Спиењето во Скопје поскапо отколку на море

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување
Член од
11 јули 2009
Мислења
1.415
Поени од реакции
962
Каква елита???Арогантна самозаљубена??Читај колку се самозаљубени!!!!!
Може да се елита ама Сељак елита.Море и таму колку има сиромав свет само далеку е се/
Отиде Скопје у к,, го купија веќе цел град они што ги викаат сељаци а тие имаат повеќе пари од нив и живеат како цареви во нивниот роден град.А 90% што се кажуваат Скопјани се џукели кажано(Мешавина од повеќе народ)
Не сакам да навредам никого туку само им кажувам на самозаљубените арогантните да се пресметаат од каде потекнуваат.
Каква елита???Арогантна самозаљубена??Читај колку се самозаљубени!!!!!
Може да се елита ама Сељак елита.Море и таму колку има сиромав свет само далеку е се/
Отиде Скопје у к,, го купија веќе цел град они што ги викаат сељаци а тие имаат повеќе пари од нив и живеат како цареви во нивниот роден град.А 90% што се кажуваат Скопјани се џукели кажано(Мешавина од повеќе народ)
Не сакам да навредам никого туку само им кажувам на самозаљубените арогантните да се пресметаат од каде потекнуваат.
Точно дека живеат како цареви, продале нива и трактор и ни ја зимаат работата на нас скопјаните, наместо ние да работиме за 20.000, тие работат за 10.000, а знаеш ли зашто??? Затоа што знаат што ги чека ако не работат, ќе се вратат да копаат ниви... сега јасно е ?
А тоа што жителите на Скопје ги нарекуваш џукели тоа кажи им го тоа на твоите роднини-дојденци или другари во лице. Пример кажи му на тетин ти дека е џукела или твојот најдобар другар кој е дојден од Прилеп можеби.

И да, не го купиле градот сеуште, нема ни да го купат. Тие само парите си ги оставаат во Скопје и потоа се жалат зашто нивниот град не се гради како Скопје, ете затоа. А тие дојденци што се во Скопје после 2-3 генерации ќе се свртат против својот град бидејќи и тие ќе сфатат дека некој од некое село им ја земал работата во својот град.

Елитата не ја чепкај :) каква е таква е, и ти не би знаел каков ќе бидеш да имаш толку пари и нервози ;)

korka

Голтар
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.027
Поени од реакции
435
Точно дека живеат како цареви, продале нива и трактор и ни ја зимаат работата на нас скопјаните, наместо ние да работиме за 20.000, тие работат за 10.000, а знаеш ли зашто??? Затоа што знаат што ги чека ако не работат, ќе се вратат да копаат ниви... сега јасно е ?
А тоа што жителите на Скопје ги нарекуваш џукели тоа кажи им го тоа на твоите роднини-дојденци или другари во лице. Пример кажи му на тетин ти дека е џукела или твојот најдобар другар кој е дојден од Прилеп можеби.

И да, не го купиле градот сеуште, нема ни да го купат. Тие само парите си ги оставаат во Скопје и потоа се жалат зашто нивниот град не се гради како Скопје, ете затоа. А тие дојденци што се во Скопје после 2-3 генерации ќе се свртат против својот град бидејќи и тие ќе сфатат дека некој од некое село им ја земал работата во својот град.

