Samsung GALAXY Tab 10.1 vs Apple iPad 2

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Нема друго решение за ави двх филмчиња на ипад? освен досадното конвертирање?
WTF!! зар треба да конвертираш avi. филмче за да го гледаш на АЈ ПАД, каков bullshit maan...

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
WTF!! зар треба да конвертираш avi. филмче за да го гледаш на АЈ ПАД, каков bullshit maan...
Има, симнуваш AVC HD плеер и фрлаш што сакаш во него, дури и HD mkv филмчиња, работат перфектно.

За Самсунг не знам, дали на тој ром, таа верзија од операторот и европскиот модел поддржува видео, многу варијабли има некако... : )

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Има, симнуваш AVC HD плеер и фрлаш што сакаш во него, дури и HD mkv филмчиња, работат перфектно.

За Самсунг не знам, дали на тој ром, таа верзија од операторот и европскиот модел поддржува видео, многу варијабли има некако... : )
Мора крак за таа апп?

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Мора крак за таа апп?
Да, мора да е кракната. Исто имаш и AirVideo, каде што на PC снимаш сервер апликација и си ги делиш сите фолдери со филмови, а на iPad-от после ги стримуваш директ - нешто како youtube само за сите твои симнати филмови и серии, закон! :)

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Мислам дека е само за Apple TV тоа а можеби и грешам. А превот ќе ти пушти ако е залепено на видеото.
Да не ме разбереш погрешно ама ако си го залепиш видеото за филмот, тогаш не значи дека ќе ти пушта превод, во суштина добиваш еден „контејнер“ фајл (ави или слично) кој ти го пушта уредот. Да пушта превод некој уред, значи да прикажува превод кој е како одделен фајл, или внатре во контејнерот (мкв, тс, и слично). И чудно што ајПедот не пушта барем ави фајл.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.925
значи ајпадот не подржува AVI формат е со ова губи ајпадот и сега знам што значи ајпад на македонски превод : АЈ ПАДНИ ;):)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
значи ајпадот не подржува AVI формат е со ова губи ајпадот и сега знам што значи ајпад на македонски превод : АЈ ПАДНИ ;):)
Или некој те излажал или не знаеш да работиш на iPad.

Се што пушта РС пушта и iPad/iPhone/iPod - што значи СЕКОЈ МОЖЕН ФОРМАТ и секаков тип на превод
--- надополнето: 27 април 2012 во 20:42 ---
Нема друго решение за ави двх филмчиња на ипад? освен досадното конвертирање?
Инсталирај AVPlayer и ставај што сакаш без никакво конвертирање и без лепење преводи.
--- надополнето: 27 април 2012 во 20:42 ---
Не треба бре :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Нема потреба од крак? За 3ката зборам.
Е треба да ти е џеилбрејкуван уредот, ќе си почекаш малце :) или купи си ја апликацијата, мислам дека е 3 долари

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.925
последниве пет страници читам само за ајпад ,има ли некој искуство галакси таб па да видеме што е што???

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
последниве пет страници читам само за ајпад ,има ли некој искуство галакси таб па да видеме што е што???
Има еден во Јапонија, ама не го посетува форумов тој....

Kajgana Shop

На врв Bottom