NBA Finals 2012

Кој ќе биде шампион во НБА за 2012

• Вкупно гласачи
    229
  • Гласањето е завршено на .

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Па ќе има. Јасно беше тоа.

Мемфис мора да тепа денс!

Член од
23 август 2010
Мислења
39.490
Поени од реакции
114.488
@eikosanoidi
Гледам си ме цитирал, и за беља го прочитав цел пост, не те знаев што си каков си и многу се заебав. Ако ти имаш нешто против Лејкерс чувај си го тоа за себе, никој не ти вели да навиваш за нив. Ова е тема плеј оф каде што секој си коментира општо за сите утакмици од плеј офот без разлика на тоа за кој тим навива. Ако сакам да напишам нешто ептен пристрасно за Лејкерс и да плукам по другите клубови тоа ќе го направам во фан клубот на Ел Еј.

Иначе, ДА мислам дека Деневер се рутина за Лејкерс зашо ако ја гледаше утакмицата вчера, а го има тоа и на хајлајтсот на нба.ком, во една ситуација коа Лејкерс прими кош, Барнс изведе од под кош а на другата половина беа Гасол, Бајнам и еден играч на Денвер, значи чим двајцата највисоки и најспори од Лејкерс ги надтрчуваат сите 5 души од Денвер јас стварно не знам кој друг збор да го употребам освен рутина. За смене смешен тим се Нагетс во споредба со Лејкерс, Мајами, Чикаго и останататите јаки тимови.

Тој муабетот за бананите на Џавеил ти е епик фејл, од сите играчи на Нагетс ти најде да ми го спомнеш најглупавиот во цел тим, а и општо во цела лига. Меги е играч со најнизок IQ од цела лига, јас и ден денес не сфаќам зошто игра во НБА. И не мора ти да кажуваш дали ние фановите на ЛА треба да коментираме тука или не, не си ти компетентен за тоа, фрустрации се лечат на друго место.

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Чекај, нека се изиграат уште две во Денвер, па после може да се зборува рутина. Не можеш да пресудиш од две утакмици, кои се играа во Лос Анџелес. Јас сеуште стојам на тоа дека тука ќе гледаме 7 утакмици.

Член од
9 јули 2008
Мислења
256
Поени од реакции
75
Зашто бе Марк Гасол толку слабо игра овие 2 утакмици...

Член од
23 август 2010
Мислења
39.490
Поени од реакции
114.488
Чекај, нека се изиграат уште две во Денвер, па после може да се зборува рутина. Не можеш да пресудиш од две утакмици, кои се играа во Лос Анџелес. Јас сеуште стојам на тоа дека тука ќе гледаме 7 утакмици.
Да де, тоа и јас сакам да го кажам. Ништо не се знае али МОЕ мислење е, бар според играта и односот на силите, ЛА сигурно ќе помине, у тоа сум убеден, е сеа дали 4-0 или 4-2 ќе видиме, пишав и претходно можно е, али не верувам, да калкулираат и да изгубат бар една утакмица за да се врати побрзо Артест и да игра во второ коло. Е сеа што не капира тој еикосаноиди тоа е негов проблем.
А веќе кога сме кај Мирослав, уште колку утакмици му останаа од суспензијата?

За синоќешните утакмици, Мемфис изедначи на 1-1 и сега за сега се исполнуваат моите очекувања дека овој ќе биде еден од најинтересните дуели во првото коло заедно со Мајами-Њу Јорк иако овој вториот далеку потфрли.
Сан Антонио ништо чудно да напраи и една метла на Јута, прејаки се за нив. Индиана го декласираше и онака тромавиот Орландо, ми се чини дека цел тим на Орландо од тренер, преку играчи, па се до управа едвај чекаат да заврши сезоната.

Вечер од 1 часот по полноќ играат Њу Јорк-Мајами, од 03:30 Далас-Оклахома. Очекувам појак отпор на Никси и посакувам да ја добијат оваа утакмица за да биде поинтересна серијата иначе со 3-0 се ќе е готово. За Мавси и Тандер не коментирам, ептен непредвидливи се Далас, ако им прдне играат добро ако не губат ко Грчка, али за доброто на НБА од се срце сакам Оклахома да пројде.

Плавиот^

London is blue!
Член од
3 октомври 2011
Мислења
930
Поени од реакции
1.462
Дај последниве страни избришете ги. Отварам темава со мерак да читам убави постови, а тоа се карате со некоја искомплексирана личност што незнае што да прави со својот живот.

