Football Manager 2012 - Општа дискусија

toiise

Паско Кузман
Член од
17 декември 2007
Мислења
661
Поени од реакции
94
Ако го рачунаш Партизан или Тетекс за изградени тимови за во Европа му ебавме мајката :D
Си пробал со тим од УСА? Кој не пробал, одма. НБА правила вметнати во фудбал. Иначе се изначитав, како дечкиве водат големи тимови.

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Си пробал со тим од УСА? Кој не пробал, одма. НБА правила вметнати во фудбал. Иначе се изначитав, како дечкиве водат големи тимови.
Искрено не сум фан ама ич на НБА така да е мие ни интересна ни МЛС лигата

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Ај тој што играше со работнички ако не му е тешко нека ми каже кој лиги му се пуштени на почеток и кој играчи ги има купено во 1ва сезона.Со Вардар играм еве веќе 4та сезона 3пати шампион(1 втор, ме бутнаа во semi-professional),само ми фалат играчи на неколку позиции, а никако неможам да најдам се утепав од барање...

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Ај тој што играше со работнички ако не му е тешко нека ми каже кој лиги му се пуштени на почеток и кој играчи ги има купено во 1ва сезона.Со Вардар играм еве веќе 4та сезона 3пати шампион(1 втор, ме бутнаа во semi-professional),само ми фалат играчи на неколку позиции, а никако неможам да најдам се утепав од барање...
Играчи не купував многу .. ретко 1-2 играчи или 3 најсила давав пари во сезона .. имам 9 скаути и распространети преку цел свет и ми нудат играчи тие ги земам како слободни играчи и после тоа ги продавам .. иначе ако ти требаат играчи има погоре му кажував на стефчо мислам беше разбарај :D

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929

Варезе бе:pos:

Goxyto

#FinoAllaFine
Член од
31 јануари 2010
Мислења
2.589
Поени од реакции
2.534

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
После 3 години пауза седнувам да играм Менаџер и што да глеам, играва изменета до даска. ајде некои стартни совети.
Колку 3-4 спремни тактики се битни, т.е дали да ги спремам сите или да си имам една-две коишто константно ке ги играм па после на сред утакмица си ги разместувам во зависност од резултат.
Втора работа...како до кеш, во Ливерпул иам трансфер од неколку милиончета само и тоа со продажба.
Колку се битни прес конференциите, т.е дали да му го остаам тоагајле на асистентот.

Изиграв 3-4 утакмици и изгубив на сите....каде може да утињам, јас мислам тренизите и тактиките се проблем. Каде можам да најдам готови тактики и тренинзи да ги стаам едноставно во мој тим?

А да, дајте и некои предлози за младунци, додека да научам се шо како е. Исто така и кои играчи се зверови на играва. Едиснтвено засилување ми е Вилиан од Шахтјор за 10,75 милиони долари.

Поздрав

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
791
После 3 години пауза седнувам да играм Менаџер и што да глеам, играва изменета до даска. ајде некои стартни совети.
Колку 3-4 спремни тактики се битни, т.е дали да ги спремам сите или да си имам една-две коишто константно ке ги играм па после на сред утакмица си ги разместувам во зависност од резултат.
Втора работа...како до кеш, во Ливерпул иам трансфер од неколку милиончета само и тоа со продажба.
Колку се битни прес конференциите, т.е дали да му го остаам тоагајле на асистентот.

Изиграв 3-4 утакмици и изгубив на сите....каде може да утињам, јас мислам тренизите и тактиките се проблем. Каде можам да најдам готови тактики и тренинзи да ги стаам едноставно во мој тим?

А да, дајте и некои предлози за младунци, додека да научам се шо како е. Исто така и кои играчи се зверови на играва. Едиснтвено засилување ми е Вилиан од Шахтјор за 10,75 милиони долари.

Поздрав
- Убаво е да спремиш три тактики кои ќе ти ги вежбаат играчите, бидејќи се привикнуваат на нив и полесно играат кога во тек на утакмица ќе промениш од една во друга тактика.
На почеток јас секогаш ставам воигрување на тимот (team blend), а потоа можеш да промениш во вежбање напад или одбрана (зависно што ти е послаба страна на тимот)
- Прва работа е да го замолиш бордот да ти овозможи повеќе пари за трансфери (што често е неуспешно), потоа можеш да го балансираш рачно распределувањето на парите за трансфери и плати (колку повеќе за плати толку помалку за трансфери и обратно). Обично првата сезона тимовите имаат пониски буџети (бидејќи трансферите на екипите се веќе направени во играта), а веќе на крајот на првата сезона можеш да очекуваш поголем приход и повеќе пари за трансфери (како од награда за местото во лигата, така и од спонзорство и годишни карти).
- Пресконференциите се важни за мотивирање (или демотивирање) на екипата, како и за воспоставување односи со другите тимови и играчи. Не се неопходни за да се игра играта, но не е препорачливо да ја прескокнуваш секоја пресконференција (одвреме навреме можеш да се појавиш на некоја).
- Најверојатно имаш проблем со тактиката, 4-4-2, 4-5-1 се најдобри за Ливерпул. На почеток нема потреба премногу да експериментираш бидејќи е контрапродуктивно. Стартот обично е тежок, така да немој да се откажуваш рано во сезоната.

- Од подобрите играчи во играва (настрана од очигледните мегаѕвезди) би ти ги препорачал: Думбија од ЦСКА, Ајев од Марсеј, Алаба од Баерн, Мвиља од Рен, Пападопулос од Шалке, Вршаљко од Динамо Загреб, Сако од ПСЖ, Жуси од Анжи...

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Почнав да ја играма играва пред 5-6 дена со Наполи и не сум така нешто лош 5ти на табела ама имам проблем со повредите скоро на секоја утакмица мора некој да ми се повреди тоа е заради некоја моја грешка или..?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Поздрав
Ти фалат крила у Ливер, собирај пари за Antoine Griezman вака нешо беше, кине.

Г

Гучи

Гостин
Сигурдсон од Хофенхајм зимајте го без размислување. Игра АМЦ-Треквариста и партали праи. Толку :D

Kajgana Shop

На врв Bottom