P
Princ
Гостин
Се извинувам. Вообичаено одговарам на добро склопени и интересни прашања кои се однесуваат на темата. Твоето или го немам видено, или не ми се видело достојно за одговор. Жалам ама јас го ценам моето време.А и мене уште не ми одговори.
И јас сум бил дискриминиран по многу основи ко мало дете (5-8 години). Не сакам поединечните примери да ми прават општа слика за едно цело население. Жалам за тоа што му се случило на твоето дете/син, но не сакам да ми кажеш дека сите Албанци се лоши поради тоа. Колективна одговорност не може никој да сноси за цела една националност, најмалку јас, обичен човек од село. Политичарите не сносат, не пак јас.Не сум од Скопје, ниту од некоја од мешаните средини, значи зборувам од лично искуство. Пред точно 20 години студирав во Скопје и се дружев со албанци, не можам ништо лошо да речам. Да не ширам, сега моето дете е на школо во Скопје. Во интернатот ги измешаа по собите со албанци. Се бива ли бре уште првата вечер да ми се јави дека спие у ходник затоа што некој слепец од вашите му извадил нож и му се пофалил дека ќе го коле на спање ако, значи ако, некогаш го опцул, му го спомнал Алах и слични работи. Тоа значи прво видување на деца од 14 години. Мошне „мирољубиво„. А во продолжение на годината овие вашите не се устручават да пцујат по мајки и сестри, каурски и рисјански, и да ги напаѓаат физички.
Напротив, ти така мислиш. Јас сметам дека полицијата страшна штета ни нанесе со тоа. Јас тврдев и тврдам дека сите уапсени беа Албанци. Баталете презиме ИЌ кога се викаат Агим и Африм (така нешто им беа имињата, не ме држете за збор). Тоа се чисто Албански имиња и нека не ме заебаваат.Полицијата јазикот си го искрши да не спомне дека приведените се албанци него врте околу-наоколо, фундаменталисти, вахабии, бла-бла. Тоа го праве у твоја корист
Со тоа што полицијата се обиде да прикрие нешто многу очигледно, само штета ни направи на Албанското население бидејќи на прв поглед испаѓа дека полицијата сака да ни помогне нешто.
Никогаш го немам речено или помислено тоа. Пази, не ги делам луѓето по вера или националност за да мислам дека ТИЕ се пички уплашени а НИЕ сме многу јаки. Јас лично сум многу јак, некој поединец е пичка уплашена. Такви ги има од секаква вера и националност.Знам дека владее фама дека ВИ сте многу јаки, а ние сме пички уплашени.
Ова е веќе глуп коментар а на глупави коментари немам способност да најдам зборови за да им одговорам. Ќе го прескокнам и се надевам не ми се лутиш.Само води есап дека и кај нас има будали и апашишта шо не му ја мислат многи, што слушнале дека у албански куќи има пари и злато и др.
Јасно е тоа, сите ќе страдаме кога ќе згусти.Кога ќе загусте ќе страдате и вие верувај.