A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
До пред 2 месеци беше можно со пакет од 6 мегабити да оди до 30 мегабити, но веќе не може, колку плаќаш толку и зимаш

можно е, другар ми има 10 мега пакет вади 2.1мб, скоро склучи договор.пред да се прекрштеваат на сите им идеше од лан зониве по 4-5 мега, али сега ништо.

Можно е да испорачуваат поголема брзина од таа во договорот, ама не е можно на Speed Test на пример да ти покаже 10 Mbps а ти да симињаш со 2.1.

Фала ви на сите на одговорите !

Мене ми е многу побитно да имам константен интернет, да не паѓа, пошто за тоа што го работам ми треба интернат нон стоп, не ми треба за симнување (мада за Live Hub-от добро ќе дојде и некое филмче од време на време :) и 30GB за оптика некако малце ми изгледа) . Зато прашав како е со стабилност во мојот реонк, Скопје Север поточно.

Ова не е можно, ако имаш 8 Mbps ќе вадиш приближно 800-900 килобајти во секунда, за да симињаш со 4,3 треба да ти е 43 Мbps пакетот. Јас со Смарт (10 Мbps) симињам со 1,2, некад 1,3. Koa бев на Т-Home симињав со 500-600 (6 Мbps).
Не е можно да имаш пакет од 10 Mbps, а да симињаш со 3,2, lol.
За мрчење нешто што не сте сигурни први сте, која иронија. Али ајде, пошто не сум платен од Близу, а и малку сум изреволтиран од нив у последно време, нема да ви навлегувам во дискусија. Чим си сигурен дека не е можно, готово, мерачи се на 1.2
Ја си симињам со прекрасна брзина и убо ми е. Ајт поздрав! :rolleyes:

За мрчење нешто што не сте сигурни први сте, која иронија. Али ајде, пошто не сум платен од Близу, а и малку сум изреволтиран од нив у последно време, нема да ви навлегувам во дискусија. Чим си сигурен дека не е можно, готово, мерачи се на 1.2
Ја си симињам со прекрасна брзина и убо ми е. Ајт поздрав! :rolleyes:

Види, нити мрчам, a нити се мерачам (wtf!?:confused:) . Moжда грешно се изразив, не коа имаш пакет од 10 Mbps, него коа имаш брзина од 10 Мbps не е можно да симињаш со 3,2. А тоа е нивна грешка што пуштаат повеќе од предвиденото и оди само на нивна штета, и треба што е можно побрзо да си ја исправат.

Види, нити мрчам, a нити се мерачам (wtf!?:confused:) . Moжда грешно се изразив, не коа имаш пакет од 10 Mbps, него коа имаш брзина од 10 Мbps не е можно да симињаш со 3,2. А тоа е нивна грешка што пуштаат повеќе од предвиденото и оди само на нивна штета, и треба што е можно побрзо да си ја исправат.

Во лан зона они си ја исправија, пошто пази:
Кога беше поголема брзината (кога симињав со 4.5- 4.7 мб/с од замунда и САМО од замунда) нетот почесто паѓаше, рутерот се прегреваше (ако не се и поеба од тоа) и хард дискот фрчеше ко луд...
Али сеа, откога ги стабилизираа брзините (+/- 1-2мбпс) многу поретко паѓа, да не кажам ич...

Дали и кај вас е нестабилен нетов последниве неколку дена (од недела наваму) или само кај мене? Јас сум иначе во центар.

Дали и кај вас е нестабилен нетов последниве неколку дена (од недела наваму) или само кај мене? Јас сум иначе во центар.

Кај мене си е супер...

Ај нека е со среќа ;)

1946649963.png

јас за Близоооо мозжам да кажам да се гона у три п.м-толку од мене

aj struchnjaci od ovaa oblast,,,,,,,,,
,,,,veke imam optichki net so telefon,,,,,od t -home,,,,,a so kablovskata sum na telekabel,,,,vashe mislenje i sovet ,,,dali da otkazhuvam telekabel i migriram vo t-home so vkluchena kablovska,,,,,,,,,,vashi mislenja i iskustva,,,,,,

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom