UEFA Champions League 2011/2012

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Одлуката Пеп ја донел на стартот на сезоната без разлика на тоа дали ќе освои нешто или не. Најверојатно ќе паузира, нема одма да се пушти во менаџирање на некој клуб. На прес рече дека е исцрпен и дека сака и потребен му е одмор. Останува до крај на сезоната. По неговото заминување, ќе биде наследен од Тито Виланова.

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Луѓе зашто бе така гледате на работите и зашто го обвинувате без потреба?
Му истекуваше на човекот договорот оваа сезона? Што не е тука јасно?
И сварно ми сте смешни. Па уште лани Гвардиола сакаше да ја напушти Барселона, така да ова не е ама баш никаков шок, поготово после 3 одиграни утакмици. Значи договорот му истекува и човекот сака да си замине, значи во никој случај тој нема прекршено НИКАКВО правило. А тоа што баш овај период се одвиваат вака работите во Барса, тоа е веќе друго. Ќе плукавте по него ако освоеше ЛШ или Ла Лига и после да заминеше?
Значи се знаеше, без разлика на се, човекот годинава ја напушташе Барса!

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
вртеа шпекулации за пеп уште пред неколку месеци уназад дека ќе оди за челзи, па за интер, неговото заминување е очекувано според мене, прашање е кој тим ќе го собере и како ќе се снајде таму, за кратко време освои многу титули во Барса ама друга екипа како барса нема, ќе видиме колку ќе може да витка кичма во други екипи каде што нема да има голема разлика во квалитет на екипите.
нека му е со среќа

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.347
Поени од реакции
47.053
Имате тема за Барселона каде што можете ова да го дискутирате, нема смисла сега тука тие муабети да се водат, или еве во темата за Шпанско, како сакате.

M

Mario Gómez

Гостин
Аман бе со Рамос преку курот веќе... Шо очекувате од него незнам, шо? Кога најјаките шутирачи ќе промашат на почетокот шо сакаш од еден дефанзивец на кој му била доделена одлука за да го изведе, ги затвори очите и шутна. Да го погодеше голот ќе беше неодбранливо.

Имам кажано досега, пеналот се шутират силно, а не како Крос, Гомез, Кака и Лам... Робен е одличен изведувач на пенали, исто и Кика. Од овие шо ги памтам, Ширер, Балак, Дел Пиеро.

Како шо кажа Робен на интервјуро, Касиљас ја погоди страната, но пеналот беше силен. Рамос уопште не е крив, над гол шутирале и 100 пати подобри техничари од него. 9гаг го уништи доброто дискутирање на форумов, за секоја глупост се ставаат мемиња и постови.

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.133
Поени од реакции
1.740
Ете бе, не сака да биде 30 години во еден клуб, сака нов предизвик, мисли дека го достигна врвот со Барселона. Да, ти знаеш дека Фергусон никад не размислувал, да се откаже од тимот. И од кај тоа, дека Пеп се откажува од Барселона? Досега си го почитувал Пеп, ама сега не го почитуваш, само затоа што не сака веќе да биде тренер на Барселона? Смешно. Ќе почнеш пак да го почитуваш, кога ќе го преземе Манчестер :)
Ја изгуби почитта кај мене, како најголема п*чка си отиде од тимот кога најмногу му требаше.Кој било тренер да беше со тој тим на Барса ќе постигнеше успеси, да беше Пеп посебен ќе го издигнеше повторно на врвот во Шпанија и Европа, тогаш ќе може да се споредува со другите врвни тренери.

Што не кажа дека сака да оди во друг тим тогаш, туку дека бил преморен?Уствари има ли поголем предизвик од издигнување на тим повторно кон врвот?Се надевам дека нема да дојде во Манчестер, такви плачипички кога при минимален притисок си го кријат опашот под гз и бегаат, немаат ни д од достојни да заменат тренер како Фергусон.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Абе зашто пишувате безвезе работи кои немаат врска со реалноста ?

Да не пишувам на долго и на широко, без разлика дали Барса ЌЕ освоеше нешто на крајот или НЕ, Пеп ќе си отидеше.
Многу пати сезонава му беше понудуван нов подобар договор кој беше експресно одбиван од негова страна.

Пеп у никој случај не го остави тимот на цедило, не си замина без збор, напротив, посочи кој и зашто според него е најдобра замена за Барса. Неговиот збор и неговото образложение и те како се вреднува кај најтесното раководство, а тоа се гледа и по новиот избор за тренер на Барса. Дали ќе се покаже како успешен потег...ќе видиме, сепак тоа е друг муабет.

Класичен пи*карски потег е бегањето на Мурињо од Интер правец у друг клуб без притоа да остави посочи или помогне во изнаоѓање своја замена.

Евидентно беше сезонава дека веќе Пеп е уморен од фудбалот и дека му треба одмор.
Тоа можеше да се види и прочита мегу редови по многубројни изјави на пресконференциите на кој одговараше на прашањето за неговата иднина. Само што ние несакавме да го сватиме тоа така и си дававме лажна надеж.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.880
Поени од реакции
10.414
Ја изгуби почитта кај мене, како најголема п*чка си отиде од тимот кога најмногу му требаше.Кој било тренер да беше со тој тим на Барса ќе постигнеше успеси, да беше Пеп посебен ќе го издигнеше повторно на врвот во Шпанија и Европа, тогаш ќе може да се споредува со другите врвни тренери.