Елитата не ја чепкај :) каква е таква е, и ти не би знаел каков ќе бидеш да имаш толку пари и нервози ;)
Џукели мислам дека ме разбираш во која смисла на зборот го кажувам.Мислам дека кажав само за кого гласи тоа.Мешавина сме сите ние а да ти кажам за мене за многу голема среќа не живеам во СК а и не сум ниту во план.Дојденци во Скопје се многу.Ти појма немаш колкаво било Скопје пред 50 години.Работат за 10 000 тоа е точно ама верувај ми дека тие што работат земја се здрави финансиски и имаат ребро за работа.Јас не познавам некој Струмичанец да е населен во вашево Скопје.Нека ми каже некој дали познава Струмичанец во Скопје??
Оф одиме со темава ама да ти докажам вака.
Се е заради факултетите на времето што ги имало и полека полека се ширел бизнисот и заради тоа се населиле таму доста народ.Верувај ми сега откако почна Штип да функционира од источна Македонија нема да ви се насели никој.Идат од Велес кај вас да работат ама верувај ми дека јас би дошол во Скопје да му бидам на некој ваков самозаљубен слуга си се заебал та и ти та и тој мангупот.Абе крстете им се на вашите родители кои што направиле по некоја пара во матното време па сега ми продавате муда за бубрези.Еј ќе се отруам од вакви галени идиотчиња што им е месен обесен, тате носи мама меси.А за елитата нема само елита у Скопје бе.Таму ви се кријат најголемите криминалци за да можат мирно да си ги трошат парите.Никој не те гледа се е во брзање во трчање и никој никого не го регистрира дека постои.Познавам доста Скопјани ама повеќето не се заљубени во својот посран град,напротив сакаат мир.Затоа бегаат сите во периферијата на Ск каде што нема галама.
А тоа дека нема конкуренција со хотелите во Ск не е вистина туку се е МОНОПОЛ во туризмот.
И вие исто како што викате за Охриѓани си ги давате собите за студенти така да не мешајте баби и жаби а сте исти.
И??? Потеклово твое од каде е??
Баба,дедо прабаба прадедо провери си ја жицата па после обраќај ми се
и мојата е мешана имам некој од фамилијата што живеел во село па се преселиле,
Сељак не е тој што е од село туку Сељачките манири прости
Е тоа е СЕЉО
--- надополнето: 1 мај 2012 во 22:39 ---
Точно дека живеат како цареви, продале нива и трактор
;)
Некои сеуште живеат од тоа.
Некој им го купил тракторот и нивата.
Ако некој работи секогаш ќе има а ако чека лото да му се падне или да гребе гребки се заебал
боље да си ги чеша јајцата може ќе му се падне нешто.
А и од Прилеп не познавам некој што се преселил во Скопје
Провери од каде се е населено во вашето СК

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
...........Јас не познавам некој Струмичанец да е населен во вашево Скопје.Нека ми каже некој дали познава Струмичанец во Скопје??
Не заебавај сега и ти...
И што ако ти кажам дека познавам струмичани доселени во Скопје, струмичани од Струмица, не од околината... исто знам и доселени од други градови од Македонија... ништо не менува тоа, секој има право да се доселели таму кај што мисли дека е најдобро за него. Има и скопјани отидени во другите градови... еден е дури и градоначелник на една општина во источна Македонија.

Има и индиректно доселување... не е мал бројот на дојдени девојки во Скопје ради школување... но тука и останале.. се омажиле...

Член од
11 јули 2009
Мислења
1.415
Поени од реакции
962
Џукели мислам дека ме разбираш во која смисла на зборот го кажувам.Мислам дека кажав само за кого гласи тоа.Мешавина сме сите ние а да ти кажам за мене за многу голема среќа не живеам во СК а и не сум ниту во план.Дојденци во Скопје се многу.Ти појма немаш колкаво било Скопје пред 50 години.Работат за 10 000 тоа е точно ама верувај ми дека тие што работат земја се здрави финансиски и имаат ребро за работа.Јас не познавам некој Струмичанец да е населен во вашево Скопје.Нека ми каже некој дали познава Струмичанец во Скопје??
Оф одиме со темава ама да ти докажам вака.
Се е заради факултетите на времето што ги имало и полека полека се ширел бизнисот и заради тоа се населиле таму доста народ.Верувај ми сега откако почна Штип да функционира од источна Македонија нема да ви се насели никој.Идат од Велес кај вас да работат ама верувај ми дека јас би дошол во Скопје да му бидам на некој ваков самозаљубен слуга си се заебал та и ти та и тој мангупот.Абе крстете им се на вашите родители кои што направиле по некоја пара во матното време па сега ми продавате муда за бубрези.Еј ќе се отруам од вакви галени идиотчиња што им е месен обесен, тате носи мама меси.А за елитата нема само елита у Скопје бе.Таму ви се кријат најголемите криминалци за да можат мирно да си ги трошат парите.Никој не те гледа се е во брзање во трчање и никој никого не го регистрира дека постои.Познавам доста Скопјани ама повеќето не се заљубени во својот посран град,напротив сакаат мир.Затоа бегаат сите во периферијата на Ск каде што нема галама.
А тоа дека нема конкуренција со хотелите во Ск не е вистина туку се е МОНОПОЛ во туризмот.
И вие исто како што викате за Охриѓани си ги давате собите за студенти така да не мешајте баби и жаби а сте исти.
И??? Потеклово твое од каде е??
Баба,дедо прабаба прадедо провери си ја жицата па после обраќај ми се
и мојата е мешана имам некој од фамилијата што живеел во село па се преселиле,
Сељак не е тој што е од село туку Сељачките манири прости
Е тоа е СЕЉО
--- надополнето: 1 мај 2012 во 22:39 ---

