Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
9 јули 2010
Мислења
75
Поени од реакции
48
...Џонс не смее да биде трошен како стопер или како бек. Детето е родено за во средина, ептен се ограничени тие позиции за неговите квалитети.
Или пак може да биде проектиран во стопер од типот на Малдини, Блан, Елгиера... за што поседува потенцијал и нема да му дојде лошо на тимот еден таков врвен профил на играч во задната линија.

Единствено што ме плаши е ако биде форсиран на бек и се уништи (ајде нека биде со еуфемизам: не го достигне целиот свој потенцијал) како Рамос (РМ). ОК, точно дека Џонс е многу поголем талент од тоа што некогаш беше Рамос, ама сепак мора конечно да се дефинира каде во иднина ќе игра Џонс. Јас мислам дека дечкото може да биде идниот командант на одбраната во Јунајтед за цела наредна декада. Малку е комплицирано да се игра како стопер во комбинација со уште еден дечак помеѓу стативите, но веќе и двајцата се доволно искусни да преземат контрола.

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Или пак може да биде проектиран во стопер од типот на Малдини, Блан, Елгиера... за што поседува потенцијал и нема да му дојде лошо на тимот еден таков врвен профил на играч во задната линија.

Единствено што ме плаши е ако биде форсиран на бек и се уништи (ајде нека биде со еуфемизам: не го достигне целиот свој потенцијал) како Рамос (РМ). ОК, точно дека Џонс е многу поголем талент од тоа што некогаш беше Рамос, ама сепак мора конечно да се дефинира каде во иднина ќе игра Џонс. Јас мислам дека дечкото може да биде идниот командант на одбраната во Јунајтед за цела наредна декада. Малку е комплицирано да се игра како стопер во комбинација со уште еден дечак помеѓу стативите, но веќе и двајцата се доволно искусни да преземат контрола.
Со ова не се сложувам баш. Џонс иако е мега талент мислам дека не е за таква позиција. Знае многу да киксне. Еве на пример Смојлинг и он е млад, па многу помалце киксови прае него Џонс. Според мене совршена позиција за Џонс е нешто како Карагер или Маскерано, така што одбраната ке има многу помалку работа, а Џонс успат ќе кине све живо и диво, нема да пушти до гол да се приближат, а успат кога ќе добие топка има потенцијал да повлече така што последен одбрамбен мислам дека и не е баш некоја добра позиција за него.
Исто така совршена формација за мене е 4-1-2-2-1 т.е. 4-1-2-3 со оглед на добрите крила што ги имаме.

Болдираниов кец е Џонс! ;)

Член од
15 јули 2009
Мислења
3.542
Поени од реакции
3.586
Заслужена победа на Сити, изиграа цврсто, машки.. секоја чест за Туре, го мразам и ми е многу одвратен но како игра секоја чест. Примарната цел на Ферги беше да се одбраниме и му успеа тактиката (не примивме гол од игра) а корнерот е мало невнимание, гужва... нема врска со тактиката. Но се изгубивме целосно во нападот. Немавме една добра акција, немавме шут на голот. Очигледно заборавиа дека треба да нападнат.

Како и да е многу сум разочарен од овој пораз и од нерешениот исход со Евертон но додека има теоретски шанси јас ќе се надевам и мислам дека реални се шансите Сити да киксне со Њукасл. На крај краева искрено се надевам и на гол разлика, знам дека шансите за оваа се 1% но ништо не се знае во фудбалот, поготово во ПЛ и кога Јунајтед е во прашање, кога можевме на Арсенал да му дадеме 8, на Болтон 5, Фулам 5... зошто да не и на Свонси и Сандерленд?

BELIEVE!
Верувај бе брат :icon_mrgr:

M

Mamba.

Гостин
И така може ама зависи Сити колку гола че даде. Како и да е сигурен сум дека зимаме титула.

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.607
Поени од реакции
8.292
Rumour: Borussia Dortmund have issued Shinji Kagawa with a deadline amid claims that he has been tabled a three-year deal by Manchester United.

Via: Sources from twitter.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
А да дадеме по 6-7 гола на наредните две утакмици и да не се замараме дали ќе им скине Њукасл бод или не? :icon_lol:

И по некоја случајност да освоиме со еден гол разлика - голот на Флечер во 1-6 :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
"Some of them will definitely go out again next season: potentially the two Keane brothers, Tom Thorpe, Davide Petrucci, Zeki Fryers and Matty James, who was out for a year-and-a-half through injury but is back now and playing well for the Reserves. Marnick Vermijl will probably stay here for another year yet."

Aјдее хахахахаха

Kajgana Shop

На врв Bottom