Инаку спарс во каква форма се секоја чест. Очекувам многу од нив (y)

Figaro

la vita e bella
Член од
2 март 2009
Мислења
648
Поени од реакции
410
Нема да му се повтори Мемфис на Сан Антонио од минатата година, 2-0 ,убедлива игра и идеме на брејк во Јута :)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.047
Поени од реакции
45.764
7 ? Нема теорија, може само оној фактор, гостински терен да игра тука некаква улога али ова само ако се отслика регуларниот дел на сезоната за Лејкерс ( а сега за сега тоа не е случај, далеку подобро играат ), каде се гушеа на гости, незнам од кои причини делуваа ко Шарлот на гостински терен али како и да е нема шанса 3 да изгубат на нивни терен, ако си ги изгледал асално првиве две текми каде Денвер ниту еднаш не победоа, ќе знаеш зашто го зборам ова.

Да го имаа Нене, ај некако да ве сватам, вака јок, 10 пати се подобри Лејкерс од нив, го имаат Коби, неприкосновени се под обрачите а ко за беља на Денвер и Хил одлично се покажува, незнам што толку се бара Артест, ја овој Ибенкс би го играл пред него, човек кој игра за тимот, млад е, има потенцијал во него, одличен е во одбраната и тоа е тоа, Рон треба да е човекот од клупа.

За да Лејкерс изгубат од Денвер треба очаен приказ да има нивната голема тројка, што нема теорија да се деси во 3 утакмици, без разлика како Коби игра, и да е лош, сега неда има кој да надополни, сезонава го добија еден од најдобрите центри во НБА а со оглед како се однесуваше Хауард, Бајнам за многумина оваа година е број 1, достигнувањето што го направи на првата текма доволно говори од една страна каков ѕвер станал, од друга колку само се инфериорни на тој дел од теренот Денвер, а со таква инфериорност не гледам како би земале дури 3 натпревари, според она од првиве две средби ја не гледам нешто кое налага на некаква неизвесна серија.

Клиперс - Мемфис ќе биде сјебана серија, и Филаделфија - Чикаго, једино Далас да земе 2 дома па и таму да има неизвесност, ипак парираа многу добро во Оклахома се покажаа ко тежок залак.

едит, и Бостон - Атланта такоџе може да е со предзнак, неизвесна серија.

п.с. Сеа ме потсетија Ајсбој и Џену, и нежниот покажува грубост во плејофов, што е од големо значење за тимот !

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Па затоа и пишав дека треба да се сочекаат двете утакмици во Денвер(евентуално една, ако тепа Лејкерс во првата). Домашен терен секогаш играл голема улога во плејофот. Ако се сеќаваш 2008 кога освои Бостон, оставарија само две победи во гости(плејоф).

За вечер го нема Стадемаер(фала Богу). Се надевам дека Никси ќе победат, за да биде поинтересено. Мада тука повеќе ми иде накај метла. Далас-Оклахома ќе биде јака и мислам дека ќе тепа Далас, иако навивам за Оклахома.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.490
Поени од реакции
114.488
Син у право си за тој Ибенкс, ја тоталка заборавив на него, а стана приметлив одма после исклучувањето на Артест, како само го чуваше Дурант... Гине за тимот, одбрана корне, у напад си е сосема океј, фаќа и офанзивни, трча контри топ играч испадна. Мене лично и оној Хил ептен ме импресионираше, кај Лејкерс имаат јак центарски тандем во имињата на Пау и Бајнам па уште и овој од клупа, милина!

Сакав и вчера да спомнам само заборавив, дали памтите бар во послдниве десетина години некој тим да освоил титула а тоа да биде резултат на тимската игра, т.е. алудирам на тоа да се без вистински суперстар во тимот? Мене едино Детроит во 2003 ме потсеќа на таква екипа, другите другите шампиони од 2000 година па наваму имале некоја ѕвезда у тим.
Ова го спомнав зашо пред некој ден на фб начекав една дебата за Индијана и Филаделфија како потенцијална опасност на истокот али немањето на суперстар од рангот на Коби, Леброн, Вејд, Дурент ги исфрлува од битката за титулата(ова хипотетички кажано, не и дека не е можно).

Член од
1 март 2009
Мислења
8.633
Поени од реакции
10.353
Изгледа Штерн и судиите решиле да им ја дадат серијата на Мемфис...
Јебига...

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Вечерва Далас - Оклахома на Спорклуб ќе ја има......

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
Фала богу ги пуштија СК и СК+ на Близу дигиталната, ќе можам вечер како човек да гледам :cool:

Kajgana Shop

На врв Bottom