Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Јасно то, туку да прашам уште ова:
Ако на пример имав потпишано договор од 1 година пред месец дена, и сега сакам некој од новиве пакети и ќе потпишам договор на уште 2 години, вкупно 3 години ќе сум врзан за нив или пак таја 1 година од пред месец дена се брише?

И да, телевизијава вака шо сум слушал добра е, ама да прашам дали некогаш се случува некој програми да сецкет или да каснет со сликата или зборвејнето, или пак да има нешто дефеци нон стоп? Зошто планирам да го земама 3мах старт зато прашвам?
Договорот ќе ти важит на 2 години. А за ТВ не знам.

Член од
11 јули 2009
Мислења
210
Поени од реакции
146
денес го земав 3 мах старт пакетот ме интересира дали знае некој за колку време го активираат интернетот?

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
Некој што има MaxTV, се намалува ли брзината на интернетот ако е пуштен TV рејсиверот?

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.815
Поени од реакции
1.565
денес го земав 3 мах старт пакетот ме интересира дали знае некој за колку време го активираат интернетот?
1-2 дена најчесто 1 ден а најмногу 2 дена :)
--- надополнето: 2 мај 2012 во 22:55 ---
Ако на пример имав потпишано договор од 1 година пред месец дена, и сега сакам некој од новиве пакети и ќе потпишам договор на уште 2 години, вкупно 3 години ќе сум врзан за нив или пак таја 1 година од пред месец дена се брише?

И да, телевизијава вака шо сум слушал добра е, ама да прашам дали некогаш се случува некој програми да сецкет или да каснет со сликата или зборвејнето, или пак да има нешто дефеци нон стоп? Зошто планирам да го земама 3мах старт зато прашвам?
Ако земеш нов пакет всушност се смета како да го продолжуваш договорот за онолку време зависно од пакетот

Член од
8 септември 2011
Мислења
100
Поени од реакции
17
Значи таа година дена ти пропаѓа у вода, потпишуваш нов договор на две години и тераш од две... Иначе за телевизијата, јас имам два ресивери, можам да кажам дека сум задоволен, и со два пуштени телевизори, торент иде 700-800, највеќе до 1000. Како и да е, телевизијата ти доцни 10 секунди од обична антена, сликата ти е супер, имаш и HD на Алфа, Сител и Канал5.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Некој што има MaxTV, се намалува ли брзината на интернетот ако е пуштен TV рејсиверот?
На оптика не. На бакар, барем до пред 6-7 месеци ти се намалува брзината. Тестирано мноооогу пати и така беше. Ако во последниве неколку месеци пуштиле повеќе бендвит за ТВ, тогаш може нема да се намалува. Не можам да проверам зашто сум на оптика.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Салоните од Т-Хоме до колку работет? Преска поминав кај 19 часот работеа уште, ама не ми текна да видам или да прашам до колку точно се отворени?

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
Реклама за Hot Spot.
http://www.telekom.mk/hotspot/
--- надополнето: May 2, 2012 7:59 PM ---
1200.Ти уствари го користиш стариот Start пакет.Иста цена само без новите промени.
izvini ama pak nemozam da razberam za hotspot, treba da se logiram so svoj user i pass za hotspot samo tamo kaj sto imaat zalepeno hotspot???

Bla4KRa1n

АДМИН
Член од
19 ноември 2011
Мислења
61
Поени од реакции
10
Денеска со нови цени и 2 макс пакетите. Секој ден по некоја промена. Се надевам дека ќе има промена и кај Макс АДСЛ и оптик...

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Салоните од Т-Хоме до колку работет? Преска поминав кај 19 часот работеа уште, ама не ми текна да видам или да прашам до колку точно се отворени?
http://www.t-home.mk/mk/103/Korisnichka_poddrshka/Prodazhni_saloni.html
--- надополнето: 3 мај 2012 во 12:38 ---
izvini ama pak nemozam da razberam za hotspot, treba da se logiram so svoj user i pass za hotspot samo tamo kaj sto imaat zalepeno hotspot???
Хотспот локациите се наменети за секој што сака да сурфа (бесплатно е), а што сакаат да кажат со тоа бесплатен пристап до 500 локации којзнае...

Bla4KRa1n

АДМИН
Член од
19 ноември 2011
Мислења
61
Поени од реакции
10
Јас се јавив за да мигрирам во 3 макс старт, оставив податоци и на крај ми вика во ред дојдете во продажен салон да го потпишете договорот! Оф леле! хаха
Утре ќе одам, а дали тогаш треба да ми ја дадат и опремата за тв? :)

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896

Стариот се поништува си продолжуваш со нов договор со нив 2 години од кога си го склучил.
--- надополнето: 3 мај 2012 во 12:51 ---
По кафиќи,спортски сали,плоштади,нивни продажни центри имаат ставено нивни бежичен интернет и тие локации им се означени како Hotspot.Бесплатно е сурфањето само ти треба уред со Wi-fi.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.111
Поени од реакции
9.051
Јас се јавив за да мигрирам во 3 макс старт, оставив податоци и на крај ми вика во ред дојдете во продажен салон да го потпишете договорот! Оф леле! хаха
Утре ќе одам, а дали тогаш треба да ми ја дадат и опремата за тв? :)
Ако си одбрал "инсталирај сам" опција, ќе ти го дадат ресиверот и каблите утре, па снаоѓај се. Има и упатства за инсталирање/користење на опремата.

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Ако си одбрал "инсталирај сам" опција, ќе ти го дадат ресиверот и каблите утре, па снаоѓај се. Има и упатства за инсталирање/користење на опремата.
Па не е нешто тешко тоа за инсталирање :D

Kajgana Shop

На врв Bottom