ги тие кои се ...

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
22 италијански клуба и 61 лице под истрага за местење натпревари!

Во Италија веќе неколку месеци се спроведува акција против фудбалската мафија, Фудбалската федерација соопшти дека ќе бидат раследувани 22 фудбалски клуби и повеќе од 60 луѓе, за кои има сомнение дека учествувале во скандалот наречен „Калчоскомезе“.

Италијанскиот фудбалски сојуз (FIGC) денеска издаде соопштение според кое дури 22 клуба и 61 личност се наоѓаат под истрага поради најновите сомневања за местење натпревари со цел остварување добивка во обложувалниците.

Познато е дека под истрага се 33 натпревари, од кои дури 29 се од Серија Б, ниту една не е дел од Серија А, два натпревари се одиграни во различни изданија на Купот на Италија, и два натпревари се одиграни во Купот на Лига Про во сезоната 2010/2011.

Меѓу клубовите има три кои моментално играат во Серија А (Аталанта, Сиена, Новара), но се теретат за местење натпревари додека играле во Серија Б. Исто така меѓу тие 61 лице кои ќе бидат викнати на распит има 52 активни фудбалери, двајца кои се пензионирани, четворица директори и тројца кои се дел од тренерскиот персонал.

Ова е само продолжение на акцијата во која во изминатите 12 месеци, полицијата упаси преку 30 луѓе во Италија, помеѓу кои и поранешниот капитен на Аталанта, Кристиано Дони и поранешниот фудбалер на Лацио, Џузепе Сињори.

Еве кои клубови се под истрага:
Албинолефе, Анкона, Асколи, Аталанта, Авеса, Кремонезе, Пескара, Емполи, Фросиноне, Гросето, Ливорно, Модена, Монца, Новара, Падова, Пијаченца, Равена, Римини, Реџина, Сампдорија, Сиена, Специја.

Од тука.

Член од
28 октомври 2010
Мислења
354
Поени од реакции
102
Па ви реков дека МОЕ МИСЛЕЊЕ ЌЕ БЕШЕ не ми требаат за тоа факти познавајќи го Галијани и неговиот мобилен..
--- надополнето: 9 мај 2012 во 15:13 ---
Од кајтебе сум без гајле :icon_lol:

Овај со мобилнио ме плаши, можи да бара на суд 3 бода сега од утакмицата :pos:

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Од кајтебе сум без гајле :icon_lol:

Овај со мобилнио ме плаши, можи да бара на суд 3 бода сега од утакмицата :pos:
Знам дека си фан на јуве али читај дека реков мое мислење ќе беше, за да изрази некој мислење не мора и факт да приложи..

Член од
28 октомври 2010
Мислења
354
Поени од реакции
102
Знам дека си фан на јуве али читај дека реков мое мислење ќе беше, за да изрази некој мислење не мора и факт да приложи..
Абе јас на овај океј му реплицирав дека вика 20 гола од офсајд имал јуве
нека ми кажи кој се тие барем 10 :)

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Абе јас на овај океј му реплицирав дека вика 20 гола од офсајд имал јуве
нека ми кажи кој се тие барем 10 :)
Aбе ја па ќорав не видов дека на него си му реплицирал, јас мислев мене ми викаш факти да приложам хахаха моја грешка извини ...

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
За Конте читав дека знаел дека имало прљави игри дур водел клуб у минатото, незнам за кого се однесуваше ова, Бари или некои трети, не е ни битно, демек знаел а не пријавил.
Нејсе, не верувам дека ова би се одразило многу врз Серија А освен ако УЕФА не им се с'снат бидејќи секое лето по некој ваков скандал испаѓа, лани она со Дони и остали, сега пак, до душа ова е само продолжение на истата акција ако не се лажам.
Ама и конте те демантира, дека и со 3-5-2 може да се освои титула, ти тука цело време ни објаснуваше со твојите експертски постови дека нема никакви шанси со 3-5-2 формација да се освои некој трофеј и дека интре ќе му е пушти на милан, али се обратно испадна.. и не дека сум нешто против тебе.. али цело време те следам секоје твоје мислење мислам или анализирање испаѓа подроуго од твоето...
п.с не те цитирам дека си напишал за конте тука пошто.. не е ништо страшно.. те цитирав дека пред неколку месеци го кажуваше маубетов за формацијава и за натпреварот интер милан, мака мие да вртам по страниве да ти го најдам постот!

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Еве кои клубови се под истрага:
Албинолефе, Анкона, Асколи, Аталанта, Авеса, Кремонезе, Пескара, Емполи, Фросиноне, Гросето, Ливорно, Модена, Монца, Новара, Падова, Пијаченца, Равена, Римини, Реџина, Сампдорија, Сиена, Специја.

Од тука.
Редно беше,овие набројаниве колку пати ме ебале на спортска,до сеа милијардер ќе бев :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom