С
Само Човек
Гостин
Дај стај ја ти твојата докторска диплома на форум, мош и ќе ти поверувам. Со овој твој пост ти плукаш по сите доктори. Јас не ти посочив никаква Википедија, јас го кажав моето мислење после консултации со неколку дерматолози. Зошто би ти верувала на пример на тебе, а не на тие доктори?
Секоја кожа е различна. Можеби твојата не е склона кон создавање стрии. Не можеш да тврдиш дека не се појавуваат стрии од слабеење. Тоа е исто ко да ме убедуваш дека ти ако не си алергичен на полен и останатите не се и при тоа ги ругаш новинарите дека праат сензации од статии и ги тераат луѓето да мислат дека се/не се алергични на полен.
од нездрава диета исто се појавуваат стрии, претпоставувам тука не се разбирате.стриите се појавуваат од многу брзо здебелување при кое кожата нема капацитет да се шири наеднаш и затоа се појавуваат! од слабеење не се појавуваат стрии.
--- надополнето: 27 април 2012 во 11:29 ---
Причини за појава на стрии покрај дебелината се Ннгло зголемување на мускулна маса, ,Пубертет,Стрес,Нагла промена на климата и нормално тип на кожаЛуѓе, веќе повеќе време се држам негде околу 87 кг, иако сега качив 89, ама не го сметам тоа за нагло дебелеење, 2 кила се у питање
Ниту се примеќам дека сум нешто подебел од тоа што бев.