Што не кажа дека сака да оди во друг тим тогаш, туку дека бил преморен?Уствари има ли поголем предизвик од издигнување на тим повторно кон врвот?Се надевам дека нема да дојде во Манчестер, такви плачипички кога при минимален притисок си го кријат опашот под гз и бегаат, немаат ни д од достојни да заменат тренер како Фергусон.
Нема да спие вечерва Пеп само заради тоа што ја изгубил твојата почит. Одлуката беше донесена минатата година, човекот оќелаве и побеле 200% за овие 4 години. Некои стресот го доживуваат на поинаков начин, ти сигурно тоа нема да го почувствуваш во животот па да ги осудуваш другите. Од што да избега Пеп, од 2 порази? Од сезона со полуфинале ЛШ, втор во лигата, финале во купот. Не гледам од што треба да бега, вакви сезони за повеќето тренери се фантазија. За тоа дали е достоен или не останува на вас навивачите на Манчестер. Мене пак можеби не ми е достоен Фергусон што за 26 години како тренер на институција без конкуренција во Англија каква што е Јунајтед освои ист број на ЛШ како и Пеп за 4 години. Не ми е достоен со неговите 57% победи наспроти 73% на Пеп. Не се само годините како тренер важни, има и други статистики. Ако Фергусон имал 26 години стаж не значи дека е подобар во се од Гвардиола. Детска работа.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Нема да спие вечерва Пеп само заради тоа што ја изгубил твојата почит. Одлуката беше донесена минатата година, човекот оќелаве и побеле 200% за овие 4 години. Некои стресот го доживуваат на поинаков начин, ти сигурно тоа нема да го почувствуваш во животот па да ги осудуваш другите. Од што да избега Пеп, од 2 порази? Од сезона со полуфинале ЛШ, втор во лигата, финале во купот. Не гледам од што треба да бега, вакви сезони за повеќето тренери се фантазија. За тоа дали е достоен или не останува на вас навивачите на Манчестер. Мене пак можеби не ми е достоен Фергусон што за 26 години како тренер на институција без конкуренција во Англија каква што е Јунајтед освои ист број на ЛШ како и Пеп за 4 години. Не ми е достоен со неговите 57% победи наспроти 73% на Пеп. Не се само годините како тренер важни, има и други статистики. Ако Фергусон имал 26 години стаж не значи дека е подобар во се од Гвардиола. Детска работа.
Пеп има подобар процент на победи од САФ поради тоа што има играно повеќе натпревари. Убеден сум дека овој процент и те како ќе паднеше да останеше Пеп исто години колку и САФ

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.880
Поени од реакции
10.414
Пеп има подобар процент на победи од САФ поради тоа што има играно повеќе натпревари. Убеден сум дека овој процент и те како ќе паднеше да останеше Пеп исто години колку и САФ
Пример беше тоа, не ми беше целта да споредувам. Фергусон го почитувам како најголем тренер на сите времиња, поентата беше да му докажам на типчето погоре дека неговото мислење е :гомце:. Инаку ако одиме од друг поглед - Пеп има едно 20ина сезони помалку во ЛШ а ист број титули. Овој факт сам по себе е доволен да изнуди почит кај некој што го почитува Фергусон и навива за Манчестер. На страна тоа што тие 2 титули Пеп ги освои во финалиња токму против Фергусон, и тоа доста убедливо.
--- надополнето: 27 април 2012 во 18:43 ---
Дајте бе преселетесе вие во вашиот фан клуб, не сме ние должни да ве трпиме овде.
Ти дојде некој од зад грб и ти ја тресна фацата во монитор па да мора да не читаш? Одговаравме на фанови на други тимови кои зборуваа на оваа тема. Што трпиш, некој со хебла да не те мава.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.748
Поени од реакции
22.961
Моментот кога фанови на некои сосема трети клубови ми кажуваат мене и на сите навивачи на Барселона дека Гвардиола не оставил на цедило.. :facepalm:
Кога почнав да читам, планирав да напишам нешто, ама јбг.. премногу глупи коментари прочитав, не сакам и јас да учествувам во оваа дискусија. И онака можеби мислењата ќе бидат избришани.

K

kalimer0

Гостин
Едно аматерско прашање, дали тој што ќе освои ЛШ наредната сезона има загарантирано место во групите без разлика кое место ќе заврши на домашното првенство?
Ова го прочитав некаде дека Редкнап вујко му на Лампард ќе навива за Баерн во финалето од неколку причини:
Фамилијарно ривалство, локално ривалство (Тотенхем - Челзи) и тоа доколку Челзи победи во финалето - четврто пласираната екипа во Премиер нема да игра ЛШ кфалификации.

Ако е ова точно тогаш глупо правило има Уефа. Ако ЛШ шампионот потфрлил во домашната лига наредната сезона фер би било да им се даде шанса на екипите кои заслужиле да играат во ЛШ.

L

Löwe

Гостин
Едно аматерско прашање, дали тој што ќе освои ЛШ наредната сезона има загарантирано место во групите без разлика кое место ќе заврши на домашното првенство?
Ова го прочитав некаде дека Редкнап вујко му на Лампард ќе навива за Баерн во финалето од неколку причини:
Фамилијарно ривалство, локално ривалство (Тотенхем - Челзи) и тоа доколку Челзи победи во финалето - четврто пласираната екипа во Премиер нема да игра ЛШ кфалификации.

Ако е ова точно тогаш глупо правило има Уефа. Ако ЛШ шампионот потфрлил во домашната лига наредната сезона фер би било да им се даде шанса на екипите кои заслужиле да играат во ЛШ.
Да има загарантирано место.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom