Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
22 април 2011
Мислења
323
Поени од реакции
105
а од кај можам да купам???
Од продавница кај што продаваат компјутерски делови ќе си побараш мрежен кабел и ќе им кажеш колку метри ти требаат тоа ќе мериш дома од рутер до приемникот колку метри се и ке земиш само не би ти препорачал точна големина на метри додај +2 метри за секој случај ако си утнал во мерењето да не биде после џабе купувањето на кабелот. На пример ако ти требаат 7 метри додај уште 2 метра и ќе си купиш 9 метри со се конектори секако.;)

Q

qazwsxedc

Гостин
Од продавница кај што продаваат компјутерски делови ќе си побараш мрежен кабел и ќе им кажеш колку метри ти требаат тоа ќе мериш дома од рутер до приемникот колку метри се и ке земиш само не би ти препорачал точна големина на метри додај +2 метри за секој случај ако си утнал во мерењето да не биде после џабе купувањето на кабелот.
oк, фала

Член од
14 декември 2008
Мислења
1.709
Поени од реакции
126
Како можам да си го активирам мобилниот интернет од 2GB што доаѓа со 3 Max Comfort?

И дали треба да поднесам барање за да се префрлам на овој пакет, бидејќи и до сега бев на последниот пред промениве?

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Јас имав call and surf start со 30гб интернет и 200м разговор за 1200 денари.
Е сега ако не променам ништо го имам истиот пакет за иста цена, или пак ќе го имам овој пакет што е сега за 1200 денари со 300гб интернет?

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Е сега ако не променам ништо го имам истиот пакет за иста цена, или пак ќе го имам овој пакет што е сега за 1200 денари со 300гб интернет?
Е и мене ова ме интересира

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Ако не го продолжиш договорот ќе го имаш стариот пакет со 30гб.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
sto e ova nemozam da razberam---Телеком Hotspot пристап до 500 локации-----
Реклама за Hot Spot.
http://www.telekom.mk/hotspot/
--- надополнето: 2 мај 2012 во 21:59 ---
А 1200 ќе плаќам или 800?
1200.Ти уствари го користиш стариот Start пакет.Иста цена само без новите промени.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
1200.Ти уствари го користиш стариот Start пакет.Иста цена само без новите промени.
Племе нивно, врти сучи најдоја начин за да не примораат да се врзиме уште 2 години со нив. Сигурно од кога АЕК забрани автомацко продолжување на договори 99% од истечените договори стоеа на неопределено и мораја да напрает некоја новост овие.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Просто кажано, ако сакате да ги добијате некој од новиве пакети требит договор на ново, немат ко прошлиот пат по автоматизам. Попросто од ова не знам.

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Просто кажано, ако сакате да ги добијате некој од новиве пакети требит договор на ново, немат ко прошлиот пат по автоматизам. Попросто од ова не знам.
Па мора на 24 месеца :O

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Племе нивно, врти сучи најдоја начин за да не примораат да се врзиме уште 2 години со нив. Сигурно од кога АЕК забрани автомацко продолжување на договори 99% од истечените договори стоеа на неопределено и мораја да напрает некоја новост овие.
Сега барем нудат нешто што барем ќе те мотивира да го продолжиш договорот.Порано за 10GB лимит требаше наново да склучуваш договор.
П.С.Не склучувај на 1 година договор ќе треба да плаќаш по 1400 денари.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Сега барем нудат нешто што барем ќе те мотивира да го продолжиш договорот.Порано за 10GB лимит требаше наново да склучуваш договор.
П.С.Не склучувај на 1 година договор ќе треба да плаќаш по 1400 денари.
Јасно то, туку да прашам уште ова:
Ако на пример имав потпишано договор од 1 година пред месец дена, и сега сакам некој од новиве пакети и ќе потпишам договор на уште 2 години, вкупно 3 години ќе сум врзан за нив или пак таја 1 година од пред месец дена се брише?

И да, телевизијава вака шо сум слушал добра е, ама да прашам дали некогаш се случува некој програми да сецкет или да каснет со сликата или зборвејнето, или пак да има нешто дефеци нон стоп? Зошто планирам да го земама 3мах старт зато прашвам?

Член од
9 февруари 2012
Мислења
24
Поени од реакции
20
Немораш да се врзеш за нив, има и други оператори. Еве на пример јас ќе идам за 800ден на Оне. (400мин + 400гб)

Kajgana Shop

На врв Bottom