UEFA Champions League 2011/2012

Статус
Затворена за нови мислења.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Кој и да го освои трофејот заслужено ќе биде.Покрај Баерн и Челзи во таа група на екипи што играат добро,стигнуваат далеку ама им фали завршниот удар би го ставил и Арсенал.

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
^^Дај кажи неколку утакмици да уплатам ливче викендов да земам некоја пара. :)
Вака многумина беа сигурни и за со Наполи и за со Барса дека нема да ги поминеме, па видовме што се случи. Јас не викам дека Челси 100% ќе победи, туку се надевам на тоа и ќе чекам 19-ти мај. ;)
остај друже и за Баерн викаа истото со Реал ескурзии ќе си праеле ова она шансите се 50-50

Член од
25 февруари 2011
Мислења
336
Поени од реакции
88
Za mene e glupo toa pravilo toj sto osvojuva da ucestvuva dogodina pak. Ako e taka, togas edna ekipa bi se fokusirala samo na Liga Sampioni i ne bi se sekirala za plasmanot vo svojata liga, sto znaci mozat da bidat u vo 10ta liga i pak da se evropski prvaci, malku nema logika...

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Реално да правиме муабет Челзи нема да се брани, а ако не се брани како против Барса, Рибери, Робен, Гомез хммм сигурно ќе пукнат 2-3 гола. Баерн нема да игра одбрана, и да води сеуште ќе напаѓа.

K

kalimer0

Гостин
Баерн ќе има вистински проблеми во одбраната без централни дефанзивци како Баштубер и Бујтен па својата шанса Баерн би ја гледал преку нападот.

За разлика од нив Челзи е во поволна позиција имајќи ги Луиз и Кејхил кои можат да ги запрат Робен и Рибери.
Лично за мене подобро е што не игра Тери... Ѕвер е човекот ама темпераментен е, знае да се изглупира кога најмалку треба, едноставно неможеш да знаеш што да очекуваш од него.

Вака и притисокот не е паднат врз него. Замислете после она во 2008, несреќно загубено полуфинале во 2009 и овој негов кикс против Барса,
Тери е под голем психички притисок. Не е лесно да си капитен и да чувствуваш вина бидејќи твојот клуб заради твоите грешки во витрините го нема единствениот неосвоен трофеј.

На Френк му е полесно, ќе стартува како капитен со желба да се докаже во ова второ историско финале за Челзи.

M

Mario Gómez

Гостин
Реално да правиме муабет Челзи нема да се брани, а ако не се брани како против Барса, Рибери, Робен, Гомез хммм сигурно ќе пукнат 2-3 гола. Баерн нема да игра одбрана, и да води сеуште ќе напаѓа.
Ја ја гледам како најголема предност средината на Баерн, Крос и Швајни(кога ќе се врати у топ форма), можат да ја издоминираат ослабнатата средина на Челзи енитајм. Средина го доби со Реал двомечот, ако ја оставеја средината, Реал ќе даваа уште голови, вака малце шанси креираа. Според мене ако успееме да изиграме како против Реал дома, титулата е наша. :) Настрана што играме дома, мислам фудбалот што го играме дома и на гости сезонава, разлика огромна има.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Тимот на неделата:

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.748
Поени од реакции
22.961
Za mene e glupo toa pravilo toj sto osvojuva da ucestvuva dogodina pak. Ako e taka, togas edna ekipa bi se fokusirala samo na Liga Sampioni i ne bi se sekirala za plasmanot vo svojata liga, sto znaci mozat da bidat u vo 10ta liga i pak da se evropski prvaci, malku nema logika...
Е да бе, сигурно. Толку е едноставно ова. Ќе кренеш раце од домашно првенство, си се фокусираш на ЛШ и мелеш се живо и диво на патот кон титулата во ЛШ.
Лига на Шампиони е ова алооо, не е ова грав да се насркаш. Најсилно клупско натпреварување.

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
А зошто јас мислам дека ова правило УЕФА го смени после финалето 2005 и освојувањето на Ливерпул ?
Ако сеуште е така,најглупаво правило нема....

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Абе ... си размислуев ситуација, 2 состава на Барселона на еден меч (дупликати играчите) против катанаџо тим составен од 22 играча од сегашниов состав на Челзи и Интер од сезона 09/10 на двојно поголемо игралиште и двојно поголем гол на кои би бранеле Чех и Цезар..

Што мислите, би дале Меси и неговиот измислен клон гол? :icon_lol:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.715
Поени од реакции
34.261
Meне би ми било срам да навивам за екипа шо дома и у гости игра бункер, за да стигне до финале, за и таму да игра вака. Ова е лига на шампиони ипак. Се игра фудбал. Фудбалско надмудрување.

Баерн дефинитивно нема да игра одбрана, а ако води и уште напаѓа ќе го јаде курот.
И лани со Интер водеа оти.. и пак напаѓаа. :facepalm:

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Meне би ми било срам да навивам за екипа шо дома и у гости игра бункер, за да стигне до финале, за и таму да игра вака. Ова е лига на шампиони ипак. Се игра фудбал. Фудбалско надмудрување.

Баерн дефинитивно нема да игра одбрана, а ако води и уште напаѓа ќе го јаде курот.
И лани со Интер водеа оти.. и пак напаѓаа. :facepalm:
И со Реал имаа резултат од првата утакмица за даље,водеа ко што викаш ти,па пак напаѓаа,ја доминираа средината aма некако не го јадеа курот???

Ти ја сфаќам поентата,но веруј ми да беше годинава како лани под Ван Гал,ќе испадневме уште во групите....Со Ван Гал имамвме посед као Барселона,и расположен Робен како Меси па стигнавме таа година до финале....Наредната година кога падна Робен останавме само на поседот...Никогаш не сме имале под него добра одбрана односно баланс меѓу нападот и одбраната...Примавме 3 гола ама дававме по 5,и тоа беше разликата....

Под Хајнкес го имаш Гомез воле од 100 кила што трча до пред својот гол скоро и одзима топка....Нема играч што не игра и дефанзива...тоа не донесе и до финале.....така го издоминиравме Реал и на нивен терен....Така и против Челзи ќе настапиме....Мушки!

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Ја не знам за кого да навивам сега за финалево. Можда би ги одбрал Баерн зашто многу понапаѓачки и помушки некако ми делуваа од Челзи. Овој Дрогба не можем да го глеам како се ваља на земја при секој контакт.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom