Samsung GALAXY Tab 10.1 vs Apple iPad 2

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
V

Vollstandig

Гостин

Некој што има поголемо искуство со “таблетките“, денес глеав во АМЦ некој си таблет Point of view таблет горниот на сликата.

Е сеа овој шо го глеав беше 7" инчи , па ме интересира некој што има искуство со овие работи:
-Дали како што е наведено за овие, сурфање,слушање музика,гледање филмови (со плеери што вчитуваат .srt преводи..итн) е овозможено, поточно примарните функции на обичен лап топ дали се префрлени на “таблетот“?

Дали истиве работат само со wi-fi или има можност за усб-конекција,во стилот на сим картичка 3G интернет ?

Цената на тој што го гледав беше 5000 па дали би ја бркал работата за тие пари, највеќе ми треба за филмови,сурфање чат пат музика:)?

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Нема, уствари зависи. Премногу ќе ти кочи, премногу багови и такви работи. Цената сама кажува, квалитетни таблети над 20 000.

V

Vollstandig

Гостин
Нема, уствари зависи. Премногу ќе ти кочи, премногу багови и такви работи. Цената сама кажува, квалитетни таблети над 20 000.
Не сум толку влезем во информатичката технологија за да ги разберам сите поими, али багови валјда мислиш на андроид 2.3 шо иди автоматски со таблетот, демек не е функционален?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не сум толку влезем во информатичката технологија за да ги разберам сите поими, али багови валјда мислиш на андроид 2.3 шо иди автоматски со таблетот, демек не е функционален?
На кратко - добар таблет уред под 20 000 тешко (скоро невозможно) да најдеш.
Багови - ќе имаш заебанции, грешки во програмите, нешто ќе работи (ама не како што треба), нешто нема да работи, нешто ќе заебава, СЕ ЌЕ ТИ БИДЕ МНОГУ СПОРО,
нема да можеш UPDATE да направиш......

V

Vollstandig

Гостин
На кратко - добар таблет уред под 20 000 тешко (скоро невозможно) да најдеш.
Багови - ќе имаш заебанции, грешки во програмите, нешто ќе работи (ама не како што треба), нешто нема да работи, нешто ќе заебава, СЕ ЌЕ ТИ БИДЕ МНОГУ СПОРО,
нема да можеш UPDATE да направиш......
Значи џабе фрлени пари ќе биди чудово...
Фала на одговорите!

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Значи џабе фрлени пари ќе биди чудово...
Фала на одговорите!
Можеш и да го испробаш таблетот од таму од кај што мислиш да зимаш, ќе видиш - нема да е на допир туку на туркање.

Член од
6 октомври 2010
Мислења
86
Поени од реакции
37
Не видов дали е спомнат Transformer TF101 на Asus, како и да е јас го имам и сум презадоволен, во споредба со IPAD не би сакал ни да навлагам, но сепак да се вратам на темата ајпадот е боље од галакси табот дефинитивно, а за тиа што не го остеиле ни едниот ни другиот најдобро е да не коментираат. Уште нешто мојот таблет го продавам со тешко срце па некој ако е заинтересиран нека пише ПП

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Не видов дали е спомнат Transformer TF101 на Asus, како и да е јас го имам и сум презадоволен, во споредба со IPAD не би сакал ни да навлагам, но сепак да се вратам на темата ајпадот е боље од галакси табот дефинитивно, а за тиа што не го остеиле ни едниот ни другиот најдобро е да не коментираат. Уште нешто мојот таблет го продавам со тешко срце па некој ако е заинтересиран нека пише ПП
Ајде пушти срце давај го :)

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
iPad си е iPad. Самсунг со таблетов е мало дете за него.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Ја има некој пробано апликацијата AirVideo, за иПад, демек пушта .avi фајлови и дали може да закачува преводи?

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Ја има некој пробано апликацијата AirVideo, за иПад, демек пушта .avi фајлови и дали може да закачува преводи?
Мислам дека е само за Apple TV тоа а можеби и грешам. А превот ќе ти пушти ако е залепено на видеото.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Мислам дека е само за Apple TV тоа а можеби и грешам. А превот ќе ти пушти ако е залепено на видеото.
Нема друго решение за ави двх филмчиња на ипад? освен досадното конвертирање?

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Нема друго решение за ави двх филмчиња на ипад? освен досадното конвертирање?
Кај и да е корун ќе ти одговори :), можно е да има некое низ сидијата на маркетот тешко

Kajgana Shop

На врв Bottom