Некои сеуште живеат од тоа.
Некој им го купил тракторот и нивата.
Ако некој работи секогаш ќе има а ако чека лото да му се падне или да гребе гребки се заебал
боље да си ги чеша јајцата може ќе му се падне нешто.
А и од Прилеп не познавам некој што се преселил во Скопје
Провери од каде се е населено во вашето СК
Неможам на се да реплицирам :) :) :) премногу си изнапишал... ама ќе се потрудам на повеќето...

Прилепчанец има кај мене во училиште ( средно школо), во интернат е сместен, најдобар другар на брат ми е од Штип, а тој другар има преку 20тина Штипјани пријатели кои живеат во Скопје...
Мислам дека богатите не би бегале по тие градови, ако сакаат да избегнат галама (која незнам како ја замислуваш) тука е село Бардовци, Злокуќани, Водно... мислам дека таму се најбогатите луѓе од Македонија ( не само од Скопје )...
За Охрид немам ништо против, имам другари од таму кои се многу љубезни и не се препукуваат на релација Скопје - друг град, едноставно ја знаат состојбата...

Потеклото си го знам од 1755, пра пра пра дедо ми бил од Куфштајн, Австрија, а пра пра пра баба ми била од Белград и се преселиле подоцна во Виена, потоа за време на Александар Караџорџевиќ лозата ми се преместила во Белград, Куманово а подоцна и во Скопје ( во 1932)... Презимето ми се менувало како што сме потпаѓале под бугарско ропствo и сега се презивам по мојот пра пра дедо, и на СКО ми завршува презимето, за разлика од бугарофилите од македонска Каменица, Струмица... ;)

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Потеклото си го знам од 1755, пра пра пра дедо ми бил од Куфштајн, Австрија, а пра пра пра баба ми била од Белград и се преселиле подоцна во Виена, потоа за време на Александар Караџорџевиќ лозата ми се преместила во Белград, Куманово а подоцна и во Скопје ( во 1932)... Презимето ми се менувало како што сме потпаѓале под бугарско ропствo и сега се презивам по мојот пра пра дедо, и на СКО ми завршува презимето, за разлика од бугарофилите од македонска Каменица, Струмица... ;)
Дај објасни ми го ова Караџорџе гледам огромни познавања имаш од сите области.

korka

Голтар
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.027
Поени од реакции
435
Не заебавај сега и ти...
И што ако ти кажам дека познавам струмичани доселени во Скопје, струмичани од Струмица, не од околината... исто знам и доселени од други градови од Македонија... ништо не менува тоа, секој има право да се доселели таму кај што мисли дека е најдобро за него. Има и скопјани отидени во другите градови... еден е дури и градоначелник на една општина во источна Македонија.

Има и индиректно доселување... не е мал бројот на дојдени девојки во Скопје ради школување... но тука и останале.. се омажиле...
Епа тоа сакам да го слушнам јас убаво те разбирам ама гледај дека другиов има обратно размислување.Нормално дека некој дошол и убаво му било и останал ама на некој му смета.
А тоа што носат од другите градови да работат за 10 000 во Скопје тоа е веќе бизнис,некој има интерес.
--- надополнето: 1 мај 2012 во 23:49 ---
Неможам на се да реплицирам :) :) :) премногу си изнапишал... ама ќе се потрудам на повеќето...

Прилепчанец има кај мене во училиште ( средно школо), во интернат е сместен, најдобар другар на брат ми е од Штип, а тој другар има преку 20тина Штипјани пријатели кои живеат во Скопје...
Мислам дека богатите не би бегале по тие градови, ако сакаат да избегнат галама (која незнам како ја замислуваш) тука е село Бардовци, Злокуќани, Водно... мислам дека таму се најбогатите луѓе од Македонија ( не само од Скопје )...
За Охрид немам ништо против, имам другари од таму кои се многу љубезни и не се препукуваат на релација Скопје - друг град, едноставно ја знаат состојбата...

