Спиењето во Скопје поскапо отколку на море

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Абе кога во Гевгелија дојде цената да биде 20 евра ноќевање што да збориме повеќе и тоа во нај ефтините објекти како мотел Ашикот и мотел Вардар, за другите да не правам муабет.
Остај ја ти Гевгелија на страна, таму нема барок туку коцка.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.983
Поени од реакции
1.264
Остај ја ти Гевгелија на страна, таму нема барок туку коцка.
Проблемот според мене е што немаме доволен број на капацитети, остај ти дневно-политички ставови :icon_mrgr: пред една год. цената во овие мотели беше 10 евра, пред некој ден се јавувам да прашам за еден пријател и ми вели 20 евра е цената, али нема слободни соби :pos:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Имам спиено еднаш на железничка во чекална пари не ни зедоа го промашивме возот за десетина саати :icon_lol:.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Што ми е гајле колку е ноќевање во Скопје, мене и на другите скопјани сигурно нема никогаш да ми биде потребно па и на другите од Македонија... за саат два дома се на спиење...:D
..за цената... хотелиерите не сум чул да се жалат за слаба посетеност...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Проблемот според мене е што немаме доволен број на капацитети, остај ти дневно-политички ставови :icon_mrgr: пред една год. цената во овие мотели беше 10 евра, пред некој ден се јавувам да прашам за еден пријател и ми вели 20 евра е цената, али нема слободни соби :pos:
Арно малку капацитети има во Гевгелија, да не рипна цената случајно од поголема побарувачка на соби? Значи од поголем број корисници/туристи. Тие во Гевгелија не идат да везат, туку да се коцкаат, значи не идат клошари со 100 денари во џеб туку луѓе кој сакаат да потрошат пари.
Во Скопје идат само вАнземјанци.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.983
Поени од реакции
1.264
Арно малку капацитети има во Гевгелија, да не рипна цената случајно од поголема побарувачка на соби? Значи од поголем број корисници/туристи. Тие во Гевгелија не идат да везат, туку да се коцкаат, значи не идат клошари со 100 денари во џеб туку луѓе кој сакаат да потрошат пари.
Без разлика какви луѓе доаѓаат тие се дојдени да остават пари, а наше е да знаеме да им ги земеме, проблемот е во нас што тоа што го нудиме не ја задоволува цената што ја плаќаат туристите (без разлика дали се дојдени за коцкање или за семки јадење).
- И да, побарувачката за легло ја дигна цената, како во хотелите, така и во приватното сместување, едноставно имаме премалку сместувачки капацитети (не дека имаме развиен туризам).

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Значи да креваме цена на смештајот во Охрид .. пазете се скопјани сега кога ке прочитаат Охриѓаниве регистрација што почнува на СК одма удираат пресметка за нова цена .:)
плус лежалка ако кошта 100 ден за скопјани 150 :D така ме имаат учено газдите .. ко работев во автоперална тој газдата ми вика ако дојде скопјанец ке му земаме 50-100 ден повеќе . го зафркнале него скопје 2 макијата што коштале 120 денари му ги наплатиле 200 денари и срам му било да му речи али се се враќа кажале старите .. келнерот од кафичот дојде да му ја мијаме колата и му зедовме 100 ден повеќе :D

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Без разлика какви луѓе доаѓаат тие се дојдени да остават пари, а наше е да знаеме да им ги земеме, проблемот е во нас што тоа што го нудиме не ја задоволува цената што ја плаќаат туристите (без разлика дали се дојдени за коцкање или за семки јадење).
- И да, побарувачката за легло ја дигна цената, како во хотелите, така и во приватното сместување, едноставно имаме премалку сместувачки капацитети (не дека имаме развиен туризам).
Епа тоа што го нуди Гевгелија очигледно ги задоволува тие што идат. Затоа наместо десет евра плаќаат дваесет. Да не ги задоволува понудата нема ни да идат и од десет евра цените ќе паднеле на пет. Очигледно многу добро знаете да им ги земете парите, а они и понатаму ќе идат ги оставаат. Сега цените ако има таква динамика од 20 ќе рипнат на 25, потоа за една година од два спрата ќе изградите три, од еден хотел ќе изградите два и така постепено ќе се проширите. Тоа така си оди постепено.
Ако има Гевгелија има и Македонија, машала во Гевгелија нема невработеност.

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Зависи Леа ако дојде и некоја плавуша у пакет ќе кажеш грк си и ти даваат соба за двајца ;)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Зависи Леа ако дојде и некоја плавуша у пакет ќе кажеш грк си и ти даваат соба за двајца ;)
На Богородица Грците минат само со дигната рака во на Тито стил, останатите ги третираат како криминалци од прв степен. Многу добро им играат на Грците и Гевгеличани и цариници, затоа летаат пари. Од казината бесплатно праќаат комбиња да ги земат. Одлично знаат како да си ја завршат работата, браво за Гевгелија.
Епа Скопје нема што да им понуди, очигледно бароков не им се допаѓа да лепат пари. И не само Скопје, во сите останати градови туризам нуЉ, освен Охрид.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Значи да креваме цена на смештајот во Охрид .. пазете се скопјани сега кога ке прочитаат Охриѓаниве регистрација што почнува на СК одма удираат пресметка за нова цена .:)
плус лежалка ако кошта 100 ден за скопјани 150 :D така ме имаат учено газдите .. ко работев во автоперална тој газдата ми вика ако дојде скопјанец ке му земаме 50-100 ден повеќе . го зафркнале него скопје 2 макијата што коштале 120 денари му ги наплатиле 200 денари и срам му било да му речи али се се враќа кажале старите .. келнерот од кафичот дојде да му ја мијаме колата и му зедовме 100 ден повеќе :D
Кревајте бе...ич не ми чуе... и така натаму идам само еднодневно, на брзина...:D
... а за стварен одмор...
..па ќе си одиме во Црна Гора...солено си е солено плус јодирано..

а вас нека ви ги геријатријата од Холандија и скопската тин-шема... :D

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
На Богородица Грците минат само со дигната рака во на Тито стил, останатите ги третираат како криминалци од прв степен. Многу добро им играат на Грците и Гевгеличани и цариници, затоа летаат пари. Од казината бесплатно праќаат комбиња да ги земат. Одлично знаат како да си ја завршат работата, браво за Гевгелија.
Епа Скопје нема што да им понуди, очигледно бароков не им се допаѓа да лепат пари. И не само Скопје, во сите останати градови туризам нуЉ, освен Охрид.
Леандра, скапичко спиењето во Скопје. Ќе ме прибереш кај тебе во станот за преспивање?

Ветувам дека ќе бидам најумен на цел свет...

:)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Леандра, скапичко спиењето во Скопје. Ќе ме прибереш кај тебе во станот за преспивање?

Ветувам дека ќе бидам најумен на цел свет...

:)
Нема проблем бе Ставрогине кога сакаш ќе ти дадам една соба за преспивање :)

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Кревајте бе...ич не ми чуе... и така натаму идам само еднодневно, на брзина...:D
... а за стварен одмор...
..па ќе си одиме во Црна Гора...солено си е солено плус јодирано..

а вас нека ви ги геријатријата од Холандија и скопската тин-шема... :D
ајде ајде не викај двапати .. какви журки ке има летово Охрид .. подслушнав некаде дека годинава ке доаѓа најдобриот DJ во светов .Armin van Buren :D

Kajgana Shop

На врв Bottom