Секоја чест за потеклото што ми го опиша.Значи ти си од династија
Бравос еве реткост чиста крв
Абе хуров ми да т прашам што ги вреѓаш тие што се населиле во Скопје.
Што хур си се населил и ти.Значи не си Скопјанец не ме хеби само да се хере глупости.
Ти од Скопје ли си??? Јас колку што сум писмен значи дека и ти си доселеник
ИЛИ ГРЕШАМ
--- надополнето: 1 мај 2012 во 23:49 ---

Што хур си се населил и ти.Значи не си Скопјанец не ме хеби само да се хере глупости.
ИЛИ ГРЕШАМ

intro

★ ★ ★★ ★
Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.360
Поени од реакции
1.060
кај отидовте со постовиве бе алоо

Член од
11 јули 2009
Мислења
1.415
Поени од реакции
962
ИЛИ ГРЕШАМ
Не сум од династија и роден сум во Скопје, што е доволно за некој да се чувствува скопјанец тоест секој може да се декларира според тоа како се чувствува, а иначе немој да мислиш дека ти си во твојот град/село од времето да Адам и Ева.
ПС: Тоа што го спомна погоре за разликата меѓу селанец и сељак, во кое се пронајде ти ? По односот гледам хур , херење и хебење ми спомнуваш.
По односот се гледа дека си некаде меѓу нешколуван народ раснат...
И не си писмен, се вика серење а не херење ;)... Повеќе сум против таквите како тебе отколку тие што се доселени во Скопје, бидејќи тие се освестиле дека треба да превземат нешто во врска со својот живот и да одат на подобро, а не ко тебе со глава во ѕид...

Се одјавувам од темава, веќе не одговарам на билокакви цитати :P

Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99
Мнооогу забегавте надвор од темава.... Нема лезет веќе муабетот.... КЉУЧЧЧ...

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Батка финтата е да се избрака сељачанава од нашето Скопје, све усраа и затоа сега ќе ги рокнеме цените до плафон па кој сељак сака нека остане, и да Скопје на Скопјаните!!!
Скопје на Скпјани?
Кој главен град во светот е оставен само на жителите на главиот град?
Верјатноста е дека и ти ако побараш две три генерации уназад ќе видиш дека не си од Скопје.

General Centar

Се колнам... за ослободување на Македонија...АМИН
Член од
31 март 2011
Мислења
350
Поени од реакции
188
Батка без навреда ама ти од кое село си се населил во Скопје.Дали знаеш дека веќе ги навреди сите Скопјани???Пола Скопје е населено од Македонија и не е само од селата значи има и од градовите останати.А ти ако си чистокрвен Скопјанец алал да ти е,ама до кое колено си чистокрвен???Кажи еве вака ти а и да видам нека се огласат тука на форумот што живеат во Скопје
КОЈ Е СО ЧИСТА КРВ ОД СКОПЈЕ::::::::::????
Ти бе од шарената крава млеко да не си задоен???
Крсти им се на сељаците пола Скопје ви го купија цел капитал е кај нив а ти ги плукаш.
Да не те навредам ама толку просто кажано немам слушнато до сега.
И после ви сметаат Охриѓани БРЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЈЈЈЈЈ
Јас живеам во едно од најстарите скопски маала, а од моите колку што можев да соберам информации старата куќа ја преправале во 1926 година, значи била изградена претходно така да батка јас сум антички скопјанец.

Член од
4 мај 2011
Мислења
1.285
Поени од реакции
563
Точно дека живеат како цареви, продале нива и трактор и ни ја зимаат работата на нас скопјаните, наместо ние да работиме за 20.000, тие работат за 10.000, а знаеш ли зашто???
работат за 10000 и од тие 10000 треба да се плати кирија, сметки итн. а колку е киријата во Скопје? Ќе испадне дека и од свој џеб даваат само за да не се дома :tapp:

korka

Голтар
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.027
Поени од реакции
435
Надвор сме од темата.Не сакав да навредам никој а нисум во план.Сите сме гости на овој свет не е битно кој од каде е дали е од Скопје или од било кое место.Респект спрема останатиот свет ние не сме еинствени.Малку во реалноста да се вратиме.
Набројте некоја цена накај Матка Хотели или било што.Македонија наша е убава земја не е да ја плукаме треба да ја градиме.Имаме многу природни убавини што се недопрени и невидени.
Не е само Скопје

Kajgana Shop

На врв Bottom